Αβάσταχτη... ελαφρότητα της Κατερίνας Παπακώστα ή… «ίδιον όφελος»…

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Πόσοι άραγε θα στενοχωρούνταν αν η Κατερίνα Παπακώστα δεν βρισκόταν εντός της ΝΔ; Η απάντηση είναι πώς μάλλον ελάχιστοι έως κανένας.

Το επόμενο ερώτημα είναι τι εξυπηρετεί με όλα αυτά τα «φάλτσα» των τελευταίων μηνών; Η απάντηση είναι πως με την τακτική αυτή έχει κάνει και τους τελευταίους φίλους της εντός της ΝΔ, να εκνευριστούν. Τι καταφέρνει τελικά; Να παίξει το «παιχνίδι» του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου δημιουργώντας εντυπώσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία ιδιαίτερα θετική συγκυρία.

Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχειλίζει το ποτήρι για την κυρία Παπακώστα είναι η τοποθέτησή της από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η πρώην υφυπουργός Υγείας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που ήταν άσχετες με το νομοσχέδιο», αναφερόμενη στον υπουργό Άμυνας.
Με άλλα λόγια με κομψό αλλά ευδιάκριτο τρόπο πήρε επί της ουσίας το μέρος του Πάνου Καμμένου.
Η κυρία Παπακώστα μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Χρήσιμη λεπτομέρεια που πιθανόν να εξηγεί πολλά: Των «φιλοφρονήσεων» της προς τον κ. Καμμένο, είχε προηγηθεί η άγρια σύγκρουση του υπουργού Άμυνας με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Καμμένος πάντως, αξιοποιώντας τα πολιτικά αντανακλαστικά που διαθέτει, διέβλεψε την ευκαιρία δημιουργίας ενός «θέματος» εντός της ΝΔ και φρόντισε να της ανταποδώσει τα καλά λόγια.
Προσκάλεσε την κυρία Παπακώστα στο υπουργείο Άμυνας προκειμένου να μετάσχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τοποθέτηση αυτή της πρώην υπουργού σήμανε συναγερμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες,η κυρία Παπακώστα εκλήθη για εξηγήσεις σε έντονο ύφος από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα και αμέσως μετά προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, προσθέτοντας μία ακόμα στη σχετική λίστα των τελευταίων μηνών:

«Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο....Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».


Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Παπακώστα πέφτει σε «λεκτική παρασπονδία» και εξαναγκάζεται σε ανασκευή. 

Τον περασμένο Μάρτιο είχε βρεθεί πάλι με το ένα πόδι εκτός ΝΔ, όταν είχε πει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπρεπε να ψηφίσει την τότε τροπολογία για την διανομή του μερίσματος. 
Πιο συγκεκριμένα αφορμή για να βρεθεί στον προθάλαμο της εξόδου ήταν οι δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ειδήσεις», βάση των οποίων διαφοροποιείτο από την κομματική γραμμή σε σχέση με την στάση που θα έπρεπε να κρατήσει το κόμμα σε μια πιθανή ψηφοφορία ενός πακέτου μέτρων. Η κυρία Παπακώστα ζητούσε τότε να «ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τις ελαφρύνσεις» που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ως «αντίμετρα» στα νέα μέτρα που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί» δήλωνε η κ. Παπακώστα σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μετά τις απαραίτητες «προεδρικές» υποδείξεις σε αρκετά οξύ τόνο, που ακολούθησαν, η πρώην υφυπουργός είχε προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία είχε αποδώσει το όλο ζήτημα σε «λάθος» του δημοσιογράφου.

Σε εκείνη τους την επικοινωνία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει στην κυρία Παπακώστα ότι ένα νέο φάουλ θα την οδηγούσε εκτός της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Όποιος αμφισβητήσει την κομματική γραμμή θα βρεθεί εκτός κόμματος με συνοπτικές διαδικασίες» είχε πει τότε σε συνομιλητές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως όμως φαίνεται η βουλευτής της ΝΔ δεν πήρε ούτε τότε στα σοβαρά την σχετική προειδοποίηση. Σχεδόν ένα μήνα μετά, ανήμερα Πάσχα, μία ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, θα αποτελούσε την αιτία για την αντικατάσταση της από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη υγείας. Ένα ακόμα καμπανάκι της ηγεσίας που μάλλον δεν άκουσε η κυρία Παπακώστα.

Με ανάρτησή της στο facebook η βουλευτής Β' Αθηνών, έδινε «απάντηση» στα όσα δήλωνε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης περί συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία με στόχο την σπίλωση του ιδίου, του Μάκη Βορίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού», σημείωνε η Κατερίνα Παπακώστα και προχωρούσε ένα βήμα παραπέρα:

«Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».

Σήμερα η Κατερίνα Παπακώστα δείχνει για ακόμα μία φορά «να παίζει με τη φωτιά». Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνει. Επιθυμεί απλώς δημοσιότητα; Η΄μήπως βλέπει μπροστά της τη δύσκολη αρένα της Β' Αθηνών, στις επερχόμενες εκλογές; Ίσως να είναι και τα δύο μαζί ή πάλι μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Η ουσία πάντως είναι μία. Όποιος παίζει με τη φωτιά ενίοτε μπορεί και να «καεί» !

Με Προσωπική απόφαση Μητσοτάκη διαγραφή Παπακώστα…


Mε μία προσωπική του απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε την Κατερίνα Παπακώστα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και του γνωστοποίησε ότι έθεσε εκτός ΚΟ τη βουλευτή Β’ Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε καν στη λογική της διαπραγμάτευσης με τη βουλευτή της Β' Αθήνας, η οποία χθες το απόγευμα εκλήθη από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Στοιχείο που βάρυνε ιδιαίτερα την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η κυρία Παπακώστα αν και παρούσα δε ζήτησε το λόγο, προκειμένου να εκφράσει τους όποιους προβληματισμούς της. Αντιθέτως, προτίμησε να μιλήσει μερικές ώρες αργότερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Εκεί η πρώην υφυπουργός Υγείας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που ήταν άσχετες με το νομοσχέδιο», αναφερόμενη στον υπουργό Άμυνας. Με άλλα λόγια, με κομψό τρόπο πήρε επί της ουσίας το μέρος του Πάνου Καμμένου.

Η κυρία Παπακώστα μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ήταν η τρίτη και «φαρμακερή» φορά που η κυρία Παπακώστα φλέρταρε με τη διαγραφή της από τη ΝΔ, καθώς είχαν προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, δημόσιες τοποθετήσεις της, οι οποίες είχαν βρεθεί εκτός της κομματικής γραμμής.

Πηγή: Γιάννης Τρουπής, liberal.gr

----------------------

Η Παπακώστα επικαλείται τον Καραμανλή: Αναίτια η απόφαση διαγραφής μου από τη ΝΔ

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

H δήλωση έχει τίτλο «Αναφαίρετον όπλον αρετή» και έχει ως εξής:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "