Σκάνδαλο «ΜΙΖΑΣ» ΥΠΟΙΚ: Νέες αποκαλύψεις – Η σύμβαση για τη ΜΙΖΑ που θα έπαιρναν στο υπ. Οικονομικών

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Η «σύµβαση συνεργασίας» καταρτίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 2015, την ίδια ηµέρα που συνοµολογήθηκε και το συµφωνητικό, ανάµεσα στον Ιωσήφ Λιβανό και τον δικηγόρο, γιο αρεοπαγίτη. Το συγκεκριµένο έγγραφο καταρτίστηκε ανάµεσα στον «µεσάζοντα» και τα πρόσωπα που τον σύστησαν στον κτηµατοµεσίτη. Απορία προκαλεί η άρνηση του Ε. Τσακαλώτου να υποβάλει μήνυση κατά Λιβανού…

--------------------------------

Αποκάλυψη: Είχε και σύμβαση η μίζα που θα έπαιρναν στο υπουργείο Οικονομικών


Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ επανέρχονται με νέα δημοσιεύματα για το ανερχόμενο αστέρι

Mορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις σοβαρότατες καταγγελίες του κτηµατοµεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, βασικού µάρτυρα στην υπόθεση του «Καρούζος-gate», για τις πιέσεις και τους εκβιασµούς που υποστηρίζει ότι δέχθηκε προκειµένου να καταβάλει µίζα σε πρόσωπα που λειτουργούσαν ως «ενδιάµεσοι» πολιτικών, ώστε να λάβει τη νόµιµη αµοιβή για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.

Τα «Παραπολιτικά» δηµοσιοποιούν τη «σύµβαση συνεργασίας» την οποία είχε υπογράψει η πρώτη οµάδα των «µεσαζόντων», προκειµένου να µοιραστεί το ποσό της µίζας, το οποίο αρχικά ανερχόταν στο 25% της αµοιβής που θα ελάµβανε ο κτηµατοµεσίτης και, τελικά, η απαίτηση έφτασε στο 50%. Κεντρικό πρόσωπο αυτής της οµάδας φέρεται τοπογράφος µηχανικός, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις µε συνέταιρο ανώτατου κυβερνητικού στελέχους.

Η «σύµβαση συνεργασίας» καταρτίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 2015, την ίδια ηµέρα που συνοµολογήθηκε και το συµφωνητικό το οποίο αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά» στο προηγούµενο φύλλο τους, ανάµεσα στον Ιωσήφ Λιβανό και τον δικηγόρο, γιο αρεοπαγίτη (το οποίο έφερε ηµεροµηνία 2011, για να µπορεί να δικαιολογηθεί η δήθεν εργολαβική δικηγορική αµοιβή). 
Το συγκεκριµένο έγγραφο καταρτίστηκε ανάµεσα στον «µεσάζοντα» και τα πρόσωπα που τον σύστησαν στον κτηµατοµεσίτη.

Ξανά στη σέντρα ο σύμβουλος του Τσακαλώτου


Σε πρόσωπο κλειδί αναδεικνύεται ο 41χρονος σύµβουλος του υπουργού Οικονοµικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέξης Πουλιάσης στην υπόθεση του κτηµατοµεσίτη Ιωσήφ Λιβανού. Ο επιχειρηµατίας καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις από συνεργάτες υπουργών προκειµένου να τους παραχωρήσει µερίδιο από τη νόµιµη αµοιβή που θα ελάµβανε για την αποκάλυψη ευρείας φοροδιαφυγής της οικογένειας Καρούζου, υποδεικνύοντας µε σαφήνεια τον συνεργάτη υπουργού.

Η πορεία του κ. Πουλιάση είναι πραγµατικά αξιοζήλευτη τα τελευταία χρόνια.

Οπως αποκαλύπτουν τα «Π», καταλαµβάνει διάφορες θέσεις στον δηµόσιο και ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, διατηρώντας διαχρονικές σχέσεις µε κορυφαίους κυβερνητικούς και κοµµατικούς παράγοντες, καθώς προέρχεται από τον κεντρικό «πυρήνα» του παλαιού ΣΥΝ, που µετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Περιστέρι, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ, όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, και παράλληλα µε τις πολιτικές ανησυχίες ασχολούνταν επαγγελµατικά µε διάφορες δουλειές, όπως πλασιέ θυρών ασφαλείας ή υποδηµάτων.

Τον Σεπτέµβριο του 2013, πριν η Αριστερά ανέβει «πρώτη φορά» τα σκαλιά της εξουσίας, ο Αλ. Πουλιάσης συµµετέχει στις εκλογές του Οικονοµικού Επιµελητηρίου µε το ψηφοδέλτιο «Συνεργασία Αριστερών Οικονοµολόγων», του οποίου ηγείται ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, µετέπειτα αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών στην πρώτη κυβέρνηση συ νασπισµού ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ.

Από την οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων, στις Βρυξέλλες ως μέλος του κυβερνητικού επιτελείου για το Eurogroup. Στη φράση αυτή μπορεί να συνοψιστεί η πορεία του Αλέξη Πουλιάση, ο οποίος εδώ και σχεδόν έναν χρόνο συγκαταλέγεται στους ειδικούς συμβούλους του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχοντας στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης-θα γράψει ο Γιώργος Τόλης στα Παραπολιτικά.

Ο 39χρονος Αλέξης Πουλιάσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αφού αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο, σπούδασε Λογιστική και Χρηματοδοτική Διοίκηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τα φοιτητικά του χρόνια «μυήθηκε» στον κόσμο της πολιτικής.

Εχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τον συνδικαλισμό και τα φοιτητικά δικαιώματα, εντάχθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού, όντας ενεργό μέλος στο Δ.Σ. των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, γεγονός που του άνοιξε την «πόρτα» της Τοπικής Οργάνωσης Περιστερίου, της οποίας διετέλεσε γραμματέας αργότερα.

Με τη μετατροπή του Συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας και ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλοντας να συνεισφέρει στην περιοχή όπου μεγάλωσε, το Περιστέρι.

Ετσι, το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» και βρέθηκε στην αντιπολίτευση ως δημοτικός σύμβουλος. Κατά τις ημέρες του στον Δήμο Περιστερίου προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής, με έμφαση σε αυτά των παιδικών σταθμών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μη γίνονται δεκτά.

Το 2014 το όνομά του βρέθηκε στη λίστα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Αν και δεν εξελέγη στην Περιφέρεια, συνέχισε να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στη Δυτική Αττική, με παρεμβάσεις και συμμετοχή σε δράσεις. 

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Κάβουρα, υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου, και τον Κώστα Ζαχαριάδη, διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ήταν συνυποψήφιοι στην παράταξη της Ρένας Δούρου. Και με τους δύο διατηρεί φιλική σχέση μέχρι σήμερα.

Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας, γραμματέας του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ακόμα, είναι εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου της Αντιπροσωπίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Χαρά».

Μέχρι την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε από το 2014 μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άσκησε έντονη κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., καταδικάζοντας παράλληλα την άνοδο της Χρυσής Αυγής στο Περιστέρι και σε όλη τη χώρα.

Οταν κάνει διάλειμμα από την πολιτική πραγματικότητα, στον ελεύθερο χρόνο του, ο Αλέξης Πουλιάσης δηλώνει λάτρης της καλής ελληνικής και ξένης μουσικής, της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» και του beach volley. Οσο για τον αθλητισμό, στηρίζει την ομάδα του Περιστερίου στο ποδόσφαιρο, τον Ατρόμητο.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την πολιτική σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αλέξης Πουλιάσης εργαζόταν ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρείες παραγωγής θυρών, αφού η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων έκλεισε το 2005. Δέκα χρόνια μετά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διόρισε ως έναν από τους ειδικούς συμβούλους του.


Η τοποθέτησή του επισημοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015, έναν μήνα μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Πουλιάσης θα διατηρήσει τη θέση του για όσο διάστημα υπουργός είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ έγινε έτσι ένα από τα μόλις έξι πρόσωπα που απαρτίζουν τον στενό κύκλο των συνεργατών του Ευκλείδη Τσακαλώτου και τον ακολουθούν σε όλα τα ταξίδια του. 

Στην ομάδα του υπουργού Οικονομικών συγκαταλέγονται η Ελενα Παπαδοπούλου, κόρη του Τρικαλινού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου και γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, η Ανδρονίκη Γανιάρη, που διορίστηκε μαζί με τον Αλέξανδρο Πουλιάση, ο Αντώνης Παπαζαχαρίου, ειδικός συνεργάτης του βουλευτικού γραφείου του υπουργού και ο φρουρός του υπουργού, Κωνσταντίνος Βρέλλιος.

Η σχέση του Αλέξη Πουλιάση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν αναλάβει κυβερνητικά αξιώματα, μετρά αρκετά χρόνια. Μάλιστα, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού μοιραζόταν στο προφίλ του στο Facebook ήδη από το 2012 κάποιες από τις σημαντικότερες ομιλίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή του στο πρόσωπό του.

Πηγή: kourdistoportocali.com, tanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "