«Εξαερώνονται» οι ΑΝΕΛ - Οι κυβιστήσεις του προέδρου, Πάνου Καμμένου, διαλύουν το κόμμα…

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά

 

Φυγόκεντρες τάσεις εμφανίζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Οι κυβιστήσεις του προέδρου, Πάνου Καμμένου, το υποκριτικό σκηνικό που στήθηκε γύρω από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και ο αναβρασμός που επικρατεί στο κόμμα για την πολιτική που ασκεί στα εθνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν εκρήξεις με απρόβλεπτες διαστάσεις. 

Η διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου γιατί ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου κι ενδεχομένως να παίξει το ρόλο του φιτιλιού για τις μελλοντικές εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες. 

Το σοκ για τον Πάνο Καμμένο ήρθε από την Μανταλένα Παπαδοπούλου, μέχρι πρότινος εκπρόσωπο τύπου η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες είχε οριστεί υπεύθυνη για τα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι προ εβδομάδος είχε εμφανιστεί στο πλάι του κ. Καμμένου και τίποτε δεν προμήνυε την αποχώρησή της, η συμφωνία που υπεγράφη ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Με την Μανταλένα Παπαδοπούλου στην πρόσφατη συνέντευξη που τίποτε δεν προμήνυε την αποχώρησή της 

«Η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου» 

«Σε ό,τι με αφορά περίμενα μέχρι και την ύστατη ώρα. Πλέον εξαντλείται κάθε περιθώριο μέχρι την υπογραφή σε λίγη ώρα στις Πρέσπες. Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς προς υπεράσπιση της θέσης μας για το Σκοπιανό, που είναι η μόνη υπερ του εθνικού συμφέροντος. Ενημέρωσα έγκαιρα σε ανώτατο επίπεδο εσωκομματικά για τους προβληματισμούς μου. Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές. Εμένα όμως η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.


 Και δεν είναι η μόνη, άλλωστε, ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο in.gr «να δούμε πόσο ξύλο θα πέσει».


 Πολύπλευρη κρίση 

Το κόμμα των ΑΝΕΛ έχει να αντιμετωπίσει μια πολυμέτωπη κρίση. Για παράδειγμα η κυρία Κουντουρά και ο κ. Παπαχριστόπουλος έχουν δηλώσει ότι η συμφωνία είναι καλή, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή. Κάποιοι λένε ότι «φλερτάρουν» με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμούν ότι το μέλλον τους στους ΑΝΕΛ είναι ζοφερό. 

Ο Πάνος Καμμένος έχει να αντιμετωπίσει αφενός τους ενάντιους στη συμφωνία που είναι έξαλλοι για τη στάση του και την παραμονή του στην κυβέρνηση και αφετέρου όσους βλέπουν με καλό μάτι τον συμβιβασμό με τη «Βόρεια» Μακεδονία». 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα βράζει στη βάση του, οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι έξαλλοι και οι μετρήσεις δείχνουν ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ πάνω από τα Τέμπη έχουν… εξαφανιστεί. Παίρνουν πολύ χαμηλά ποσοστά από έναν κόσμο που δεν μπορεί να δεχθεί τη συμφωνία και τις υποκριτικές κορώνες του κ. Καμμένου. 

Οι ΑΝΕΛ τους τελευταίους μήνες έχουν χάσει όλα τα στηρίγματα που είχαν στην κοινωνία. Εχασαν την Εκκλησία, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν κατά της συμφωνίας. Εχασαν τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους, καθώς ο κ. Καμμένος υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. 

Χάνουν τώρα και το λεγόμενο «πατριωτικό μέτωπο», το κομμάτι εκείνο της Δεξιάς που είχε εγκαταλείψει τη ΝΔ και είχε στραφεί στους ΑΝΕΛ αφού είχε πειστεί από τον κ. Καμμένο.
Κάποιοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις στελεχών, όπως του προέδρου της τοπικής στην Κοζάνη. Ενώ άλλοι έχουν στείλει επιστολή στον πρόεδρο ζητώντας την άμεση σύγκλιση του συμβουλίου του κόμματος για τη στάση που κρατά στο «Μακεδονικό».
 

Καταρρέουν οι ΑΝΕΛ – Κατά δεκάδες εγκαταλείπουν το κόμμα του Καμένου  

Δεκάδες στελέχη των ΑΝΕΛ από χθες το βράδυ υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται να διαλύεται ολοκληρωτικά μετά και την απόφασή του να καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και να παραδώσει άνευ όρων στους Σκοπιανούς το όνομα της ιστορικής Μακεδονίας. 


 «Καταρρέουν» οι ΑΝΕΛ στην Καβάλα - Παραίτηση Τσακίρη 

Εξαιτίας της απόφασης του κόμματος για το Σκοπιανό παραιτήθηκε το «εμβληματικό» στέλεχος του Κινήματος από την Καβάλα, Γιώργος Τσακίρης. 

Μάλιστα, το όνομα του Γιώργου Τσακίρη στην Καβάλα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο ίδιος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών ενώ μέχρι χθες ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού & Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μέχρι… χθες. 

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση από τη Βουλή -και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ πλην του Δημήτρη Καμμένου- της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή παραίτησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Αθήνα. 

Η παραίτηση Τσακίρη έρχεται σε συνέχεια αγνώστου, μέχρι στιγμής, αριθμού παραιτήσεων στελεχών των ΑΝΕΛ από όλη την Ελλάδα, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για… «βροχή» παραιτήσεων που «απειλούν» τη συνοχή του Κινήματος και θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον του, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες ή και… ώρες να έχουμε παραιτήσεις και άλλων στελεχών από την περιοχή της Καβάλας. 

Ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ μέσας από το προφίλ του στο facebook, λαμβάνοντας άμεσα από τους χρήστες του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης πλήθος θετικών σχολίων και συγχαρητηρίων για την κίνησή του. 

Μαζικές παραιτήσεις στην Πιερία 

Πανικός γίνεται με τις συνεχείς παραιτήσεις στελεχών στους ΑΝΕΛ Πιερίας, οι οποίοι καλούν τον Πάνο Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί «με την ανοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει την Μακεδονία», όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις παραίτησής τους. 

Τον χορό των παραιτήσεων άνοιξε πρώτος το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και πολιτευτής Πιερίας Δημήτρης Ζησιμόπουλος. Αμέσως ακολούθησαν το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας Χάρης Μπικηρόπουλος, η πολιτευτής Πιερίας Φιλιώ Βαβύλα, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας Χρήστος Ούνας Τσώλης κι ο Νίκος Μακρίδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», πολιτευτής στην Πιερία και Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται και άλλες παραιτήσεις, κάτι που σημαίνει την πλήρη διάλυση του κόμματος του Καμμένου στην Πιερία. 

«Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι διαφωνούμε. Θεωρώ πλέον τον εαυτό μου, ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ και για αυτό το λόγο αποχωρώ. Μοναδικοί γνώμονες της απόφασής μου, είναι το καλό του τόπου και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω ΠΛΗΡΩΣ το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μακρίδης κατά την παραίτησή του. 

Από τη δική του πλευρά, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας, Χάρης Μπικηρόπουλος, τόνισε: «Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είναι όμως η στιγμή που οι αξίες και τα ιδανικά είναι πάνω από την πολιτική και κρίνουν τις πολιτικές. 

Για το λόγο αυτό, ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ. 

«Πόρτα» στους ΑΝΕΛ και ο Παύλου από την Καστοριά 

Μάλιστα, σύμφωνα με το thepresident.gr, οι παραιτήσεις αφορούν κυρίως στελέχη της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη διαγραφή Δημήτρη Καμμένου, την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου. 

Στο κείμενό του, σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για την «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.


 Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρινα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου. 

Στην πορεία της συγκυβέρνησης μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ,θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε. 

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας. 

Προσωπικά τώρα εγώ, πάντα εξέφραζα με θάρρος τις θέσεις ,τις απόψεις και τις διαφωνίες μου μέσα από τα όργανα του κινήματος και στήριζα το κίνημα σε όλες τις παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μου από τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ Καστοριάς, αν και διαφωνούσα με πολλές από αυτές. 

Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ ,ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού.- 

Τι έχουμε σήμερα? 

Severna makedonija, north makedonija, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Λόγια του προέδρου. Θα ρίξω την κυβέρνηση αν παραβεί αυτό τον όρο. 

Τι κάνουμε εμείς??? 

 • ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση!!!!!!!!
 • Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και το δημοψήφισμα τους και λέμε οοοοταν με το καλό έρθει στην βουλή ,εμείς δε θα το ψηφίσουμε ?????? Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε!!! εεε και. Εμένα με ενδιαφέρει , το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ
 • Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι!!!! Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά?????
 • Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι».
 • Γι αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης, παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, αλλά δεν μπορώ να πατάω σε 2 βάρκες.
 • ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ
 • ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ
 • Η προσωπική μου θέση και άποψη είναι οι ΑΝΕΛ να αποσυρθούμε από την συγκυβέρνηση

 Αν το Σάββατο δεν γίνει αυτό, εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καστοριάς και αποχωρώ από το κίνημα. 

Με εκτίμηση 

Πρόεδρος ΑΝΕΛ Καστοριάς 

Παύλου Χρήστος» 

«Δράμα» για ΑΝΕΛ και στη Δράμα 

Παραιτήθηκε κι ο Συντονιστής Νομού Δράμας των ΑΝΕΛ, Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, που με σκληρή ανάρτησή του στο facebook αφήνει βαριές αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος. Αυτή είναι ακόμα μια από τις δεκάδες παραιτήσεις που έχουν υποβληθεί από χθες το βράδυ έως σήμερα στους ΑΝΕΛ μετά τη στήριξη Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα και την σημερινή υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.


 Ακολουθεί η δημόσια δήλωση αποχώρησης από τους ΑΝΕΛ του Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη: 

Δηλώνω δημόσια την αποχώρηση μου από το κίνημα των ( Ανεξαρτήτων Ελλήνων ) διότι δεν φανήκαμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στα κελεύσματα του Ελληνικού Λαού και παραβήκαμε αρχές και αξίες που πρεσβεύαμε σε βάρος της χώρας μας συνεχίζοντας να συμμετέχουμε στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκποιώντας κληρονομικά δικαιώματα χιλιάδων ετών της ιστορίας μας και της ύπαρξης μας προς επιθυμία συμφερόντων ξένων προς την χώρα μας, δεν κάναμε κάτι από όλα αυτά που πομπωδώς διακηρύσσαμε από ιδρύσεως μας πριν από έξι και πλέον χρόνια. 

Η χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία στην βουλή των Ελλήνων απέδειξε περίτρανα ότι πολλοί βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από κάθε τι εθνικό και πατριωτικό προσδοκώντας πρόσκαιρα οικονομικά ωφέλη και ανταλλάγματα. 

Δεν γίνεται άλλα να λες και άλλα να πράττεις, να πιστεύεις στον Θεό και να υπηρετείς τον Μαμωνά, να πιστεύεις και να ενισχύεις τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να ξεπουλάς την Μακεδονία μας, δεν ξαναδολοφονείς τον αείμνηστο ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ που θυσιάστηκε για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και αγνοείς τους αγώνες και τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού. 

Περάσαμε από πολλές συμπληγάδες οικονομικής φύσεως τα τελευταία χρόνια υπομείναμε και αντέξαμε, όλα αυτά τα θεωρώ και είναι ήσσονος σημασίας τα οποία έρχονται και παρέρχονται με τον χρόνο, το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας πρώην φίλοι και συναγωνιστές δεν καταπίνεται με τίποτα, η προδοσία και η ρετσινιά του προδότη μένει εις τον αιώνα και οι συνέπειες του ξεπουλήματος αυτού θα γιγαντωθούν σε βάρος της χώρας μας με το πέρασμα των χρόνων. 

Έχω μεγαλώσει και ανατραφεί σε ένα περιβάλλον με αξίες αρχές παιδεία και θα έλεγα με τα παρεξηγημένα για μερικούς Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη τα οποία με καθοδηγούν έως τώρα στην ζωή μου. 

Ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει “ Ούκ ελλάτω παραδώσω “ , τα παιδιά μου και οι απόγονοι μου δεν θέλω να θυμούνται και να έχουν πρόγονο που σε ειρηνική περίοδο και δίχως λόγο πούλησε τις αρχές του. 

Ας ψάξουν να βρουν αλλού σύγχρονους Εφιάλτες, καλή τύχη πρώην σύντροφοι συναγωνιστές. 

 • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!
 • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ !!!
 • Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ !!!” 

Αδειάζουν από στελέχη και στον Πειραιά 

Στον χορό των παραιτήσεων, μετά και τους προαναφερθέντες, μπήκαν και τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Πειραιά. Ειδικότερα, υπέβαλαν την παραίτησή τους οι κ.κ Πέτρος Μαυρέας (υποψήφιος βουλευτής στον Πειραιά) και Τάσος Μακρής, από την Β' και την Α' Πειραιά, αντίστοιχα. 

Το κείμενο της παραίτησης του κ. Μαυρέα έχει ως εξής: 

«Αγαπητοί συναγωνιστές,  

Δια της παρούσης, σας ενημερώνω για την παραίτησή μου από το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων και η άρνηση του Κινήματος να κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να αποτρέψει μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για την πατρίδα μας, δεν μου αφήνει άλλα περιθώρια.  

Επί μακρόν, είμαστε μάρτυρες της άσκησης από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιας πολιτικής, εκείνης ακριβώς την οποία το Κίνημα συστάθηκε για να σταματήσει. Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, για την οποία ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή, είναι ελληνική».  

Αυτό φαίνεται πως κάποιοι το ξεχνούν. Όμως, ήρθε η ώρα των αποφάσεων όλων μας. Των αποφάσεων για τις οποίες θα κριθούμε. Ευχαριστώ τους συναγωνιστές μου, με τους οποίους επί σειρά ετών συμπορεύτηκα, πάντα βάσει αγνών κινήτρων και ελπίζω η συνεργασία μας να ανανεωθεί στο μέλλον, σε νέα εθνικά μετερίζια.  

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα 

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με το Σκοπιανό επιβεβαιώνοντας τα σημάδια κατάρρευσης που δείχνει η συγκυβέρνηση με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ να μετράει καθημερινά ολοένα και λιγότερα στελέχη.  Την ίδια ώρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλούν στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ΝΔ δείχνει σταθερή άνοδο. 

Τελευταίο «κύμα» αποχωρήσεων ήρθε από την Κοζάνη που ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Πλακεντάς που με επιστολή του την οποία συνυπογράφουν ακόμη έντεκα στελέχη του κόμματος γνωστοποιεί πως εγκαταλείπει τους ΑΝΕΛ. 

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος» αναφέρουν μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Δημήτρης Καμμένος που υπερψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για την Μακεδονία»  διεγράφη από τους ΑΝΕΛ. 

Στη λίστα των παραιτήσεων προστέθηκε και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τη διαγραφή Δημήτρη Καμμένου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για τη «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Εκτός από την Καστοριά, απώλειες είχαν οι ΑΝΕΛ και στην Πιερία με τους Θεοχάρη Μπικηρόπουλο και ο Δημήτρη Ζησιμόπουλο να αποχωρούν από το κόμμα. 

Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος ανέφερε σε δήλωση του: «ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού». 

Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ, πράττοντας το «πατριωτικό του καθήκον». Όπως αναφέρει στη δήλωση του «Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ». 

Τέλος, στην Καβάλα, δήλωσε την παραίτησή του ο Γιώργος Τσακίρης, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και του Εθνικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Παραιτήθηκε και ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας των ΑΝΕΛ, Μ. Αλιφιεράκης


 Νέα απώλεια για τους ΑΝΕΛ, καθώς παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Αλιφιεράκης με επιστολή του ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος. 

Ο βουλευτής θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας. 

Πηγές: tanea.gr, liberal.gr, parapolitika.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "