Αποκάλυψη: Επίδομα «Διαβίωσης» 189 ευρώ σε νέους 18-24 ετών δίνει η Κυβέρνηση!!!

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Κι ύστερα λένε τα διάφορα συριζατρόλ του διαδικτύου, ότι η Κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου επειδή παράγει για πρώτη φορά έργο για τους «φτωχούς» θα εξαντλήσει την θητεία της πριν πάει σε εκλογές.

Πιθανόν να έχουν δίκαιο, αφού τα φαινόμενα αποδόμησης της μάζας των ψηφοφόρων που τους έφεραν στην εξουσία για δεύτερη φορά το 2015, είναι κατακλυσμαία. Παρόλα αυτά, το εκλογικό επιτελείο του κ. Τσίπρα, ναι αυτό που κατοικοεδρεύει στα υπόγεια του Μαξίμου, επεξεργάζεται διάφορα σχέδια εκλογικού «προσεταιρισμού» κοινωνικών ομάδων που από την μία πλευρά είναι πολύ μεγάλο πλήθος και από την άλλη είναι αχαρτογράφητοι εκλογοπολιτικά, όπως είναι σήμερα η γενιά των 17ρηδων που κέρδισε ή μάλλον της δόθηκε το δικαίωμα ψήφου.

Το «ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» των νέων 18-24 ετών…

Σύμφωνα, λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο θεσμοθέτησης μηνιαίου ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, -όπως είναι προς το παρόν η ονοματοδοσία του-, για όλους τους νέους από 18 έως 24 ετών, ύψους 189 ευρώ, υπό τον όρο βέβαια ότι θα είναι άνεργοι.

Το σχετικό νομοσχέδιο για την θεσμοθέτηση αυτού του επιδόματος, είναι ήδη έτοιμο, έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την συναίνεση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ και έχει προγραμματισθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης από τους θεσμούς (τρόικα) και την εκταμίευσης της τελευταίας δόσης των 18.5 δις ευρώ.

Το μέτρο αυτό, εκτιμάται ότι αφορά 600.000 νέους, θα έχει ετήσιο κόστος 1.360.800.000 ευρώ και η κυρίαρχη πρόταση για την χρηματοδότησή του είναι αυτή να γίνεται από το «Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών» που έχει δημιουργηθεί με την εισφορά αλληλεγγύης την οποία πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, φορολογούμενοι, συνταξιούχοι και γενικά ασφαλισμένοι της χώρας.

Απ’ όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για την χορήγηση αυτό του «Επιδόματος Διαβίωσης», υπό τον όρο α) να είναι ο δικαιούχος άνεργος και β) να μην υπερβαίνει το ηλικιακό όριο των 24 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, η «παγίδα» για τους δικαιούχους είναι 1) ότι δεν θα μπορούν να εγγραφούν ως άνεργοι στο Ταμείο Καταπολέμησης της Ανεργίας του ΟΑΕΔ, χάνοντας ότι ευεργετήματα αυτό συνεπάγεται και 2) το ετήσιο ποσό των 2.260 ευρώ που θα λαμβάνουν θα προστίθεται στο ετήσιο οικογενειακό των γονέων, αλλάζοντας και τους συντελεστές φορολόγησής τους.


 

Η νέα γενιά «Τεμπέληδων» και μαύρης εργασίας…

Γνώστες του θέματος που διαφωνούν με το μέτρο, εκφράζουν την άποψη ότι η υιοθέτηση και θεσμοθέτηση ενός τέτοιου ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, θα έχει ως συνέπεια την δημιουργία μίας νέας γενιάς «τεμπέληδων», που απλώς θα αναμένουν πότε «θα διορισθούν» στο δημόσιο, αυξάνοντας την εξάρτησή τους από τους «πολιτικάντιδες» και αφετέρου κολοσσιαία αύξηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, αφού όλοι οι δικαιούχοι του, για να μην χάσουν το προνόμιο να λαμβάνουν μηνιαίως τα 189 ευρώ, απλώς θα εντάσσονται στο «σύστημα» της μαύρης εργασίας, αυξάνοντας απλώς το εισόδημά τους σε ανεκτά για τους ίδιους επίπεδα.


Επιμύθιο

Στη χώρα μας πολιτικούς με @ρχιδι@ δυστυχώς δεν έχουμε πλέον. Όλοι οι σημερινοί, ποντάροντας στις αγωνίες και τα «βάσανα» του ελληνικού λαού, που οι ίδιοι έφεραν, ποντάρουν σε κάθε πιθανό και απίθανο εφεύρημα προκειμένου να παραμείνουν στις «καρέκλες» τους.

Και σ’ αυτούς βέβαια, δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση, αφού ως γνωστόν έχουν καταφέρει με το Σύνταγμα και τους Νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν, να είναι η περιούσια κατηγορία πολιτών, που κανένας και καμία κρίση δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Ο λαός, όμως…; Αφήστε καλύτερα.. ως «ηλίθιος» χωρίς καμία εξαίρεση για κανένα, απλώς γι’ άλλη μία φορά θα κλιθεί να ψηφήσει και θα είναι μάλιστα και ευχαριστημένος αφού ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα που θα έλθει, -όταν γίνουν οι εκλογές-, θα «έχει καταφέρει» να μην έλθει ξανά η δεξιά» ή η αριστερά, ή το κέντρο ή …. πάει λέγοντας.

Για την τσέπη του και την δική του ποιότητα ζωής….; όλο και κάποιος άλλος θα φταίει, είτε αυτός λέγεται ευρωπαίος ή εβραίος, είτε δεξιός είτε αριστερός και «αμαρτία ούκ έχει»…, έστω κι αν οι καταθέσεις τους είναι πάντα στο εξωτερικό και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο πως αποκτήθηκαν…

Προσωπικά δεδομένα είναι αυτά και κανένας δεν μπορεί να τα ποδοπατήσει, ειδικά και αποκλειστικά, όταν πρόκειται για τους «ηγέτες» μας…

----------------

Υ.Γ.: Οι φωτό που ακολουθούν, μπήκαν απλώς για να «ομορφύνει» το άρθρο…

«Άναρχης», ο αυθεντικόςVukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "