Απόλυτη διάλυση κράτους: μεταφορά κρατούμενων αλλοδαπών με ΚΤΕΛ χωρίς αστυνομική συνοδεία – Αρνείται να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ.

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Πάτρα: Η αστυνομία παρέδωσε σε οδηγό ΚΤΕΛ 4 αλλοδαπούς κρατούμενους χωρίς συνοδεία για να πάνε στην Αθήνα!

Αναστάτωση στο δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Πάτρα προς Αθήνα των 8.30. Όπως καταγγέλλει Πατρινός γονιός του οποίου η κόρη ταξίδευε με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, στο λεωφορείο ανέβηκαν τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι χωρίς συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να μεταφερθούν στην Αθήνα!

Σύμφωνα με όσα λέει ο γονιός, ο οποίος πηγαίνει στο Αίγιο για να παραλάβει την κόρη του καθώς αυτή κατέβηκε από το λεωφορείο επειδή φοβήθηκε, η αστυνομία έδωσε στον οδηγό τα χαρτιά των τεσσάρων αλλοδαπών και το δρομολόγιο ξεκίνησε.

Μάλιστα στις διαμαρτυρίες ορισμένων επιβατών η αστυνομία είπε ότι οι αλλοδαποί έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν επάνω τους κανένα ύποπτο αντικείμενο, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας! 

Σε επικοινωνία που είχε το Tempo 24  με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας κ. Μανωλόπουλο,  επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας  μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία και αφορά αλλοδαπούς που οδηγούνται στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ, χωρίς συνοδεία.

Μάλιστα και στο επόμενο δρομολόγιο προς Αθήνα, περιμένουν να μετακινηθούν και άλλοι αλλοδαποί, ενώ υπάρχουν μέρες που με αυτό τον τρόπο μετακινούναι δεκάδες άτομα και το ΚΤΕΛ, είναι υποχρεωμένο να τους μεταφέρει.

Οι κρατούμενοι φτάνουν στον σταθμό με περιπολικό γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους συνεπιβάτες τους οι οποίοι δεν γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν και μοιραία τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Επιβάτης του δρομολογίου του ΚΤΕΛ, αναφέρει ότι οι αλλοδαποί του δρομολογίου των 8.30 πίεζαν τον οδηγό να τους δώσει τα χαρτιά τους προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν γεγονός που προκάλεσε ένταση και ανησυχία στους επιβάτες.

Η δικαιολογία από την ΕΛΑΣ δείχνει και το βαθμό διάλυσης του κλίματος ασφάλειας στη "χώρα", εάν υπάρχει τέτοια έννοια σήμερα.  

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι πρόκειται για παράνομους μετανάστες οι οποίοι με βάση το νέο νόμο, έχουν χαρτιά παραμονής τους στη χώρα και μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, όχι όμως σε πύλες εξόδου όπως π.χ. η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα!

Έτσι βάση της αστείας αυτής δικαιολογίας όσοι αλλοδαποί παραβιάζουν τα σύνορα, δηλαδή εισέρχονται παράνομα, απλώς "συλλαμβάνονται" για τυπικούς λόγους στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι αλλά χωρίς να μπορούν να φύγουν απο τη χώρα γιατί αυτό θεωρείται παράνομο!

Η επιστήμη της ψυχιατρικής εδώ σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πλήρης ασυδοσία, ομαδικές παραβιάσεις συνόρων από αλλοδαπούς, οι οποίοι μπορούν να πάνε όπου θέλουν αρκεί να μη φύγουν απο τη "χώρα".

Οπότε τους βάζουν στο ΚΤΕΛ για να οδηγηθούν στην Αθήνα και άρα δεν μπορούν να τους πάνε με κλούβα καθώς δεν θεωρούνται κρατούμενοι, καθώς μπορούν με βάση το νόμο να κινηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιθυμούν πλην των πόλεων- εξόδων.

Βρήκε με gps τα κλεμμένα στα Εξάρχεια αλλά οι αστυνομικοί αδυνατούν να δράσουν!

Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να επέμβουν λόγω... άβατου. Ακόμη και το διαμέρισμα μέσα στο οποίο οι ληστές έχουν κρύψει τα αντικείμενα που του έκλεψαν μέσα από το κατάστημα φωτογραφικών ειδών που διατηρεί, είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Εξαρχείων  ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αλλά οι αστυνομικοί δηλώνουν αδυναμία παρέμβασης λόγω του άβατου των Εξαρχείων.

Το θύμα της ληστείας εντόπισε μέσω gps, το τάμπλετ του, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην Ζωοδόχου Πηγής κοντά στο Νομικό συμβούλιο του κράτους.

Άμεσα μετέβη στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής. Εκεί συνάντησε τον έναν και μοναδικό αστυνομικό που υπήρχε.

Με έκδηλη την αγωνία, καθώς ανησυχούσε πως οι ληστές θα μετέφεραν σε άλλη "καβάτζα" τα κλοπιμαία, του ζήτησε να ενεργήσουν τα δέοντα προς εντοπισμό των κλοπιμαίων που φτάνουν τις 15.000 ευρώ και της σύλληψης αν είναι εφικτό, των δραστών Αντί αυτού όμως, ο αστυνομικός του εξήγησε πως έχει απόλυτο δίκιο, αλλά δήλωσε αδυναμία να ενεργήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους οδηγούς των εμπλεκόμενων οχημάτων να μεταφέρουν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή στην οδό Πατησίων για να καταγράψουν το συμβάν.

Πηγή: pronews.gr, newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "