Αμόλυντοι πάλι!!! Τα κόμματα απαλλάχτηκαν για παρανομίες με τα λεφτά μας!

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Μέσα στον κουρνιαχτό για το Μακεδονικό, που εξελίσσεται με τραμπούκικες μεθοδεύσεις κατά των διαδηλωτών από κυβέρνηση και «αλληλέγγυους», πέρασε στα ψιλά τεράστιο σκάνδαλο με την απαλλαγή κομμάτων από καραμπινάτες παρανομίες τους με την κρατική χρηματοδότηση, με το σκεπτικό της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, ότι είχαν …αντικειμενικές δυσκολίες στην ορθή τήρηση του νόμου!!! Την ίδια ώρα, που εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να τηρούμε το νόμο απαρέγκλιτα!

Κατ αρχήν οι πολίτες δεν ξέρουν ότι χρηματοδοτούνται από την τσέπη τους 19 (!) κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων! Οι «τρύπες» από τον έλεγχο στα βιβλία τους, για τις οποίες απαλλάχτηκαν, αφορούν στη χρήση του έτους 2015.

Τι πιάστηκαν να κάνουν «πολλά κόμματα», από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες με την κρατική χρηματοδότηση; Όπως τα λέει η ίδια στον έλεγχό της:

Σε πολλά, οι δαπάνες (με τα δικά μας λεφτά) δεν διακινήθηκαν στο σύνολό τους μέσα από τους ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που οφείλουν να τηρούν στις τράπεζες, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος! Διακινήθηκαν από αλλού!

Σε κάποια κόμματα και συνασπισμούς, ποσά της κρατικής επιχορήγησης (τα δικά μας λεφτά) που δόθηκαν για ερευνητικούς σκοπούς πήγαν για κάλυψη «λειτουργικών αναγκών» των κομμάτων, κατά παράβαση του σχετικού νόμου!

Τι έκανε η Επιτροπή, μετά τις διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών; Αντί να επιβάλει σε κόμματα και συνασπισμούς τις κυρώσεις που προβλέπουν οι νόμοι «αποφάσισε τη μη επιβολή για τη χρήση του 2015 κυρώσεων για τη μη συμμόρφωσή τους προς τις επιταγές του νόμου, αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες τους στην ορθή τήρηση των υποχρεώσεών που έθετε ο νόμος»!!

Και, αντί για αυστηρές ποινές για παράνομη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (που σε άλλες χώρες είναι κακούργημα) αποφάσισε να κάνει …συστάσεις (!) «άμεσης προσαρμογής στις νέες νομοθετικές διατάξεις κατά τις επόμενες χρήσεις, επισείοντας τον (επί λέξει) κίνδυνο (!) επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση νέων παρεκκλίσεων»!!

Εδώ δεν μιλάμε για κράτος δικαίου και για θεσμούς και νόμους. Μιλάμε για παιδική χαρά και για νηπιαγωγείο! Όπου ο νηπιαγωγός φωνάζει στον Γιαννάκη να μην το ξανακάνει γιατί θα τον κάνει ντα!

Αλλά, αυτή η έκθεση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες είναι ο καθρέφτης ενός διεφθαρμένου κομματικού συστήματος και μιας νοοτροπίας που δεν σέβεται ούτε τα λεφτά των πολιτών, από τα οποία ζει, ούτε τους νόμους! Και επεκτείνεται αυτή η νοοτροπία και στον τρόπο που αυτό το κομματικό σύστημα χαϊδεύει τον εαυτό του, το παρακράτος του γύρω- γύρω και τους πραιτοριανούς του εντός του. Την ίδια ώρα που απαιτεί την πιστή εφαρμογή των νόμων από όλους τους άλλους πολίτες!

Για την ιστορία παραθέτω τα 19 κόμματα και τους συνασπισμούς, που χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημά μας το 2015. Με την επισήμανση ότι δεν έχουμε τα στοιχεία για το ποια ακριβώς κόμματα και συνασπισμοί λαθροχειρούσαν:

Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημιουργία Ξανά, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Δράση, Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη, Ένωση Κεντρώων, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, ΝΔ, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, ΠΑΣΟΚ, Πυρίκαυστος Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Όπως είπε κι ο ποιητής: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "