ΝΔ Τα πέντε ψέματα του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


ΝΔ: Η ομιλία Τσίπρα ήταν το «κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης/Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ο κ. Τσίπρας πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα. Κανείς πλέον δεν τον ακούει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον πιστεύει, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Οπως υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η αδιάφορη ομιλία του σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες.

Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν. Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι πολίτες έχουν ραντεβού με το μέλλον. Αυτό που μας αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

-----------------------

Τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά βάζει στο κέντρο της κριτικής της η ΝΔ και επιχειρεί να αποδομήσει την παρουσία του στη ΔΕΘ, μετά και την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου.

Αναξιοπιστία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη χθεσινοβραδινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και σύμφωνα με γαλάζιους επιτελείς  αξιοπιστία του  όλοι πλέον  γνωρίζουν  ότι η πορεία του κ. Τσίπρα έχει στηριχθεί πάνω σε ψέματα και αυταπάτες.


Στην Πειραιώς σημειώνουν πως δεν  υπάρχει κανείς που να μη θυμάται τα μνημόνια που θα έσκιζε, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, τους μισθούς και τις συντάξεις που θα ξαναέδινε, το κοινωνικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και άλλα τόσα 

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ συνέταξε τον κατάλογο με τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου. Πιο συγκεκριμένα τα πέντε ψέματα του πρωθυπουργού ήταν: 

1. Για την ανάπτυξη είπε: «Το 2018 αναμένεται να κλείσει κοντά στο 2,5%».

Η Αλήθεια:

Στο Β’ τρίμηνο του 2018 η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε! Από 2,5% που ήταν στο Α’ τρίμηνο, μειώθηκε στο Β’ τρίμηνο στο 1,8%. Πέρσι την ίδια εποχή ο κ. Τσίπρας προέβλεπε ότι στο τέλος το 2017 θα φτάσει το 2,6% και τελικά περιορίστηκε στο 1,4%. Ποιος τον πιστεύει;

2. Για τις θέσεις εργασίας είπε: «Πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί εντός της τριετίας. Και το 70% από αυτές είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης». Πέραν αυτού ανέφερε ότι η ανεργία μειώθηκε «από το 27% που βρισκόταν το 2015»

Η Αλήθεια:

Τα επίσημα στοιχεία στο site του «ΕΡΓΑΝΗ» αναδεικνύουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2015-17 μόνον το 46% των θέσεων είναι πλήρους απασχόλησης και ότι το 54% είναι μερικής ή εκ περιτροπής. Επομένως που εδράζονται τα ψέματα που είπε ο κ. Τσίπρας και ποιος τον πιστεύει; Επίσης η ανεργία δεν βρισκόταν το 2015 στο 27% αλλά στο 25,7% καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποκλιμάκωση της από τα μέσα του 2013 

3. Για το χρέος είπε: «Ο μεγάλος κόμπος του δημόσιου χρέους επιλύθηκε».

Η Αλήθεια:

Η επίλυση του προβλήματος του χρέους μετατέθηκε για το μέλλον. Το μεν ύψος του εκτοξεύτηκε στα 345 δις ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018 ή στο 190% του ΑΕΠ, το δε ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες αγγίζει πλέον τα 230 δις ευρώ και πνίγει 1.143.308 συμπολίτες μας που τους έχουν γίνει κατασχέσεις. Επομένως πώς ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι λύθηκε το πρόβλημα ο κ. Τσίπρας;

4. Για τις επενδύσεις είπε: «Οι επενδυτές ξαναβλέπουν την Ελλάδα με ασφάλεια».

Η Αλήθεια:

Σήμερα το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται στο 4,45%. Είναι δηλαδή απαγορευτικό για την έξοδο της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές. Το λόγο τον αντιλαμβάνεται κανείς αν δει το αντίστοιχο της Πορτογαλίας που βρίσκεται σήμερα στο 1,68%. Για να το πούμε απλά: Οι ξένοι και οι Έλληνες επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως φανερώνει το γεγονός ότι το σύνολο των επενδύσεων του 2017 ήταν στο χαμηλότερο σημείο της 20ετίας. Επιπλέον η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 800 εκατ. ευρώ το 2017 που είναι το χαμηλότερο της τελευταίας 10ετίας.

5. Για την Υγεία είπε:

α)«Υλοποιήσαμε την δέσμευση για πλήρη και καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας».

Η Αλήθεια:

H συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ψηφιστεί επί Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι του 2013.

β) «Προχωρήσαμε στην εμβληματική μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που εισάγει ένα νέο πρότυπο για τη χώρα μας».

Η Αλήθεια:

 • Το σύστημα των οικογενειακών γιατρών καταρρέει (ΤΟΜΥ) και οι πολίτες από τον Σεπτέμβριο υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ποσά που έπρεπε να καλύπτονται από το Δημόσιο.
 • Τα πέντε χθεσινά ψέματα ωστόσο είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μας λέει καθημερινά ο κ. Τσίπρας σημειώνουν γαλάζιες πηγές , συμπληρώνοντας πως το βασικότερο καθημερινό του ψέμα είναι ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. 
 • Το μόνο που τέλειωσε στις 20 Αυγούστου είναι η δανειακή σύμβαση, η οποία είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2015 και είχε εξαρχής τριετή διάρκεια ξεκαθαρίζει η ΝΔ. Το δε δυστύχημα είναι με την περιβόητη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να δεσμεύσει τη χώρα και με ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο που καλούμαστε στο εξής να αντιμετωπίσουμε.  
 • Εννοούμε τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ μέχρι το 2020, για νέες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022,  για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μέχρι το 2060, αλλά και για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.

Η υποκρισία όμως και τα ψέματα Τσίπρα συνεχίζονται και σε επί μέρους πολιτικές αναφέρει η Πειραιώς:

 • Εξυμνεί τα μεγάλα έργα που καταψήφιζε (π.χ. ΤΑΠ)
 • Υπόσχεται ότι “θα” δώσει (με δύο χρόνια καθυστέρηση) τα αναδρομικά σε ένστολους και δικαστικούς που μέχρι πρότινος απαξίωνε.
 • Παριστάνει ότι θωρακίζει τη Δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός που έχει ως Υπουργό Δικαιοσύνης υπερασπιστή τρομοκρατών (Καλογήρου) και σύμβουλό του (Θάνου) την προσωποποίηση των παρεμβάσεων του σε αυτήν. 
 • Ειρωνεύεται τους νέους μας όταν λέει ότι θα δώσει κίνητρα για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν από τη χώρα αδιαφορώντας για το πως επιβιώνουν όσοι έμειναν σε αυτήν. 
 • Υπόσχεται φοροελαφρύνσεις αυτός που έκανε την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση. 
 • Μιλά για κοινωνικό πρόσωπο αυτός που κατήργησε κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. 
 • Δεσμεύεται ότι η  Θεσσαλονίκη θα διαδραματίζει ρόλο πραγματικής πρωτεύουσας των Βαλκανίων ενώ ξεπουλά την ταυτότητά της ως πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας. 

Γ.Τ.

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "