iskra.gr για Σκάνδαλο Novartis: Ξεκινούν προκαταρκτική για να παραγράψουν και να κουκουλώσουν!!!

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Πολύς θόρυβος σχετικά με το σκάνδαλο Novartis για το τίποτα, παρά μόνο για την πολιτική πόλωση, την πολιτική ενοχοποίηση, χωρίς τιμωρία, προσώπων και παρατάξεων, την άντληση κομματικών ωφελειών και τον πολιτικό αποπροσανατολισμό και όχι φυσικά για την διαλεύκανση και εκδίκαση βαρύτατων κακουργημάτων και την αδιάβλητη απόδοση ποινικών ευθυνών προς κάθε ενεχόμενο, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ίδια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ρητά:

Πρώτον: Τα βαρύτατα εγκλήματα της απιστίας για τα 10 αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα (8 πρώην υπουργοί και 2 πρώην πρωθυπουργοί) έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3του Συντάγματος, παραγραφεί, αφού εμπίπτουν στην ασποσβεστική του προθεσμία, μιας και έχει τερματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα η προβλεπόμενη ασφυκτική προθεσμία της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση του αδικήματος!

Δεύτερον: Τα βαρύτατα, επίσης, αδικήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας των 10 πολιτικών προσώπων, πάντα κατά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχουν συντελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τότε εμπίπτουν στην αποσβεστική προθεσμία πάλι του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος και παραγράφονται!

Αν τα αδικήματα δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τότε παραπέμπονται προς διερεύνηση στην τακτική δικαιοσύνη.

Με δυο λόγια, τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να πείσουν, προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο, ότι τα άρπαζαν, την ώρα που επιτελούσαν το καθήκον τους και τα άρπαζαν με στόχο να ζημιώσουν το δημόσιο. Συγχαρητήρια!

Τρίτον: Τα βαρύτατα, επίσης, αδικήματα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, κατά την ίδια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των 10 αναφερόμενων πολιτικών προσώπων, τότε, πάλι, παραγράφονται! Σε διαφορετική περίπτωση ο φάκελος αποστέλλεται στην τακτική δικαιοσύνη.

Τα τρία παραπάνω σημεία εξηγούν γιατί το μέγα σκάνδαλο των ασφυκτικών υπερπρονομιακών προθεσμιών που προβλέπει το Σύνταγμα για την ποινική δίωξη υπουργών (μέχρι το πέρας της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση του αδικήματος), έμεινε σκοπίμως στο απυρόβλητο, όπως γενικά στο απυρόβλητο έμεινε, όλα τα άκρως επίμαχα μνημονιακά χρόνια, και ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Έμειναν στο απυρόβλητο για να παιχθεί το θέατρο σκιών που βλέπουμε στην πολιτική ζωή και θα δούμε τις επόμενες μέρες και στη Βουλή.

Τέταρτον και τέλος: H προκλητικότατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγγέλλονται συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις για τον Παναγ. Κουρουμπλή, δεν κατονομάζει, όπως και η σχετική δικογραφία της ”ανεξάρτητης” Δικαιοσύνης, τον εν λόγω υπουργό.

Σπεύδει, όμως, ακόμα να αιτιολογήσει γιατί ο Παν. Κουρουμπλής είναι ”αθώος” (!), ενώ για τις ίδιες πράξεις άλλοι υπουργοί κατηγορούνται στην ίδια πρόταση, καταλήγοντας, φυσικά, το πόνημα ότι ακόμα και αν υπήρχε αδίκημα για τον αξιοπρεπέστατο Παν. Κουρουμπλή, αυτό έχει αποσβεσθεί!!!

Φαρσοκωμωδία και πολιτική παραπλάνησης

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την φαρσοκωμωμδία που παίζεται για πολιτικήπαραπλάνηση και δείχνουν, επίσης, γιατί δεν μπορεί να γίνει στοιχειώδης πάταξη της διαφθοράς, των πελατειακών δομών και τιμωρία των πολιτικών υπευθύνων, χωρίς να γκρεμιστεί η παλιά πολιτική τάξη πραγμάτων και χωρίς μια μεγάλη προοδευτικήανατροπή αρχών και αξιών στην ζωή της χώρας.

Την θέλουμε, όμως;

Την θέλουν οι πολίτες;

Ή την διακηρύσσουν χωρίς να την εννοούν;

Πηγή: iskra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "