Η κραυγή του 13χρονου κοριτσιού, οι Έλληνες πολιτικοί, η «μάσκα» της πολιτικής ευθύνης και ο λαός…

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά

 

Η κραυγή του 13χρονου κοριτσιού ας γίνει μόνιμη φωνή οργής για τους Έλληνες πολιτικούς 

Τα κράτη, οι κυβερνήσεις, οι αρμόδιες αρχές, οι τοπικοί φορείς έχουν ρόλους και ευθύνες για την ασφάλεια των πολιτών τους. 

  • Να σχεδιάζουν μεθοδικά την αντιμετώπιση κάθε ακραίου καιρικού φαινομένου, αξιοποιώντας σωστά το εξειδικευμένο προσωπικό, τη σύγχρονη τεχνολογία και δημιουργώντας τις απαιτούμενες υποδομές.
  • Να οργανώνονται προληπτικά για να προλαμβάνονται στο μέτρο του δυνατού και να περιορίζονται οι συνέπειες πυρκαγιών, πλημμυρών και σεισμών.
  • Να καταπολεμούν έγκαιρα και αποφασιστικά τις παρανομίες στα δάση, στην πολεοδομία, στο φυσικό περιβάλλον.
  • Να ελέγχουν την εφαρμογή των νόμων, χωρίς καιροσκοπικές αποφάσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.
  • Να έχουν συγκροτημένη στρατηγική για την προστασία των κατοίκων, των ζώων, των περιουσιών, των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας από κάθε φυσικό φαινόμενο, κάθε μορφής τρομοκρατίας και εχθρικής ενέργειας σε βάρος της χώρας. 

Γι’ αυτό εκλέγονται, γι’ αυτό διορίζονται, γι’ αυτό πληρώνονται. Να επιτελούν συγκεκριμένο έργο με ευθύνη, συνέπεια, ανιδιοτέλεια, αρετή, πειθαρχία, δικαιοσύνη και αγάπη απέναντι στον κόσμο και την πατρίδα.

Πόσα καλοκαίρια να κρατάει αυτό το κακό με τις πυρκαγιές; Πόση στάχτη στη γη και στον ουρανό της Ελλάδας κάθε χρόνο; Και πάντα οι ίδιες συζητήσεις, οι ίδιες αντιδράσεις, η ίδια επιχειρηματολογία από την εκάστοτε κυβέρνηση και την εκάστοτε αντιπολίτευση: 

  • Οι αντιπυρικές ζώνες που ήταν ανύπαρκτες. Η αντίδραση των υπηρεσιών και οι εκκενώσεις των κατοικημένων περιοχών που καθυστέρησαν.
  • Τα οργανωμένα σχέδια καθοδήγησης των πολιτών που φαίνεται ότι δεν υπήρχαν ή δεν εφαρμόστηκαν και μάλλον ποτέ δεν διεξήχθη κάποια άσκηση για τέτοιου είδους φαινόμενα.
  • Οι πιθανοί εμπρηστές -ντόπιοι ή ξένοι- με ποικίλα συμφέροντα που ποτέ δεν συλλαμβάνονται.
  • Τα μέτρα που δεν εφαρμόζονται και οι «χλιαρές παρεμβάσεις» της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
  • Οι ελλείψεις σε κρατικό και περιφερειακό επίπεδο, οι οικονομικές περικοπές σε ζωτικές υπηρεσίες, οι διαχρονικές και οι σημερινές ευθύνες των υπεύθυνων ή των ανεύθυνων.

Φέτος, όμως, δεν είναι μόνο η καταστροφή και το καμένο τοπίο. Δεν είναι μόνο μια επαναλαμβανόμενη τραγωδία. Τόσοι νεκροί -ολόκληρες οικογένειες, παιδιά, νέοι, ενήλικες, γέροντες- με ένα φύσημα του αέρα, μέσα σε μια στιγμή, χάθηκαν αγκαλιασμένοι και σκόρπιοι στην απελπισία τους. Δεν το χωράει ο νους μας… 

Εκείνο το 13χρονο κορίτσι, που έπεσε φλεγόμενο στον γκρεμό με την ελπίδα να γλιτώσει από τη μανία της φωτιάς, χάνοντας τη ζωή του πάνω στα βράχια, είναι το πρόσωπο του πένθους όλου του Ελληνισμού. 

Έπεσε καιγόμενο ανάμεσα σε δυο θανάτους για να λυτρωθεί. Η κραυγή του ας γίνει μια μόνιμη φωνή οργής για τους ανύπαρκτους σχεδιασμούς που οδηγούν σε εθνικές συμφορές. 

Οι ευθύνες των πολιτικών: Ούτε στους πολέμους δεν χάνει μία χώρα 88+ ανθρώπους σε μία μέρα


 Οι άνθρωποι με το δίκιο τους αναρωτιούνται: Πρόκειται απλά για τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα, που σαρώνει τα πάντα, ή σχέδιο κάποιων ξένων εναντίον της Ελλάδας; 

Το δεύτερο ερώτημα κάποτε πρέπει να απαντηθεί με σοβαρότητα… Έτσι κατέληγε το χθεσινό μας κείμενο, που γράφτηκε με αφορμή την άνευ προηγουμένου τραγωδία, και τον χαμό και τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας σε περιοχές της Αττικής. 

Μέχρι στιγμής έχασαν τις ζωές τους 88 συνάνθρωποί μας. Πολλοί αναγνώστες «στάθηκαν» στη τελευταία φράση, ότι κάποτε πρέπει να απαντηθεί με σοβαρότητα το ερώτημα αν είναι «σχέδιο κάποιων ξένων εναντίον της Ελλάδας» το φαινόμενο κάθε καλοκαιριού: Να καίγονται, δηλαδή, δασικές εκτάσεις, να χάνονται ζωές και περιουσίες. 

Ο στόχος του κειμένου ήταν να μην σταθούμε στη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά σ’ αυτήν καθ’ αυτήν την τραγωδία. Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. 

Τα δικά μας προβλήματα τα μεταθέτουμε πάντα στο γείτονα… Τις δικές μας ευθύνες τις φορτώνουμε στις πλάτες άλλων. Διότι έχουμε συνηθίσει να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Και λόγω αυτού δεν θα διορθωθούμε ποτέ. Και θα έχουμε και άλλες τραγωδίες, και θα κλαίμε και θα βασανιζόμαστε μέχρι την επόμενη. 

Να θυμίσω τους άνευ προηγουμένου καυγάδες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πριν ακόμα ταφούν και αναπαυθούν οι νεκροί στη Μάνδρα; Ξέχασαν νωρίς, έκαναν και μία ανάπαυλα, μέχρι να τσακωθούν για την επόμενη τραγωδία… 

Και μην νομίζετε. Μπορεί να μην άρχισαν τους καυγάδες, αλλά τους τρώει ο πισινός τους. Και ενώ σιώπησαν λίγο-πολύ οι πολιτικοί, μερικοί συνάδελφοι ξεπέρασαν και τους πολιτικάντηδες. Το θέαμα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν φρικτό. 

Και εν πάση περιπτώσει αγαπητοί συνάδελφοι, δημοσιογράφοι είστε. Δεν είστε δικαστές, εισαγγελείς και συνήγοροι μαζί. Διότι στο τέλος -και να με συγχωρείται- προκαλείτε την ίδια αηδία που νοιώθουμε όταν πάνω από τα πτώματα καθυβρίζονται οι πολιτικοί. 

Επιστρέφοντας στο βασικό ερώτημα, αν ευθύνονται οι ξένοι για τις θανατηφόρες πυρκαγιές που βύθισαν στο πένθος τους όπου γης Έλληνες, η απάντηση είναι ότι είναι ένας γρίφος και ένα σταυρόλεξο μαζί, που πρέπει να λύσουν με σοβαρότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας. 

Το φαινόμενο να αφήνονται υπονοούμενα για το ρόλο ξένων χωρών δεν είναι νέο. Όλες, λίγο-πολύ, οι ελληνικές κυβερνήσεις που αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις, φρόντισαν μέσω διαρροών να ενισχύσουν το σενάριο της ξένης απειλής. Φοβάμαι πως αυτό συμβαίνει για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες. 

Παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι τα ίδια λένε και οι Τούρκοι κάθε καλοκαίρι. Αφήνουν υπονοούμενα ότι οι φωτιές στα τουρκικά παράλια οφείλονται σε «ελληνικό δάκτυλο», κάτι που ουδείς πιστεύει. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ούτε αυτή η τραγωδία θα γίνει μάθημα και πάθημα για τους πολιτικούς μας. 

Όλες, μα όλες οι ευθύνες, είναι οι δικές τους. Όσοι κυβέρνησαν τον τόπο έχουν τις ίδιες ευθύνες. Πρέπει να τις αναλάβουν, αλλά το κυριότερο πρέπει να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν άλλες τέτοιες συμφορές. 

Οι φωτιές δεν ξεκίνησαν να κατακαίουν τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την μεταπολίτευση και μετά γινόμαστε μάρτυρες καταστροφών κάθε καλοκαίρι. 

Διότι όλες οι κυβερνήσεις, δεν φρόντισαν ποτέ να δουν το θέμα διακομματικά. Δεν το αντιμετώπισαν ως εθνικό ζήτημα. Δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ, ότι ένα κόμμα μόνο του δεν θα βρει λύσεις. 

Το είδαμε πρόσφατα και στην οικονομία. Η Ελλάδα τιμωρήθηκε με οκτώ χρόνια και κάτι μήνες Μνημονίου, επειδή οι πολιτικοί σκέφτονται μόνο τα κόμματά τους και ποτέ την Πατρίδα…. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εν μέσω αυτής της ανείπωτης τραγωδίας, ουδείς περιμένει απολύσεις υπουργών και λοιπών ανευθυνο-υπεύθυνων, διότι θα αποσπάσουν την προσοχή και σίγουρα δεν θα διευκολύνουν τις έρευνες για τους αγνοουμένους. 

Αλλά όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, πρέπει να στείλετε πολύ κόσμο σπίτι του κ. Πρωθυπουργέ. Όχι για να διασωθείτε πολιτικά, αλλά διότι πρέπει να νοιώσετε την οργή του κόσμου. 

Η κοινωνία βράζει. Δικαιολογημένα… Στο τέλος-τέλος, ούτε στους πολέμους δεν χάνει μία χώρα 88 ανθρώπους σε μία μέρα. Οι νεκροί δεν ζητούν ποτέ εκδίκηση. Αλλά όσοι μένουν πίσω πρέπει να φροντίζουν να αναπαύονται οι ψυχές τους… 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "