Μανώλης Σκουλάκης προς Παύλο Πολάκη: «Από το ΠΕΠ Κρήτης το Κέντρο Υγείας στα Χανιά»

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Με ντοκουμέντα απάντησε ο τέως δήμαρχος Χανίων και τέως υπουργός Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, στα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, όταν παίρνοντας τον λόγο για δεύτερη φορά στα εγκαίνια των ΤΟΜΥ Χανίων, ισχυρίστηκε ότι για να γίνει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων, στο οποίο στεγάζονται οι ΤΟΜΥ, ο κ. Σκουλάκης ως δήμαρχος είχε παρέμβει για να δοθούν χρήματα από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Υγείας που αφορούσαν άλλες δομές υγείας στο νομό (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά, ανακαίνιση εξωτερικών ιατρείων νοσοκομείου Χανίων).

Σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, ο κ. Σκουλάκης παρουσίασε όλα τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι η χρηματοδότηση είχε δοθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης. 


Μάλιστα, ξεκινώντας τη συνέντευξη και αναφερόμενος στα όσα έγιναν στα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, ο κ. Σκουλάκης είπε: «Ο κ. Πολάκης πήρε για 2η φορά το λόγο και είπε απίστευτα πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γι’ αυτό το λόγο παρενέβην λέγοντάς του ότι όλα όσα λέει είναι ψεύδη και δεσμεύτηκα ότι θα ανταπαντήσω με ντοκουμέντα τη Δευτέρα σε ειδική συνέντευξη τύπου».


 

 Η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, όταν ανέλαβε την δημοτική αρχή Χανίων, γνώριζε πως από το 2009 υπήρχε πρόσκληση της Περιφέρειας για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων για χρηματοδότηση υλικοτεχνικών υποδομών στην πρωτοβάθμια υγεία, ενώ το 2010 υπήρξε αντίστοιχη πρόσκληση για την δευτεροβάθμια υγεία (νοσοκομεία κλπ).

Έτσι καθώς υπήρξε δέσμευση από την δημοτική παράταξη πως θα κατεδαφιστεί το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Χανίων και θα ανεγερθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αρχής γενομένης από απόφαση του Υπ. Υγείας για σύσταση του Κέντρου Υγείας και στην συνέχεια την έγκριση σκοπιμότητας του έργου.

Επιπλέον, και μετά από πολλές προσπάθειες, εκδόθηκε απόφαση τροποποίησης του πολεοδομικού στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, χωρίς την οποία δεν μπορούσε να γίνει το έργο.

Ακολούθησε, στις 7/8/2012 η υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Κρήτης για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων και στις 2/10/2012 η έγκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ.


Επίσης, ο κ. Σκουλάκης αποκάλυψε πως ένα μήνα προ των εγκαινίων είχε αποστείλει απόρρητη - επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, προτείνοντάς του να γίνει μία σύσκεψη πριν τα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, καθώς έχει την ανησυχία πως εάν δεν τηρηθούν οι όροι ένταξης του Κέντρου Υγείας στο ΠΕΠ Κρήτης, που προβλέπουν και συγκεκριμένες προσλήψεις, μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες περιπέτειες.

Το μήνυμα προς τον κ. Πολάκη

Ασκώντας δριμεία κριτική στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο κ. Μανώλης Σκουλάκης, έκανε λόγο για «το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ …… “Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας”. Αυτό εφαρμόζει κατά γράμμα ο κ. Πολάκης, ο διχαστικός κ. Πολάκης. Να διαβάσουν καλά τα λόγια του και στην Περιφέρεια και στο Νοσοκομείο Χανίων και στο Δήμο Πλατανιά. Είναι ντροπή για έναν υπουργό να λειτουργεί έτσι».


Παράλληλα κάλεσε την Περιφέρεια, την διοίκηση του νοσοκομείου και τον δήμαρχο Πλατανιά να πάρουν θέση για τα όσα είπε ο κ. Πολάκης στον οποίο έστειλε και ένα προσωπικό μήνυμα:

«Του θυμίζω τι είπαμε στην πρώτη μας συνάντηση, αυτός ως υπουργός Υγείας και εγώ ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου. “Παύλο, εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις. Γι’ αυτό να θυμάσαι το Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις”. Πάντως εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος και δικαιωμένος για όλη μου την κοινοβουλευτική διαδρομή, είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, είτε σε επίπεδο τοπικό».

Υπάρχει πολιτικό κενό στα Χανιά


Στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Σκουλάκης μίλησε και για πολιτικό κενό στα Χανιά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αλλοίμονο στον Δήμο που ο δήμαρχος δεν διεκδικεί. Αλλοίμονο σε αυτόν τον τόπο με τέσσερις βουλευτές, δύο εκ των οποίων είναι υπουργοί, μνημονιακοί και οι τέσσερις, να μην μπορούν να βοηθήσουν έναν τόπο….»

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης δηλώνοντας ενεργός στα πολιτικά δρώμενα, είπε:  «Θα είμαι παρών και υπάρχουν πολλοί τρόποι!  Εκτός από την αυτοδιοίκηση, υπάρχουν και η Ευρωβουλή, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι εθνικές εκλογές, η Περιφέρεια….»

Όπως ανέφερε, θα περιμένει το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξει.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "