Ο αδίστακτος Ν.Κοτζιάς, η Ντόρα Μπακογιάνη και το βιβλίο «Der autonome Intellekt» (εικόνα & βίντεο)

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Επανέρχεται σήμερα το Athens Review of Books έπειτα και από τη χθεσινή άγρια κόντρα στη Βουλή Κοτζιά-Μπακογιάννη σχετικά με το βιβλίο «Der autonome Intellekt» (όλα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Νίκου Κοτζιά παρουσιάζονται στην συνέχεια).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Παρακολουθήσαμε την αήθη επίθεση του Ν. Κοτζιά στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, εξαιτίας της αναφοράς της στο βιβλίο Der autonome Intellekt που αυτός συνέγραψε μαζί με κάποιους άλλους συνεργάτες του καθεστώτος Χόνεκερ, υπό την καθοδήγηση του Μάνφρεντ Μπουρ («Ελαφοπόδαρου» της ΣΤΑΖΙ).

Επρόκειτο για ένα βιβλίο που γράφτηκε στα γερμανικά για λογαριασμό του καθεστώτος Χόνεκερ, εκδόθηκε από το καθεστώς Χόνεκερ και υπηρετούσε την προπαγάνδα του ολοκληρωτικού καθεστώτος Χόνεκερ. Ο Κοτζιάς, αδίστακτος όπως πάντα, διαψεύδει τα πάντα και εξακολουθεί να συκοφαντεί την Athens Review of Books.

Ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι έγραψε ένα άλλο βιβλίο με κάποιον δυτικογερμανό όταν ήταν 19 ετών. Λέει ψέματα: συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής τού Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους) υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ το 1976.

Το εξώφυλλο του χαφιέδικου βιβλίου και μια περίληψή του μπορείτε να βρείτε στο λινκ <http://athensreviewofbooks.com/?p=3438>

Το βιβλίο Der autonome Intellekt είναι η απόδειξη της συνεργασίας του Κοτζιά με το καθεστώς Χόνεκερ. Έχει όμως το θράσος να αρνείται την ύπαρξή του. Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, ένα βιβλίο δεν εξαφανίζεται.


Η Athens Review of Books έχει δώσει δεκάδες φωτοαντίτυπά του καθώς και ψηφιακά αντίγραφά του σε ενδιαφερόμενους εδώ και στο εξωτερικό.

Πληροφορούμαστε ότι ο Σύλλογος Φίλων του Μάνφρεντ Μπουρ σύντομα θα το επανεκδώσει στη μνήμη του Ελαφοπόδαρου.

Σημείωση: Η σφραγίδα στο εξώφυλλο του εν λόγω βιβλίου είναι του Αρείου Πάγου».

---------------------------

Ντόρα: «Θα γίνει ο Καμμένος πολιτική πόρνη του Τσίπρα;» (Video)


Η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, στον Πάνο Καμμένο αλλά και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, την οποία η χώρα μας θα μπορούσε να είχε υπογράψει εδώ και 10 χρόνια, αν είχε κάνει τις παραχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Πανηγυρίζετε για μια κακή συμφωνία»

«Μην πανηγυρίζετε για μία κακή συμφωνία. Παρουσιάζετε τα εύκολα δύσκολα, αν είχαμε κάνει εμείς αυτές τις παραχωρήσεις και τις εκπτώσεις θα είχαμε συμφωνία εδώ και 10 χρόνια και τζάμπα χωρίς να  διχάσουμε τους Έλληνες».

«Θα γίνει ο Πάνος Καμμένος όπως έλεγε ο ίδιος πολιτική πόρνη του Τσίπρα»

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι ποτέ ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να δώσει τη γλώσσα και την ιθαγένεια στην άλλη πλευρά κάτι που ήταν το μόνιμο αίτημα των Σκοπίων.  Την ίδια ώρα  έθεσε το δίλημμα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ  χρησιμοποιώντας φράσεις που ο Πάνος Καμμένος είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα. «Η Ιστορία του σκοπιανού έχει αναδείξει τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Κύριοι  των ΑΝΕΛ  διαλέξτε πολιτική πόρνη του κ. Τσίπρα όπως έλεγε ο κ. Καμμένος στο παρελθόν ή  ξεπούλημα της Μακεδονίας όπως έλεγε ο κ. Καμμένος πάλι παλιότερα;».

«Εάν υπογραφεί η συμφωνία καμία κυβέρνηση στο μέλλον δεν θα μπορεί να την αρνηθεί».

«Ό,τι έγγραφα έχει ο Κοτζιάς να τα καταθέσει»

Η κυρία Μπακογιάννη προκάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να καταθέσει στη Βουλή όσα έγγραφα απειλεί ότι θα παρουσιάσει στη δημοσιότητα μέσα από τα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Κοτζιάς  δεν είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που δέχτηκε ανταλλάγματα. Είναι θλιβερό να περιφέρεται στα κανάλια ο κ. Κοτζιάς  και να απειλεί με απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών. Τον προκαλώ να τα καταθέσει όλα στα πρακτικά της Βουλής. Και αφού θα καταθέσει τα άλλα ας καταθέσει  και τα δικά του αυτά του τελευταίου χρόνο για να φτάσει σε αυτή τη συμφωνία».

«Και εγώ και ο Καραμανλής πληρώσαμε το Βουκουρέστι»

Όσον αφορά το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως και η κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και η ίδια προσωπικά πλήρωσε το κόστος.

«Δεν είχα καμία αμφιβολία για το κόστος που θα είχε η πολιτική μας, κόστος που τελικά κατεβλήθη.Ήταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις εκείνη την εποχή και πολιτικά και προσωπικά στοχοποιήθηκα  και  δέχθηκα πολύ μεγάλες επιθέσεις από την διεθνή κοινότητα.  Και  ότι μπορούσε να επηρεάσει τότε την κυβέρνηση Καραμανλή είχε γίνει. Όμως  επιμείναμε  με αφοσίωση και με πίστη στην πατρίδα μας».

Η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στην ομιλία της για το Νίκο Κοτζιά και τις σχέσεις που είχε με το καθεστώς της ανατολικής Γερμανίας και τον Ερικ Χόνεκερ έβαλαν φωτιά στην συνεδρίαση και προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.

«Επανέλαβε τις ύβρεις για τις οποίες περιοδικό που συνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη έχει καταδικαστεί και πρωτόδικα και στο εφετείο τελεσίδικα. Είτε να τις πάρει πίσω τις κατηγορίες, είτε να κάνει άρση της ασυλίας της».

Η Ντόρα Μπακογιάννη σήκωσε το γάντι και απάντησε στον κύριο Κοτζιά αν θέλει να της κάνει μήνυση.

«Να τα βάλουμε όλα κάτω, τα άρθρα σας κλπ. Κάντε μου μήνυση και να αρθεί η ασυλία μου. Έχει αποδειχθεί  ότι δεν είσαστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη και αυτό το φάγατε. Κάντε μου μήνυση και εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου».

Ο υπουργός εξωτερικών ανταπάντησε κατηγορώντας την κυρία Μπακογιάννη ότι λέει ψέματα.

«Είναι γνωστά τα ψεύτικα δημοσιεύματα όσον αφορά την επιστημονική μου κατάρτιση. Η κυρία Μπακογιάννη έχει στο  κόμμα της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά που βεβαίωσε πως ότι  έχω πει είναι αληθές. Έχω ιδρύσει στην Οξφόρδη ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών. Στο πανεπιστήμιο του Αμβούργο έχω κάνει επισκέπτης καθηγητής. Στο Χάρβαντ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν  καθηγητής, είπα ότι υπήρξα  ερευνητής».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Κάντε μου μήνυση και  ελάτε να πάμε στα δικαστήρια να βάλουμε κάτω την ιστορία σας που νομίζω θα θέλετε να την αποδείξετε».

Νικος Κοτζιάς: «Η κυρία Μπακογιάννη να μας πει κάποτε πως απέκτησε το πτυχίο της και από ποιες χώρες έκανε μετεγγραφή».

Οι υψηλοί τόνοι  συνεχίστηκαν αυτή τη φορά ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και την υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά καθώς  η πρώην υπουργός εξωτερικών ανέφερε πως η αυριανή ψήφος ισοδυναμεί με έγκριση της συμφωνίας.

«Η αυριανή σας ψήφος είναι το διαβατήριο για να υπογραφεί η συμφωνία που θα παράξει έννομα αποτελέσματα όπως και να το πείτε δεν μπορείτε να το κρύψετε».

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: «Αυτή τη συμφωνία δεν την δέχομαι, δεν ψηφίζουμε  όμως σήμερα για αυτή τη συμφωνία. Όταν  θα έρθει αυτή η συμφωνία για να κυρωθεί δεν θα ψηφίσω. Εγώ δεν θα πάω στις Πρέσπες».

------------------------

Άγρια κόντρα Μπακογιάννη – Κοτζιά για τα βιογραφικά και τα πτυχία τους


Άγρια κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Κοτζιά.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον Νίκο Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό.

Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ.

Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά. Σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την Ντόρα Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί.

«Την καλώ είτε να της πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μπακογιάννη σε Κοτζιά: «Κάντε μου μήνυση»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανταπάντησε λέγοντας πως έγραφε ο Νίκος Κοτζιάς βιβλία στην ανατολική Γερμανία και προκάλεσε τον υπουργό να της κάνει μήνυση για να πάνε στα δικαστήρια.

«Με μεγάλη χαρά. Ελάτε, κύριε Κοτζιά, να τα βάλουμε κάτω. Να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία, πότε τα έγραφε τα βιβλία, με ποιους συνεργαζόταν. Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση κι εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός.

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της. Την ίδια μέρα που δημοσίευσαν την ύβρη, δημοσίευαν τις δηλώσεις Στάϊνμάιερ για το πώς μέναμε στη Φρανκφούρτη. Βιβλίο μου, που έχω καμάρι που το συνέγραψα με καθηγητή του πανεπιστημίου της Βρέμης υβρίζεται από περιοδικό που ενδεχομένως να χρηματοδοτείται από την οικογένεια», απάντησε σε έντονο ύφος ο Νίκος Κοτζιάς.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και το φάγατε. Κάντε μου μήνυση».

«Είναι ψευδή τα δημοσιεύματα για επιστημονική μου κατάρτιση», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε «είμαι εκλεγμένος μέλος στην Οξφόρδη. Στο Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής. Η κ. Μπακογιάννη να μας πει πως απέκτησε το πτυχίο της ».


-----------------------------

Η Σφοδρή κόντρα Ντ. Μπακογιάννη - Ν. Κοτζιά στη Βουλή


Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με πρωταγωνιστές την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, καθώς η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό για συνεργασία με το καθεστώς Χόνεκερ! «Και επιτρέψτε μου να το πω. Παρακολουθώ τον Υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.  Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ», είπε στην ομιλία της η κυρία Μπακογιάννη, φράση που έκανε τον υπουργό να τιναχθεί από την καρέκλα του.

Η ίδια παρά τις αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σε έντονο ύφος, καλώντας τον υπουργό να καταθέσει τα απόρρητα έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής. «Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε Υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο Νίκος Κοτζιάς, θιγμένος από την αναφορά της κυρίας Μπακογιάννη, πήρε άμεσα τον λόγο, σπεύδοντας να αποσείσει τις κατηγορίες. «Επανέλαβε τις  ύβρεις  για τις οποίες περιοδικό που συνδέεται με την κ. Μπακογιάννη έχει καταδικαστεί και πρωτόδικα και στο εφετείο τελεσίδικα. Είτε να τις πάρει πίσω τις κατηγορίες είτε να κάνει άρση της ασυλίας της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Απτόητη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρά τις απειλές Κοτζιά, επέμεινε στην άποψή της. «Να τα βάλουμε όλα κάτω, τα άρθρα σας κλπ. Κάντε μου μήνυση και να αρθεί η ασυλία μου. Έχει αποδειχθεί ότι δεν είσαστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη και αυτό το φάγατε. Κάντε μου μήνυση και εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου», του είπε, με τον κ. Κοτζιά να παραθέτει το… βιογραφικό του.

Μάταια ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης προσπαθούσε να τον πείσει ότι το βιογραφικό του είναι στο διαδίκτυο. «Είναι γνωστά τα ψεύτικα δημοσιεύματα όσον αφορά την επιστημονική μου κατάρτιση. Η κ. Μπακογιάννη έχει στο  κόμμα της  τον  πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά που βεβαίωσε πως ότι  έχω πιει είναι αληθές. Έχω ιδρύσει στην Οξφόρδη ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών. Στο πανεπιστήμιο του Αμβούργο έχω κάνει επισκέπτης καθηγητής. Στο Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν  καθηγητής είπα ότι υπήρξα  ερευνητής», είπε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΞ, με την κυρία Μπακογιάννη να τον καλεί να της καταθέσει μήνυση για «να βάλουμε κάτω την ιστορία σας που νομίζω θα θέλετε να την αποδείξετε».

Κλείνοντας ο Υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να ανατρέψει το κλίμα του, καλώντας την βουλευτή της ΝΔ «να μας πει κάποτε πως απέκτησε το πτυχίο της και από ποιες χώρες έκανε μετεγγραφή».

Την σκυτάλη από τον Ν. Κοτζιά πήρε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία επιχείρησε να απαντήσει στη μομφή της πρώην υπουργού Εξωτερικών για τη στάση των ΑΝΕΛ. «Αυτή τη συμφωνία δεν την δέχομαι, δεν ψηφίζουμε  όμως σήμερα για αυτή τη συμφωνία. Οταν  θα έρθει αυτή η συμφωνία για να κυρωθεί δεν θα ψηφίσω . Εγώ δεν θα πάω στις Πρέσπες», είπε για να λάβει πληρωμένη απάντηση: «Η  αυριανή σας ψήφος είναι το διαβατήριο για να υπογραφεί η συμφωνία που θα παράξει έννομα αποτελέσματα όπως και να το πείτε δεν μπορείτε να το κρύψετε».

Πηγή: lykavitos.gr, liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "