Η προσωπική της επαγγελματική εξέλιξη άλλα φανερώνει…

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Κάποιος να προστατέψει την κυρία Μπαζιάνα

του Σάκη Μουμτζή

Είναι πάγια αρχή μου να μην ασχολούμαι με πράξεις συγγενών πολιτικών προσώπων. Στις πολιτισμένες, δημοκρατικές κοινωνίες δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και το δικαίωμα στην διακριτικότητα πρέπει να είναι σεβαστό απ΄όλους.

Άλλωστε, όλοι οι πολιτικοί, πολύ δε περισσότερο οι πολιτικοί αρχηγοί, έχουν τόσα τρωτά σημεία για τα οποία πρέπει να υποστούν κριτική, ώστε η ενασχόληση με τα πεπραγμένα των συγγενών τους να είναι και απρεπής και αναποτελεσματική.

Όλα αυτά υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως και αυτοί -οι συγγενείς- θα κινηθούν στην σφαίρα της ιδιωτικότητας, μακριά από πολιτικές δηλώσεις και πολιτικές παρεμβάσεις.

Προχθές, η σύζυγος του πρωθυπουργού, η κυρία Μπαζιάνα, σε συνέντευξη της, σε φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα, δήλωσε πως « ο Α.Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέμματα». Και συνέχισε τον πολιτικό σχολιασμό της λέγοντας πως « ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία».


Ειλικρινά θέλω να πιστεύω πως τα όσα είπε η κυρία Μπαζιάνα, οφείλονται σε μια στιγμιαία παρόρμηση, σε μια κακή στιγμή που όλοι οι άνθρωποι έχουμε.

Γιατί αν επέλεξε να εμπλακεί στο πολιτικό παιχνίδι, τότε θα υποστεί τις συνέπειες που υφίστανται όλοι οι πολιτικοί. Επιθέσεις και φθορά.

Για να προλάβω τυχόν ενστάσεις, καθιστώ σαφές πως και η σύζυγος του πρωθυπουργού, του εκάστοτε πρωθυπουργού, έχει το δικαίωμα να έχει πολιτική άποψη και να την δημοσιοποιεί.

Πλην όμως, θα δεχθεί και την αυστηρή και πολλές φορές άδικη κριτική που δέχονται όλοι οι πολιτικοί. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν.

Και μάλιστα, πολλές φορές, οι σύζυγοι πολιτικών ανδρών, οι οποίες αποφασίζουν να ενεργοποιηθούν, άμεσα ή έμμεσα, πολιτικά, γίνονται στόχος και ανοίκειων επιθέσεων. Κάτι, αναμφίβολα κατακριτέο, αλλά συμβαίνει.

Αν κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πρόσωπο της κυρίας Μπαζιάνα προς υποστήριξη του παραπαίοντος συζύγου της, της προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες. Την ρίχνουν στο κλουβί με τα λιοντάρια.

Και είναι κρίμα!


Καμιά σύζυγος πρωθυπουργού που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί πολιτικά δίπλα στον σύζυγο της, δεν τον βοήθησε. Απεναντίας, μόνον προβλήματα του δημιούργησε.

Απεναντίας, όσες κυρίες κινήθηκαν με διακριτικότητα και ιδιώτευσαν, τουλάχιστον, δεν ζημίωσαν τον σύζυγο τους.

Η κυρία Μπαζιάνα είναι μια δροσερή, νεανική φυσιογνωμία, που με σεμνότητα, εύκολα προσαρμόστηκε στον νέο της ρόλο. Θα είναι άδικο γι΄αυτήν, εμπλεκόμενη ενεργά στην πολιτική, να γίνει, δικαιολογημένα, στόχος κριτικής και επιθέσεων.

Γιατί πολιτική ασυλία δεν υπάρχει για κανέναν και για καμιά.

Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία των δηλώσεων της. Καλύπτομαι από το γνωστό γνωμικό πως «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, πέφτει και σε πλακώνει.»

Όσον αφορά την διαπίστωση της πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», θα της έλεγα να είναι λίγο πιο προσεκτική.

Η προσωπική της επαγγελματική εξέλιξη άλλα φανερώνει.
 

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018

 

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "