Ανεξέλεγκτο δικαστών; Ο τ. πρόεδρος του ΣτΕ κρατούσε, στα «συρτάρια» του οκτώ αντικυβερνητικές αιτήσεις ακύρωσης νόμων

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα

 

Το πραγματικά «ανεξέλεγκτο» των δικαστών, που κατά το Σύνταγμα της χώρας οφείλουν να ενεργών σύμφωνα με τους νόμους και την συνείδησή τους βγαίνει στην επιφάνεια μετά την γνωστοποίηση από την ιστοσελίδα dikastiko.gr ότι ο τέως Πρόεδρος του ΣτΕ, κρατούσε στα συρτάρια του 8 αιτήσεις ακύρωσης νόμων και πράξεων της Κυβέρνησης, χωρίς να προσδιορίζει την εκδίκασή τους, όπως είχε καθήκον από τον νόμο. 

-------------------------- 

Στο «συρτάρι» κρατούσε οκτώ αντικυβερνητικές αιτήσεις ακύρωσης ο τ. πρόεδρος του ΣτΕ 

Οκτώ αντικυβερνητικές αιτήσεις ακύρωσης είχε «ξεχάσει» στα συρτάρια του, μέχρι και 14 μήνες, ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος στις 17 Μαΐου παραιτήθηκε, καθώς δεν άντεχε, όπως είχε δηλώσει, τις διαρροές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των αποτελεσμάτων των διασκέψεων (κεκλεισμένων των θυρών) της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν είχε προσδιορίσει ούτε εισηγητή που θα χειριστεί τις υποθέσεις, αλλά ούτε φυσικά και ημερομηνία συζήτησής τους στο ακροατήριο. 

Όπως σχολίαζαν συνάδελφοί του, η τακτική αυτή ήταν αντίθετη με αυτή των προκατόχων του, ενώ προκαλεί ποικιλότροπα ερωτηματικά. Μάλιστα, δεν επισημαίνουν ότι όλες αυτές «ορφανές» αιτήσεις ακύρωσης στρεφόντουσαν κατά βασικών κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων, όπως είναι η επένδυση στο Ελληνικό, η υπόθεση Βγενόπουλου-Τσατάνη, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα Hot Spot, κ.λπ. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι κατά πάγια τακτική οι σημαντικές αιτήσεις ακύρωσης που κατατίθενται στο ΣτΕ αποστέλλονται στον εκάστοτε πρόεδρο, προκειμένου να αποφανθεί εάν πρέπει να εισαχθούν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου προς συζήτηση ή στο αρμόδιο Τμήμα του δικαστηρίου. Όμως, ο συγκεκριμένος πρόεδρος τήρησε μια δική του τακτική. 

Η πρώτη υπόθεση την οποία κράτησε 14 μήνες, χωρίς να ορίσει ημερομηνία δικασίμου, δεν είναι άλλη από τη γνωστή πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Η δεύτερη περίπτωση που «ξεχάστηκε» επί ένα χρόνο στο συρτάρι ήταν αυτή κατά του νέου νομοθετικού πλαισίου διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Η τρίτη «αραχνιασμένη» υπόθεση είναι η προσφυγή του Δήμου Χίου με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την οποία χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης και κατασκευής κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης (Hot Spot) στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στην θέση Μαδόνι της κοινότητας Χαλκειούς. 

Οι 3 αιτήσεις ακύρωσης κατά της επένδυσης στο Ελληνικό είναι η τέταρτη υπόθεση που παρέμεινε στο προεδρικό συρτάρι. 

Σε διαχρονική αδράνεια παρέμειναν επίσης, οι δύο αιτήσεις της, κατά του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας από τον οποίο αφαιρέθηκε η θρησκευτική αγωγή των νέων ως αποστολή του υπουργείου και παράλληλα περιόρισε το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος.  

Πηγή: liberal.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "