Αλέξης Τσίπρας: Ήταν όλα δίκαια και έγιναν πράξη (και θα γίνουν και άλλα)

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Μία ιδιαίτερη αντίληψη περί δικαιοσύνης διαθέτει και προσπαθεί να πραγματώσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του.

Σε καθημερινή βάση διενεργούνται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων από τις αρχές του 2017 για οφειλές άνω των 500 ευρώ. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Στην προσπάθεια αυτή επιτίθεται τακτικά κατά της δικαστικής εξουσίας (όπως, άλλωστε, και εναντίον κάθε ανεξάρτητης αρχής, π.χ. της ΤρΕ, που δεν συμμορφώνεται προς τις επιθυμίες του), την οποία συγκαταλέγει στα "θεσμικά εμπόδια", που όμως ως "καλό παλληκάρι", κατά την έκφρασή του, γνωρίζει και άλλο μονοπάτι για να παρακάμψει τις μη αρεστές αποφάσεις της.

  • Πολλά δείγματα αυτής της ιδιότυπης περί δικαίου αντίληψης δόθηκαν τελευταίως: κορυφαίο αυτό της κατατεθείσας στην Βουλή τροπολογίας που, αντί "σεισάχθειας", προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης τριών έως έξι μηνών για όσους προκαλούν σωματικές βλάβες ή απειλούν συμβολαιογράφους ή διακόπτουν ή διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή πλειστηριασμών – και πρώτης κατοικίας, εάν αυτή δεν προστατεύεται από τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. 
  • Κουκουλοφόροι εισέβαλαν ανενόχλητοι στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πέταξαν μπογιές στα γραφεία και με λοστούς και σφυριά προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε τζάμια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Άλλοι κατέστρεψαν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Άλλοι προ μηνών εισέβαλαν στην Βουλή, συνελήφθησαν και επέστρεψαν με τα αστυνομικά περιπολικά, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Βουλής, στον τόπο της εισβολής, όπου αφέθησαν ελεύθεροι. Ήταν όλα δίκαια και έγιναν πράξη.
  • Σε νομοσχέδιο για την σύσταση Διαστημικής Υπηρεσίας ενσωματώθηκαν 20 (!) τροπολογίες και άλλες 9 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας οι τροπολογίες ξεπέρασαν τις 200 σελίδες, καθ’ ον χρόνο το νομοσχέδιο αριθμούσε 121 σελίδες (!) Με κάποιες από τις τροπολογίες αυτές μειώνονται με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. 
  • Η κυβέρνηση νομοθετεί την παροχή άδειας φαρμακείου σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (άλλο τι υποστήριζε μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ). Καταργήθηκε το ΕΚΑΣ για 158.000 χαμηλο-συνταξιούχους, περιορίσθηκε σε ψιχία για άλλους ενώ καταργείται πλήρως από το 2019. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
  • Μειώνονται δραστικά το επίδομα θέρμανσης και σειρά άλλων κοινωνικών επιδομάτων. Περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις υφίστανται μείωση έως και 50%. 150.000 νέοι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση μετά την 13/5/2016 υφίστανται περικοπές μέχρι 35% στις κύριες συντάξεις λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
  • Σε καθημερινή βάση διενεργούνται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων από τις αρχές του 2017 για οφειλές άνω των 500 ευρώ. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
  • Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους διοικητές τραπεζών να εφαρμόσουν κατάλληλη πολιτική παροχής δανείων και διαφημίσεων ως "νουθεσία" προς τα ΜΜΕ εκείνα που δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αντιλήψεις. Είναι δίκαιο, απομένει να δούμε αν θα γίνει πράξη.

Κώστας Χριστίδης, Νομικός – Οικονομολόγος

Πηγή: europeanbusiness.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "