Νέο παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλοκή ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και Ιερωμένου;

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Μυστικός φάκελος της ΕΥΠ για το νέο παραδικαστικό κύκλωμα

Το εντυπωσιακό παρασκήνιο με 120 CD υποκλοπών – Παρακολουθήσεις συνομιλιών και ανώτατων αξιωματικών, από τις οποίες άλλαξαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλο φάκελο για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος που έχει επηρεάσει και τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει αποστείλει τις τελευταίες ημέρες η ΕΥΠ στις δικαστικές αρχές! Οι υποκλοπές της ΕΥΠ αποκάλυψαν συνομιλίες αμφιλεγόμενου προσώπου με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

-----------------------------

Οπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής», οι μυστικές υπηρεσίες έχουν στείλει σε δικαστικούς λειτουργούς περίπου 120 CD με ηχογραφημένες συνομιλίες ομάδας δικηγόρων και ιδιωτών - ένας εξ αυτών ήταν παλαιότερα σύμβουλος στο υπουργείο Δημόσιας Ταξης - που έχουν παρασκηνιακές επαφές με δικαστικούς λειτουργούς, ακόμα και στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε δύο-τρεις επίμαχους διαλόγους του μυστικού φακέλου της ΕΥΠ φέρεται να ομιλούν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνομιλίες με ύποπτο ή αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.

Κάτι που φαίνεται να είχε οδηγήσει σε παρέμβαση, προ αρκετών μηνών, της ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε οι αναφερόμενοι ανώτατοι αξιωματικοί να «κοπούν» στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.!

Ωστόσο ως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί είχε συμβεί κάτι τέτοιο και ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε οδηγήσει στη... διακριτική απομάκρυνση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα λοιπόν της ΕΥΠ φαίνεται να είχε ξεκινήσει προ διετίας με βασικό «στόχο» δικηγόρο της Αθήνας ο οποίος ασχολείται με ποινικές και αστικές υποθέσεις και έχει πολιτική δράση ενώ είχε διεκδικήσει παλαιότερα κυβερνητικές θέσεις.

Από την παρακολούθησή του προέκυψαν αρχικά επαφές του με πρώην και νυν δικαστικούς λειτουργούς που φαίνεται να τον υποβοηθούν. Επιπλέον υπάρχουν συνομιλίες με διάφορα άτομα για παρεμβάσεις ακόμα και σε ανώτατους δικαστές κυρίως για υποθέσεις αστικής φύσης.


Στους δεκάδες ψηφιακούς δίσκους της ΕΥΠ καταγράφονται επίσης συνομιλίες με ιδιώτες, ένας από τους οποίους εμφανιζόταν ως τεχνικός σε έργα ανακαινίσεων και είχε κατηγορηθεί για εξαπάτηση πολιτών. Τα τηλέφωνα του ατόμου αυτού έγιναν «κέντρο» περαιτέρω τηλεφωνικών παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανιζόταν ως κρατικός αξιωματούχος και έταζε διορισμούς, ενώ υποστήριζε ότι είχε προσβάσεις σε μηχανισμούς έγκρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ κ.λπ. Ωστόσο φέρεται να είχε δεκάδες επαφές με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., βουλευτές διαφόρων κομμάτων αλλά και άτομα από τον ποινικό χώρο. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις από τις υποκλοπές συνομιλιών της ΕΥΠ, είχε ρόλο «μεσάζοντα» σε ύποπτες επαφές διαφόρων παραγόντων.

Μια από τις συνομιλίες αυτού του ιδιώτη φαίνεται να στάθηκε «μοιραία» για ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με σημαντικό έργο σε κρίσιμα πόστα. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ιδιώτη ακούγεται σε μια επίμαχη συνομιλία να μιλάει για συνάντησή τους σε διαμέρισμα, όπου πιθανόν να υπάρχουν και «θύματα κυκλώματος σωματεμπορίας» (όπως θεωρήθηκε από τους ερευνητές της υπόθεσης).

Το πρώην στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται στην εν λόγω συνομιλία να μιλάει αφοριστικά και να προχωρεί σε παρατηρήσεις στον συνομιλητή του για αυτές τις αναφορές από το τηλέφωνο. Κάτι που εκτιμήθηκε ως ύποπτο και προσπάθεια «συγκάλυψης», λόγω και της θέσης του εν λόγω αξιωματικού στην ιεραρχία της Αστυνομίας. Επιπλέον στον ίδιο φάκελο φαίνεται να υπάρχουν και άλλες επίμαχες συνομιλίες που αφορούν κρατικούς αξιωματούχους και αστυνομικούς.

Ακόμα στην ίδια δικογραφία περιέχεται στιχομυθία άλλου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., με σημαντική πείρα σε θέματα δράσης εγκληματικών οργανώσεων, με άτομο του εκκλησιαστικού χώρου, που βρίσκεται στην περιοχή των Πατησίων, και ο οποίος φαίνεται να του ζητεί μετάθεση αστυνομικού. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι αναλυτές της ΕΥΠ δεν θεώρησαν τον συγκεκριμένο διάλογο επιλήψιμο και ο εν λόγω αξιωματικός παρέμεινε στο πόστο του. 

300% αύξηση των αναφορών για διαφθορά στη Δικαιοσύνη


Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 300%, των αναφορών για διαφθορά στον χώρο της Δικαιοσύνης καταγράφει η ετήσια έκθεση – για το 2017 – της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής».

Οι σχετικές καταγγελίες το 2016 στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. ήταν 80 και το 2017 ανήλθαν σε 246! Αντιθέτως, φέρεται να μειώθηκαν οι καταγγελίες για υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νοσοκομεία που είχαν τα «πρωτεία» – σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – τα τελευταία χρόνια. 

Οπως προκύπτει από την απολογιστική έκθεση, το 2017 οι αναφορές για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ήταν συνολικά 1.126, έναντι 1.231 την προηγούμενη χρονιά.

Οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξαν από την Αττική (611) και την Κεντρική Μακεδονία (152) και ακολουθούν η Θράκη (62) και η Θεσσαλία (44).

Οι λιγότερες προέρχονται από την Ηπειρο, με μόλις 19 καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές κρατικών λειτουργών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οσον αφορά την ανάλυση των αδικημάτων που διέπραξαν οι αστυνομικοί εντός του 2017, διαπιστώνεται ότι 38 αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη, 21 παράβαση καθήκοντος, 20 κλοπή (!), 18 κατάχρηση εξουσίας, 14 απειλή, 11 δωροδοκία και 9 βασανιστήρια.


Στην εν λόγω ετήσια έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσιάζει ότι το 2017 ασκήθηκαν 56 διώξεις για ακραία αστυνομική συμπεριφορά και βιαιότητες ενστόλων, έναντι 27 το 2016 και πάλι 27 το 2015. Δηλαδή το 2017 παρουσιάστηκε υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων βίας από αστυνομικούς σε σχέση με την προηγούμενη διετία. Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα παρουσιάζονται στο κέντρο της Αθήνας και ακολούθως στη Δυτική Αττική, στον Πειραιά, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θράκη κ.λπ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συγκεντρωτικά στοιχεία της έκθεσης για τα 18 χρόνια (από το 1999) λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που έχει χειριστεί 12.380 υποθέσεις σε βάρος αστυνομικών και 2.598 υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων. 

Από αυτές τις έρευνες έχουν επιβληθεί 175 ποινές κάθειρξης, 1.416 ποινές φυλάκισης, ενώ έχουν εκδοθεί 1.494 αθωωτικές αποφάσεις. Δηλαδή περίπου ο ένας στους δύο που κατηγορείται για διαφθορά αθωώνεται στις δικαστικές αίθουσες. 

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Πηγή: tovima.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "