Νενικήκαμεν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ολοταχώς για «4ο Μνημόνιο» - Κατά φαντασία η «Καθαρή Έξοδος»

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Ξεχνούν την «καθαρή έξοδο», προϊδεάζουν για 4ο μνημόνιο!

Το πνεύμα πρόθυμον… η κυβέρνηση «ασθενής». Άλλα οι υπουργοί σχεδιάζουν, άλλα οι δανειστές και το ΣτΕ κελεύουν. Αναδιπλώνουν τις σημαίες της «καθαρής εξόδου» στην κυβέρνηση, χάνοντας την τελευταία δυνατότητα αισιόδοξης αφήγησης του μέλλοντος που μας επιφυλάσσουν. Γι' αυτό και προς το παρόν δεν διαφαίνεται να αναστέλλουν σκέψεις για Αυγουστιάτικες δημόσιες γιορτές και πανηγύρια, με τα οποία σκοπεύουν να γιορτάσουν την «καθαρή έξοδο!

------------------------

του Γιάννη Σιδέρη

Αναδιπλώνουν τις σημαίες της «καθαρής εξόδου» στην κυβέρνηση, χάνοντας την τελευταία δυνατότητα αισιόδοξης αφήγησης του μέλλοντος που μας επιφυλάσσουν.

Προχθές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για την ύπαρξη ενός «προγράμματος μεταμνημονιακής παρακολούθησης». Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι μέχρι τις 21 Ιουνίου (Eurogroup) θα πρέπει να έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία «για τα μετά του προγράμματος, δηλαδή για τους όρους της μεταμνημονιακής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας (προανήγγειλαν και οι δυο ένα είδος 4ου μνημονίου. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε μάλιστα ως προϋπόθεση αυτού την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης).

Ωστόσο το πνεύμα πρόθυμον… η κυβέρνηση «ασθενής». Από τα 88 προαπαιτούμενα που ορίζει έχουν ολοκληρωθεί μόνο τα 12. Εικάζεται βασίμως ότι κάποια εξ αυτών δεν θα ολοκληρωθούν και θα παραμείνουν ως προαπαιτούμενα για μετά την… καθαρή έξοδο.

Ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό επέστησε την προσοχή των υπουργών ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν στο έπακρο για την επιτυχία της αξιολόγησης. Τους δήλωσε ότι δεν θα αποδεχθεί καθυστερήσεις.

Παράλληλα δημιούργησε ένα άτυπο «παρατηρητήριο» το οποίο θα αποτυπώνει και θα του παρουσιάζει τον οδικό χάρτη υλοποίησης. Υποτίθεται ότι θα παρεμβαίνει και ο ίδιος προσωπικά προκειμένου να αναγκάσει τους υπουργούς να ωθήσουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους και να κλείσουν τις μνημονιακές εκκρεμότητες.

Ωστόσο και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση δεν έχει στο παρελθόν επιδείξει επιδόσεις υψηλής βαθμολογίας. Οι κατά καιρούς «συντονιστές» του κυβερνητικού έργου που όρισε, δεν κατόρθωσαν να συντονίσουν μια κυβέρνηση χωρίς προηγούμενη διοικητική εμπειρία αλλά κυρίως με ιδεολογική τοποθέτηση αντίθετων προσανατολισμών από το έργο που έπρεπε να παραγάγουν.

Ούτως ή άλλως αυτό διαφαίνεται και από πρόσφατες δηλώσεις υπουργών, οι οποίοι προαναγγέλλουν ξήλωμα των βασικών μεταρρυθμίσεων που οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει! Γι' αυτό και προς το παρόν δεν διαφαίνεται να αναστέλλουν σκέψεις για Αυγουστιάτικες δημόσιες γιορτές και πανηγύρια, με τα οποία σκοπεύουν να γιορτάσουν την «καθαρή έξοδο!

Σήμερα ο Γιώργος Χουλιαράκης θα παρουσιάσει στο Euro Working Group το «ελληνικό μνημόνιο», αλλά το μήνυμα που αναμένεται από αυτό είναι πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία καθυστέρηση ή αναβολή στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων (το ωραίο είναι πως στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει μα χαλαρή αισιοδοξία, καθώς η 4η αξιολόγηση χαρακτηρίζεται ως «εύκολη αφού δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα»).

Όμως άλλα οι υπουργοί σχεδιάζουν, άλλα οι δανειστές και το ΣτΕ κελεύουν. Η απόφαση του Συμβουλίου για τον ΕΦΚΑ ενδέχεται να τινάξει στον αέρα τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να καταστήσει ακόμη και αυτή την ψευδεπίγραφη «καθαρή έξοδο» ως κακόγουστο αστείο.

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε χθες το liberal αυτό έχει ήδη σταλεί στους θεσμούς και αντιμετωπίζει δυσανεξία. Ειδικότερα απορρίπτονται οι αναβολές των απειλημένων υποχρεώσεων, η καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων και η επίσπευση των προεκλογικών μέτρων, όπως οι αυξήσεις μισθών και οι διορισμοί.

Τα ανωτέρω αν συνδυαστούν με τις κακές επιδόσεις της Οικονομίας, ως έχοντες την ασθενέστερη ανάπτυξη, όχι μόνο μεταξύ των 19 κρατών της ευρωζώνης αλλά συνολικά των 28 της Ε.Ε. (1,4 % εμείς με την Ευρώπη των 28 στο 2,4%), γίνεται κατανοητό ότι το συρίγγιο της ανέχειας στο οποίο μας έβαλε με την «περήφανη» πολιτική της η κυβέρνηση, δεν έχει τέλος.

Και αυτά φυσικά εφόσον συνεχιστεί η κανονικότητα, και δεν υπάρξουν κατακλυσμιαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξουν όλα άρδην επί τα χείρω.

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "