Μητσοτάκης Vs Μοσκοβισί: Αφήστε τους «επαίνους», πρόκειται για 4ο Πρόγραμμα – Μοσκοβισί: Τώρα κατάλαβα τι αισθάνονται οι Έλληνες

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Αγρίεψε ο Μητσοτάκης -Συστάσεις σε Μοσκοβισί: «Πρόσεχε τις δημόσιες δηλώσεις σου – Δεν πρόκειται για «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας»

Μετά τα χαμόγελα για τις κάμερες, ο πρόεδρος της ΝΔ... αγρίεψε στον Μοσκοβισί. Την άποψη ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί στον οποίο έκανε αυστηρές συστάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης του συνέστησε "να είναι πιο προσεκτικός κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες, πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα".

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καμία καθαρή έξοδος καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.


«Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι τον Αύγουστο, ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το 2015 και ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε έτσι στον ευρωπαίο επίτροπο ο οποίος νωρίτερα δήλωσε πως η μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας δεν είναι τέταρτο μνημόνιο.  «Όχι δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Ατό που λέω δεν είναι προπαγάνδα. Επιμένω πως δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, οι  βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ξέρουν πως  δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Το τέταρτο πρόγραμμα δεν κατάλαβα ότι ήταν θέμα εσωτερικής πολιτικής διαφωνίας αυτή η ορολογία δεν το ήξερα το έμαθα εκ των υστέρων» είπε.

-----------------------------

Μοσκοβισί για περικοπές συντάξεων: «Pacta sunt servanda», οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται


Ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας στην σαφή ερώτηση του Κωστή Χατζηδάκη εάν θα ισχύσει η μείωση των συντάξεων ή όχι έδωσε μία διφορούμενη και σιβυλλική απάντηση που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα το  να μην ισχύσει ο περίφημος νόμος που ψήφισε και επικύρωσε πρόσφατα η Βουλή.

«Pacta sunt servanda» οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, όμως αυτή είναι μια πολυσχιδής έννοια. Η Ελλάδα είναι μια νορμάλ χώρα στην ζώνη του ευρώ θα εξετάζουμε τον προϋπολογισμό της όπως το κάνουμε για κάθε χώρα και μαζί με τον Ευκλείδη θα βλέπουμε πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού τηρεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.»

Όμως ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε με εξόχως επιθετικό τόνο στην προηγούμενη αναφορά του αντιπροέδρου της νέας Δημοκρατίας πως η μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας είναι τέταρτο μνημόνιο.  Όχι δεν είναι τέταρτο μνημόνιο επανέλαβε πολλές φορές και πρόσθεσε αυτό που λέω δεν είναι προπαγάνδα .

«Επιμένω πως δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, οι  βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ξέρουν πως  δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Το τέταρτο πρόγραμμα δεν κατάλαβα ότι ήταν θέμα εσωτερικής πολιτικής διαφωνίας αυτή η ορολογία δεν το ήξερα το έμαθα εκ των υστέρων. Δεν είναι τέταρτο μνημόνιο γιατί δεν ζητούμε άλλες μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχουμε τρόικα,  η Ελλάδα θα είναι στο ευρωπαϊκό εξάμηνο  ελέγχου όπως κάθε χώρα θα εξετάζουμε  τον προϋπολογισμό της όπως και σε κάθε άλλη χώρα. Το ίδιο συμβαίνει με την Ιρλανδία με την Πορτογαλία με την Κύπρο. Μπορεί να είναι πιο ενισχυμένη η εποπτεία γιατί είναι περίπλοκη η κατάσταση αλλά ενισχυμένη δε σημαίνει ότι θα ερχόμαστε εδώ με το ίδιο πνεύμα και την ίδια νοοτροπία.  Δεν μπορείτε να πείτε ότι θα υπάρχει λιτότητα στο διηνεκές και επ’ άπειρον. Δεν θα έρθει ξανά εδώ η τρόικα».

Εύσημα στη ΝΔ που υπερψήφισε τη συμφωνία του 2015 

Ο κ. Μοσκοβισί   απένειμε εύσημα στην Νέα Δημοκρατία βλέποντας στην αίθουσα  και επικαλούμενος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη στάση που κράτησε τον Ιούλιο του 2015 ψηφίζοντας και αυτή τη συμφωνία του τρίτου μνημονίου

«Όλο αυτό που έχει γίνει είναι συμπαραγωγή δεν θα ήταν δυνατό χωρίς όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις που έχει διαδεχθεί η μία την άλλη, είναι ένα συλλογικό προϊόν εργασίας και πραγματικά  στο παρελθόν είχαμε μέτρα ελάφρυνσης  του χρέους. Εάν το δικό σας κόμμα δεν θα ήταν εκεί και βλέπω τον κ. Μεϊμαράκη τώρα,  το καλοκαίρι του 15 για να ψηφίσει και να στηρίξει δεν θα ήμασταν σήμερα στο καλό στην σημείο.  Επομένως πρέπει να νιώθετε ότι είναι και δική σας επιτυχία και όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος.  Δεν είναι μόνο ενός κόμματος η σημερινή επιτυχία.

Όποιο κόμμα κέρδισε τις εκλογές πρέπει να έχει  υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές να είναι μία νέα σελίδα αυτό είναι σαφέστατο και αυτό που θα συμβεί αύριο δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που συνέβαινε χθες. Η Ελλάδα θα είναι μια νορμάλ χώρα δεν είναι προπαγάνδα αυτό το πράγμα είναι μία αλήθεια ότι ισχύει για όλες τις χώρες θα ισχύει και για την Ελλάδα και γι’ αυτό δεν είναι τέταρτο μνημόνιο».

---------------------------------

Χατζηδάκης σε Μοσκοβισί: Το 4ο Μνημόνιο μπορούμε να το βαφτίσουμε «Ευκλείδη», «Πιερ», αλλά οι πολίτες ξέρουν


Απέναντι στα θερμά λόγια που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί για την κυβέρνηση, στάθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, αμφισβητώντας την φράση του ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν είναι τέταρτο μνημόνιο.  

Σε υψηλούς τόνους, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είπε στον Ευρωπαίο επίτροπο:

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι καθόλου ανώδυνη για τους πολίτες αφού έχει περικοπή συντάξεων, περικοπή αφορολόγητου και υψηλά πλεονάσματα.

Σε αντάλλαγμα έχουμε το μαξιλάρι για την έξοδο στις αγορές. Από την μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία. Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο. 

Μπορούμε να το βαφτίσουμε Πιέρ, Ευκλείδη, Κωστή, οι πολίτες ξέρουν όμως  ότι είναι τέταρτο μνημόνιο».

Όμως ο κύριος Χατζηδάκης δεν έμεινε εκεί ζήτησε ευθέως από τον κύριο Μοσκοβισί να απαντήσει εάν η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους πιστωτές θα ακυρώσει το νόμο για την περικοπή των συντάξεων. Ο κ.  Χατζηδάκης είπε ότι για όλα τα κόμματα πρέπει πρέπει να υπάρχουν καθαροί  όροι και θα πρέπει να ξέρει και η Νέα Δημοκρατία εάν μπορεί στο δικό της πρόγραμμα να ακυρώσει και άλλες μνημονιακές δεσμεύσεις

«Πρέπει να μας απαντήσετε για το σενάριο που λέει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές την ακύρωση του μέτρου  της περικοπής των συντάξεων. Το Πρόγραμμα μας το  έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες.   Κ. επίτροπε   πρέπει να μας πείτε εάν  η συμφωνία για τις συντάξεις θα ακυρωθεί και εάν θα ακυρωθούν και οι  υπόλοιπες συμφωνίες.  Καλοδεχούμενο αν γίνει να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε κι εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμα μας. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν καθαροί  όροι για όλα τα πολιτικά κόμματα για όλους τους έλληνες.  Πρέπει να ξέρουμε πως θα προχωρήσει η χώρα μπροστά με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της και το τονίζω προς κάθε κατεύθυνση.»

Η αναφορά αυτή του κ. Χατζηδάκη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους βουλευτές της νέας Δημοκρατίας αλλά με αποδοκιμασίες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μάλιστα σε πολλούς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο υψηλός τόνος που χρησιμοποίησε στην τοποθέτηση του ο αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας και πολύ επισήμανα ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο στέλεχος της νέας Δημοκρατίας στέκεται τόσο επικριτικά απέναντι σε Ευρωπαίο αξιωματούχο. 

Πάντως ο κ. Χατζηδάκης απάντησε  από το βήμα της Βουλής και στις αποδοκιμασίες  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Τα διάβασα στην Αυγή και μην γελάτε. Εμείς λέμε τώρα το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

------------------------------

Τζανακόπουλος: «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση: «Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ».

Πηγή: iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "