Νέα ήθη… Δωρεές σπιτιών και οικοπέδων στο ΚΚΕ, εκτός από την Εκκλησία…

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ διαθέτει αρκετά μεγάλη ακίνητη περιουσία, που την απέκτησε με δωρεές κυρίως επώνυμων στελεχών του, όπως του αείμνηστου Γενικού Γραμματέα του Χαρίλαου Φλωράκη. Το ότι, όμως, συνεχίζει να δέχεται δωρεές απλών ανθρώπων, είναι σχετικά καινούργια είδηση. Και όχι μόνο τις δέχεται αλλά τις υπερασπίζεται με κάθε δικονομικό μέσο όταν αυτές αμφισβητούνται.

Δείτε στην συνέχεια μία τέτοια αμφισβήτηση δωρεάς στο ΚΚΕ από ένα απλό μάλλον ψηφοφόρο του στην Ρόδο.

----------------------------------

Απορρίφθηκε η αγωγή Ροδίτη κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε η αγωγή ενός κατοίκου της Ρόδου με την οποία διεκδικούσε την κυριότητα δια χρησικτησίας, με επίκληση δηλαδή συμπληρώσεως 15ετούς νομής και κατοχής, ενός αγρού εκτάσεως 2.245 τ.μ. στ’ Ασγούρου και δύο αυτοτελών ανεξάρτητων ισογείων μονοκατοικιών, τα οποία είχε δωρίσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ο πνευματικός του πατέρας, πριν αποβιώσει.

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας από την “δημοκρατική”, την 8η Δεκεμβρίου 2010, όταν ο ηλικιωμένος δωρητής, υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή με την οποία ζητούσε την ανάκληση της δωρεάς στο ΚΚΕ, που είχε κάνει το έτος 2.000.

Η εγκυρότητα της συγκεκριμένης αγωγής, που αποτελεί εξάλλου και στοιχείο της ένδικης διαφοράς μεταξύ του βαφτιστικού του, που διεκδικεί το ακίνητο από το ΚΚΕ, αμφισβητείται από το κόμμα.

Υποστηρίχθηκε συγκεκριμένα ότι η αγωγή, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου το 2010, δεν φέρει υπογραφή του ενάγοντος ηλικιωμένου και ότι η υπογραφή που εμφανίζεται στο αντίγραφο είναι πλαστή! Τονίστηκε ακόμη ότι η συγκεκριμένη αγωγή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο κόμμα.

Ο κ. Ι. Περδικάρης, που κατέθεσε υπέρ των θέσεων του ΚΚΕ υποστήριξε ότι όταν ενημερώθηκε τοπικά το κόμμα από τη “δημοκρατική” για την άσκηση της αγωγής, τότε ο ίδιος συνάντησε τον δωρητή ο οποίος, όπως είπε, είχε δηλώσει έκπληκτος για το γεγονός και ότι το αγνοούσε.
Η πλευρά του ενάγοντος, εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους κ.κ. Στ. Αλεξανδρή και Γ. Καραμιχάλη, αντέδρασε στους ως άνω ισχυρισμούς επισημαίνοντας, μάλιστα ότι η ένσταση πλαστότητας υποβάλλεται στο δικαστήριο με συγκεκριμένη διαδικασία, που δεν ακολουθήθηκε, ενώ επιφυλάχθηκε για την υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Εν πάση περιπτώσει στην αγωγή, που είχε υποβληθεί, αναφερόταν ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προέβη σε δωρεά εν ζωή στο ΚΚΕ ενός αγρού που βρίσκεται στη θέση «Ασγούρ – Ισί» του οικισμού Ασγούρου μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο αυτοτελών ανεξάρτητων ισογείων μονοκατοικιών.

Με τη μεταγραφή του παραπάνω συμβολαίου, το ΚΚΕ απέκτησε τυπικά την κυριότητα του επιδίκου ακινήτου παρακρατουμένου υπέρ του Ροδίτη και εφ’ όρου ζωής του δικαιώματος της ισόβιας οίκησης επί της δευτέρας ισογείου μονοκατοικίας, εμβαδού 25,60 τ.μ.

Η ανωτέρω δωρεά έγινε εκ μέρους του, παρότι δεν ήταν μέλος του ΚΚΕ, μολονότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή στους αγώνες και στις πολιτικές του δραστηριότητες, ουδέποτε κατείχε αξιώματα, ούτε βέβαια είχε απολαύσει οποιαδήποτε οφέλη από τη δραστηριότητά του.

Ωστόσο με την προτροπή και σύσταση μελών του ΚΚΕ, όπως αναφερόταν, πείστηκε στη σύσταση της δωρεάς για το σκοπό συνδρομής προς τους πολιτικούς του σκοπούς, παροχής εξοχικής κατοικίας προς τα όργανά του.

Δεδομένου δε αφενός της προχωρημένης ηλικίας του και της τότε ιδιαιτέρως εύθραυστης υγείας του και αφετέρου της οικονομικής τότε αδυναμίας του βαφτιστικού (πνευματικού υιού) του, ο οποίος ήδη από το 1994 περίπου είχε και εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα τη νομή και κατοχή των ανωτέρω ακινήτων (πλην της 2ης οικίας στην οποία διαμένει), ώστε να προβεί άμεσα στις απολύτως αναγκαίες τότε εργασίες συντήρησης της ανωτέρω περιουσίας του το ΚΚΕ δια των νομίμων εκπροσώπων του, δια της Κεντρικής Επιτροπής και δια της πρώην Γενικής Γραμματέα κας Αλέκας Παπαρήγα του υποσχέθηκε και τον διαβεβαίωσε ότι εάν και εφόσον προέβαινε στην επίδικη δωρεά τότε εκείνο θα ήταν πάντοτε στο πλευρό του και θα του παρείχε την υποστήριξή του τόσο κεντρικά όσο και μέσω της κομματικής οργάνωσης Ρόδου σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Ειδικότερα εγγράφως το ΚΚΕ, φέρεται να του υποσχέθηκε ρητά ότι θα φροντίσει ώστε να βρίσκεται πάντα κάποιο πρόσωπο δίπλα του, ακόμα και αν ενδεχομένως νοσηλευτεί, ακόμα και τυχόν επιλέξει να μετοικήσει.

Επίσης εγγράφως φέρεται να ανέλαβε την υποχρέωση εφόσον του μεταβίβαζε με δωρεά την περιουσία του, άμεσα θα εκτελούσε εργασίες επισκευής της μεγάλης (1ης) οικίας με έξοδά του και θα περιέφρασσε με τα καλύτερα υλικά και με έξοδά του το οικόπεδο.

Ενώ έγινε η μεταβίβαση του ανωτέρω ακινήτου και εκείνος συνέχισε να διαμένει, σε ενάσκηση του δικαιώματος οικήσεως στο μικρό σπίτι του, δοκιμάστηκε σοβαρά η υγεία του και νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Αν και είχε γνωστοποιήσει το πρόβλημά του αυτό σε τοπικά μέλη του ΚΚΕ ώστε να ενδιαφερθεί στοιχειωδώς για την υγεία του, όπως είχε σχετικά δεσμευθεί, εκείνο, όπως αναφερόταν στην αγωγή, αδιαφόρησε ολικά για εκείνον και ουδέποτε επέδειξε την ελάχιστη έστω ηθική συμπαράσταση.

Ο κ. Περδικάρης διέψευσε τους ως άνω ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι το κόμμα προέβη σε εργασίες αποκατάστασης του ακινήτου αλλά και περίφραξης αυτού κατ’ επανάληψη, ότι είχε αναλάβει τα έξοδα νερού και κατανάλωσης ρεύματος και ότι τόσο ο ίδιος όσο και σύντροφοί του είχαν μεριμνήσει για τον δωρητή.

Από την άλλη ο μάρτυρας υπεράσπισης του ενάγοντος κ. Φιλ. Φιλιππάκης γείτονας του εκλιπόντος, κατέθεσε ότι το ΚΚΕ δεν ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του και ότι ο εκλιπών ήθελε να αφήσει το ακίνητο στον βαφτιστικό του.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε χθες, απέρριψε την αγωγή, κρίνοντας ότι ο διαθέτης αποφάσισε να δωρίσει το ακίνητο στο κόμμα, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Το ΚΚΕ εγκαταστάθηκε στη νομή του ακινήτου, το περιέλαβε ως περιουσιακό του στοιχείο στις φορολογικές του δηλώσεις, το καλλιεργούσε, το επέβλεπε και εκτελούσε εργασίες συντήρησης στο μέτρο του δυνατού ενώ εξοφλούσε όλες τις οφειλές προς τις ΔΕΚΟ.

Δεν αποδείχθηκε στον αντίποδα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ότι ο ενάγων ασκούσε πράξεις νομείς στο ακίνητο ενώ κρίθηκε ότι η δωρεά ουδέποτε ανακλήθηκε από τον δωρητή.

Πηγή: dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "