Εξπέρ της απάτης με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ, ο άνθρωπος που συνελήφθη για εξαπάτηση του Λ. Πανταζή και άλλων

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Νέα στοιχεία για τον άνθρωπο που εξαπάτησε τον Πανταζή: «Απορος» με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον άνθρωπο που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή, όπως και άλλους ανθρώπους, αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο 61χρονος Ευάγγελος Καλατζάκης- του οποίου τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία την Παρασκευή όπως και της συνεργού του- εμφανιζόταν ως άπορος. Είχε μηδενική φορολογική δήλωση, έπαιρνε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και έπαιρνε πράγματα από κοινωνικό παντοπωλείο. Ομως, στην ανακρίτρια δήλωσε «δεν έχω ανάγκη, έχω καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ»!

Μετά τη σύλληψή του, ο 61χρονος επέστρεψε στον Λευτέρη Πανταζή τα 60.000 ευρώ που του είχε αποσπάσει, στην ηλικιωμένη που ήταν επίσης θύμα του τα 75.000 ευρώ, τα 35.000 ευρώ σε έναν 85χρονο και άλλα 8.800 ευρώ σε 65χρονο στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να αποφύγει την αποφυλάκιση.

Ομως, δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή, που εκτίμησαν ότι εξαιτίας της ευκολίας με την οποία επέστρεψε τα παραπάνω ποσά, έχει «απόθεμα» και περισσότερα θύματα και για αυτό διέταξαν την προφυλάκισή του.

Στον Λευτέρη Πανταζή ο 61χρονος είχε εμφανιστεί ως φιλάνθρωπος βιομήχανος χαρτικών που είχε πληροφορίες για επενδύσεις στο χρηματιστήριο. Στην ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίστηκε ως «Ευάγγελος Χατζηδάκης», συγγενής του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Από το 1978 απασχολεί τις αρχές ο 61χρονος, με απάτες, πλαστογραφία, κλοπές, ακόμη και απόδραση. Στα δύο θύματά του είχε δώσει μικρά χρηματοκιβώτια, που υποτίθεται ότι είχαν χρήματα με δωρεές σε άπορους, ως «ενέχυρο» φερεγγυότητας αν δεν πήγαιναν καλά οι επενδύσεις. Ομως, τα χρηματοκιβώτια περιείχαν κομμένες εφημερίδες.

Αλλα δύο θύματα

Επειτα από τη σύλληψη του 61χρονου, στις 4 Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν στην αστυνομία άλλα δύο θύματά του, με τα χρηματοκιβώτια ανά χείρας. Οι αστυνομικοί τα άνοιξαν και διαπίστωσαν πως και αυτά περιείχαν εφημερίδες.

Το δίδυμο είχε προσεγγίσει τον Αύγουστο έναν 85χρονο από τη Μεσσηνία, που γνώριζε ο 61χρονος από το παρελθόν. Του είπαν ότι ασχολούνται με χρηματιστηριακές επενδύσεις και πως μπορούν να του εξασφαλίσουν κέρδη με τη βοήθεια γνωστού τους χρηματιστή- τραπεζίτη.

Του ζήτησαν να τους δώσει 60.000 ευρώ, ή όποιο ποσό μπορούσε να συγκεντρώσει και του είπαν ότι με τις κινήσεις που θα έκαναν θα είχε κέρδος 126.000 ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Του έδωσαν «εγγύηση» μικρό χρηματοκιβώτιο, ενώ το θύμα τους έδωσε 35.000 ευρώ.
Με αντίστοιχο τρόπο προσέγγισαν 65χρονο, ιδιοκτήτη παντοπωλείου στη Ν. Σμύρνη, τον Ιανουάριο. Κατάφεραν να του αποσπάσουν 8.800 ευρώ και του έδωσαν ως «ενέχυρο» χρηματοκιβώτιο που υποτίθεται ότι περιείχε 10.000 ευρώ.

Τον εντόπισε ηλικιωμένη και θύμα του

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δύο δράστες ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν η ηλικιωμένη- θύμα τους συνάντησε τυχαία τον 61χρονο, μπροστά από ΑΤΜ στην οδό Α. Παπανδρέου στη Γλυφάδα. Η γυναίκα προσπάθησε να τον απασχολήσει προκειμένου να ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά εκείνος διέφυγε.

Ομως, από το υλικό των καμερών ασφαλείας η γυναίκα αναγνώρισε τον 61χρονο. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η συναλλαγή στο ΑΤΜ έγινε από συγκεκριμένο άτομο που έμενε στη Ν. Σμύρνη. Στις 3 Οκτωβρίου αστυνομικοί παρακολουθούσαν την πολυκατοικία και όταν βγήκε το δίδυμο, τους προσέγγισε. Αρνήθηκαν τον έλεγχο και επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "