Η αμετροέπεια είναι σαν τον σκορπιό. «Διαθέτει» κεντρί και δηλητήριο

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


ΣΥΡΙΖΑ 2007: Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια για τους εμπρησμούς

Παραθέτουμε κείμενο από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ που αναρτήθηκε στις 17 Αυγούστου 2007

Στην αρχή έλεγε ότι τις βάζει η αντιπολίτευση.

Τώρα που η κατάσταση χειροτέρεψε κρύβεται πίσω από τις «κλιματικές αλλαγές», επικαλείται θεωρίες για «οργανωμένο σχέδιο» και επικαλείται την ανάγκη «εθνική συνεννόησης».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Οι κλιματικές αλλαγές δεν είναι δικαιολογία για την ανυπαρξία περιβαλλοντικής πολιτικής. Αντίθετα απαιτούν αυστηρά μέτρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος - μέτρα που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει.

Οι εμπρησμοί στα δάση πολλαπλασιάζονται προεκλογικά, όταν υπάρχει υπόσχεση για αποχαρακτηρισμούς. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με κλιματικές αλλαγές. Η επίκληση «οργανωμένου σχεδίου», χωρίς καμία ένδειξη, είναι επικοινωνιακός λαϊκισμός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της και να καταστείλει τις φωνές κριτικής.

Όταν ο εμπρησμός είναι καθιερωμένη και αποτελεσματική πρακτική για να καταπατηθεί ένα δάσος, δεν χρειάζεται κάποιο «οργανωμένο σχέδιο» για να μπει η φωτιά.

Εθνική συνεννόηση σημαίνει ένα πράγμα: Να αναγνωριστούν έμπρακτα οι ευθύνες, για μια πολιτική που έχει καταστήσει τον δασικό μας πλούτο ανοχύρωτο απέναντι σε κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα.

  • με την αναθεώρηση του άρθρου 24
  • με την απόπειρα νομιμοποίησης αυθαιρέτων στη Bουλή
  • με τους διαρκείς αποχαρακτηρισμούς καμένων δασικών εκτάσεων
  • με τους δασικούς χάρτες που δεν έχουν εκδοθεί
  • και την απουσία δασικού και εθνικού κτηματολογίου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ».

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Πηγή: bloko.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "