Ο «αδιάφθορος» Στέλιος Παππάς πατήρ Νίκου: Δουλειές στον ΟΑΣΘ με «ημέτερους» και ΜΟΝΟ!!!

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Μοίρασε «δημοκρατικά» δουλειές σε «ημετέρους» ο ΟΑΣΘ ή όχι;

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πεπραγμένα του νέου ΟΑΣΘ, σχετικά με τις δουλειές σε «ημετέρους» που φέρεται να μοιράζει ο κρατικοποιημένος πλέον Οργανισμός, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που έχει παρουσιάσει το Voria.gr.

Όπως μάλιστα δημοσιεύει το site, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του Voria.gr να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτονται, σχετικά με τις συμβάσεις έργου που συνήψε ο Οργανισμός με εταιρείες οι οποίες συνδέονται με άτομα τα οποία ανήκουν ή σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, μέλη του δ.σ. με τα οποία επικοινώνησε η ιστοσελίδα εξέφρασαν τη δυσφορία τους γι’ αυτές τις συμβάσεις λέγοντας ότι έτσι όπως έγιναν οι διαδικασίες «δεν γνωρίζαμε περί τίνος ακριβώς επρόκειτο».

Ωστόσο, κανείς δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως, παραπέμποντας όλοι στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ.

Σε συνέχεια του πρόσφατου ρεπορτάζ, η Voria.gr, σε νέο δημοσίευμα, αποκαλύπτει ότι με τις συμβάσεις τις οποίες υπέγραψαν οι εταιρείες των «ημετέρων» με τον ΟΑΣΘ, ουσιαστικά ξελασπώνουν οικονομικά αφού κατά τις αμέσως προηγούμενες οικονομικές χρήσεις τους ήταν είτε ζημιογόνες είτε με σχεδόν μηδενικό κέρδος.

Μάλιστα η μία εξ αυτών δεν εμφανίζει καμία δαπάνη μισθοδοσίας εργαζομένου! Ειδικότερα:

Σύμβαση με ζημιογόνο εταιρεία

Η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, με έδρα την Κοζάνη η οποία όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr ανήκει σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, νυν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και παλαιότερα υποψήφιο για αυτοδιοικητικό αξίωμα, τα δύο τελευταία χρόνια παρουσίαζε ζημίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ισολογισμού της το 2015 η εταιρεία εμφάνισε ζημία 41.191,75 ευρώ ενώ το 2016 η ζημία της ανήλθε σε 10.471,75 ευρώ. Επιπλέον, οι τζίροι της εταιρείας είναι εξαιρετικά χαμηλοί (61.568,60 ευρώ για το 2015 και μόλις 21.210,61 ευρώ για το 2016).

Με αυτά τα οικονομικά στοιχεία η εταιρεία συνήψε σύμβαση με τον ΟΑΣΘ που της εξασφαλίζει τζίρο ύψους 67.704 ευρώ για τους 14 μήνες που διαρκεί η σύμβαση, δηλαδή υπερτριπλάσιες του τζίρου που είχε το 2016!


Εταιρεία χωρίς εργαζόμενους!

Η δεύτερη εταιρεία με έδρα την Αθήνα και εκπρόσωπο άτομο το οποίο σχετίζεται (σύμφωνα με το Voria.gr) με το περιβάλλον υπουργού ιδρύθηκε μόλις το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της το 2015 είχε τζίρο 35.950 ευρώ (και κέρδη 197,03 ευρώ), ενώ τον επόμενο χρόνο ο τζίρος της έπεσε κατακόρυφα, φτάνοντας μόλις στα 10.500 ευρώ (αλλά παρ’ όλα αυτά είχε κέρδη 1.244,14 ευρώ). Οι φόροι τους οποίους πλήρωσε για τα δύο αυτά χρόνια ανέρχονται σε 248,56 ευρώ για το 2014 και σε 639,02 ευρώ για το 2015. Η εταιρεία εμφανίζει πάγια περιουσιακά στοιχεία ύψους 1.444,31 ευρώ ενώ δεν εμφανίζει καμία απολύτως δαπάνη για εργαζόμενους! Λογικό, καθώς με τζίρο μόλις 10.500 ευρώ είναι αδύνατον να συντηρείς έστω και έναν εργαζόμενο.

Εντούτοις, με αυτά τα οικονομικά στοιχεία η συγκεκριμένη έκανε σύμβαση με τον ΟΑΣΘ η οποία της προσφέρει ετήσιες απολαβές ύψους 37.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), τριπλάσιες δηλαδή του τζίρου που είχε το 2015.


Το ερώτημα που τίθεται είναι πως μια τέτοια εταιρεία, χωρίς στελέχη, θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβε έναντι του ΟΑΣΘ.

Βεβαίως, στη σύμβαση οι υποχρεώσεις του αναδόχου περιγράφονται τόσο γενικόλογα, που είναι δύσκολο να εξακριβώσει κανείς περί τίνος πρόκειται. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι έργο της εταιρείας θα είναι να παρέχει υποστήριξη στο δ.σ. του ΟΑΣΘ σε οικονομικά – χρηματοοικονομικά και διοικητικά θέματα καθώς και σε εργασιακά ζητήματα.

Επιπλέον, στη σύμβαση δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός των παραδοτέων, ενώ παρέχεται η άνεση στην εταιρεία να ασκήσει το έργο της εξ αποστάσεως, μέσω ΦΑΞ, email, τηλεφωνικά, ενώ όταν απαιτείται «και με την αυτοπρόσωπη εμφάνιση συνεργατών» του αναδόχου στα γραφεία του ΟΑΣΘ. Με τη διαφορά, όμως, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού κατά το έτος 2015 η εταιρεία δεν εμφανίζει κανέναν συνεργάτη.

Αλληλεπικαλύψεις

Πέραν αυτών, παρατηρούνται αλληλεπικαλύψεις στο έργο το οποίο ανατίθεται στις δύο εταιρείες. Σύμφωνα με τις συμβάσεις και οι δύο καλούνται να παράσχουν διοικητική υποστήριξη προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ καθώς και χρηματοοικονομικές συμβουλές.

Ερωτήματα υπάρχουν, σύμφωνα και με το Voria.gr, και ως προς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την ανάθεση αυτών των έργων προς τους «ημετέρους».

Δεδομένου ότι ο ΟΑΣΘ επιμένει να μένει εκτός «Διαύγειας» αν και έχει πλέον κρατικοποιηθεί και συνεχίζει να μην αναρτά στην ιστοσελίδα του στοιχεία σχετικά με αναθέσεις έργων, προμήθειες κ.λπ. υπάρχει το ερώτημα εάν το δ.σ. προχώρησε στον αναγκαίο πρόχειρο διαγωνισμό, πριν να αναθέσει τα έργα στους συγκεκριμένους. 

Επίσης, στις συμβάσεις δεν αναφέρεται πουθενά πόσα άτομα θα διαθέσουν οι εν λόγω εταιρείες προκειμένου να διεκπεραιώσουν το έργο που ανέλαβαν.

Τέλος, αποτελεί πάγια πρακτική όταν κρατικές εταιρείες όπως ο ΟΑΣΘ, συμβάλλονται με ιδιωτικές εταιρείες, να ζητούν εγγυήσεις από τον ανάδοχο, όπως ικανοποιητικό κύκλο εργασιών, αριθμό εργαζομένων κ.λπ. ικανές να διασφαλίσουν την υλοποίηση της σύμβασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΑΣΘ ζήτησε και έλαβε τέτοιου είδους εγγυήσεις; 

Πηγή: VORIA.GR

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "