Διορισμένους ευρωβουλευτές θέλει η Φώφη

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Ωραία Δημοκρατία στο ΚΙΝΑΛ

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τι μυαλό κουβαλάνε εκεί στο… υποτιθέμενο Κίνημα Αλλαγής. Την ώρα που ο Τσίπρας καταρρέει, αντί να δείξουν στον κόσμο ότι έχουν ανανεωθεί σε ιδέες και πρόσωπα και μπορούν να αναλάβουν τα ηνία της Κεντροαριστεράς «τελειώνοντας» τους Συριζαίους, αυτοί τί κάνουν;

Βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυτοχειρίας της κ. Γεννηματά και της παρέας της είναι η υπόθεση με την εκλογή των ευρωβουλευτών στις επόμενες κάλπες του Μαΐου.

Τι πιο φυσιολογικό και πιο δημοκρατικό από την εκλογή με σταυρό. Να ψηφίζει ο κόσμος αυτούς που θέλουν να πάνε στις Βρυξέλλες κι όχι να πηγαίνει ο κάθε αυλοκόλακας ή ο κάθε κολλητός του προέδρου.

Εντάξει, και ο λαός μπορεί πολλές φορές να ψηφίζει με κριτήρια που δεν είναι κατάλληλα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στην Ευρωβουλή και άσχετοι, όμως, τουλάχιστον την ευθύνη την παίρνει ο κόσμος, δημοκρατικά.

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, έγινε πολύ κουβέντα για το αν η κυβέρνηση θα καταργούσε τον σταυρό προτίμησης και θα επανέφερε τη λίστα.

Επικράτησε η λογική και η ωριμότητα ακόμη και στον Τσίπρα και τελικά αποφάσισε να διατηρήσει το σύστημα που ισχύει σήμερα και να ψηφιστούν οι ευρωβουλευτές με σταυρό.

Ποιος, λέτε αντέδρασε πρώτος; Μα φυσικά… η Φώφη Γεννηματά η οποία σε δήλωσή της στον Alpha είπε:

«Δεν μπορεί όλοι να αναγνωρίζουμε αυτά τα προβλήματα και με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή να προχωράμε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στις Εθνικές εκλογές και να μιλάμε για μια εκλογική περιφέρεια σε όλη τη χώρα στις ευρωεκλογές. Άρα είμαι υπέρ της λίστας με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με την επιβολή των υποψηφίων από τον αρχηγό του κόμματος.»

Τι μας λέει δηλαδή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ; Ότι τα κόμματα… δημοκρατικά θα ορίζουν τους υποψήφιους; Και την πιστέψαμε. Μα η Γεννηματά και η παρέα της δεν ήταν αυτή που διόρισε το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής;

Αυτή δεν ήταν που διόρισε και την Κεντρική Επιτροπή; Όλα τα κομματικά όργανα ενός Κινήματος που φιλοδοξεί να φέρει άλλον αέρα στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι διορισμένα;

Τι θέλει δηλαδή τώρα; Να διορίζει με απόφασή της και τους ευρωβουλευτές;

Ωραία δημοκρατία εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη. Και ύστερα λένε γιατί τους «γλεντάει» ο Τσίπρας. Μα ποιου ιδέα ήταν αυτό; Του μέγιστου Γιώργου Παπανδρέου; Ή των βαρόνων του κόμματος όπως ο Λαλιώτης, ο Πρωτόπαπας, ο Ρέππας και τα λοιπά «απομεινάρια» του παλαιού ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την μικρή εξουσία τους;

Πηγή: antinews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "