Βαριά καταδίκη φυλάκισης 10 ετών σε 40χρονο για κατοχή πορνογραφικού υλικού 11χρονης

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου κάθισε την Παρασκευή ένας άνδρας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Ο 40χρονος είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό, το οποίο είχε αποσπάσει μέσω συνομιλιών που είχε με 11χρονη μέσω facebook.

Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν 22 γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της κατοχής πορνογραφικού υλικού ανήλικου προσώπου και της απόπειρας προσέλκυσης ανήλικου κάτω των 15 ετών, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων σχετικά με την γενετήσια αξιοπρέπεια μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα καταδικάστηκε για την πρώτη πράξη σε κάθειρξη δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ ενώ για την δεύτερη πράξη, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του για την κατηγορία του εκβιασμού και την εξώθηση ανηλίκου σε συμμετοχή πορνογραφικών παραστάσεων, με εξαναγκασμό ή απειλή, με σκοπό την οργανωμένη απευθείας έκθεση αυτών στο διαδίκτυο

Το χρονικό της γνωριμίας

Η διαδικτυακή γνωριμία έγινε μέσω facebook πριν ένα χρόνο. Όπως εξήγησε στο thebest ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Στειακάκης, στο προφίλ του κοριτσιού δεν υπήρχαν όλα τα στοιχεία του ενώ ο 40χρονος δε γνώριζε ότι συνομιλεί με ένα ανήλικο κορίτσι. «Το ότι ήταν ανήλικη ήταν κάτι που έμαθε στην πορεία των συνομιλιών τους οι οποίες ήταν συνομιλίες που κάνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να τους ενδιαφέρει να διασταυρώσουν τα στοιχεία του συνομιλητή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Πώς αποκαλύφθηκε η ιστορία

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2017, όταν το ανήλικο κορίτσι που μένει με τον πατέρα της σε κάποιο νησί, εκμυστηρεύθηκε στους γονείς της, ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ενδώσει και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Ο πατέρας μάλιστα κατέθεσε ότι είχε αντιληφθεί  πώς κάτι απασχολούσε το παιδί του και πώς ήταν ταραγμένο για κάποιο λόγο. Από την πλευρά του άνδρα ασκήθηκε Έφεση.

Πηγή: pronews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "