Στο αρχείο η «απάτη με τα CDS» - Άλλο ένα τεράστιο ψέμα του Πάνου Καμμένου

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Οι οικονομικοί εισαγγελείς απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου για την «απάτη με τα CDS», καθώς η εν λόγω υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί Καμμένου περί δήθεν εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με αγοραπωλησίες ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου (CDS)  την περίοδο που ο αδελφός του, Γιώργος Παπανδρέου, ήταν πρωθυπουργός. 

Σε παλαιότερη καταδικαστική απόφαση (Αρ. Απ. 2284/2014) εις βάρος του κ. Καμμένου, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι δεν αποδείχτηκαν όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Ελβετικής εταιρίας I.J. Partners και των στελεχών της Χάρη Μάκκα και Μιράντας Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Καμμένου παρουσίαζαν την εταιρία και τα στελέχη της ως κερδοσκόπους που ποντάρουν στη χρεοκοπία της χώρας χρησιμοποιώντας εσωτερική πληροφόρηση. Η καταδικαστική απόφαση 2284/2014 έκρινε τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου «ψευδείς και δόλιους» και του επιδίκασε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τις επίμαχες δηλώσεις Καμμένου, η διάταξη της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος που καθαρογράφηκε πριν από λίγες μέρες θέτει ελλείψει στοιχείων την υπόθεση στο αρχείο, καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την προκαταρκτική εξέταση «κρίνονται ως ουσιαστικά αβάσιμα».

Πηγή: tovima.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "