Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση του «ναρκόπλοιου» - Σύλληψη στην Τουρκία του βασικού χρηματοδότη του Noor-1

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Σύλληψη στην Τουρκία του βασικού χρηματοδότη του Noor-1

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ουσιαστική διαλεύκανση της υπόθεσης του Noor-1 αποτελεί η σύλληψη προ έξι ημερών στην Κωνσταντινούπολη του Τούρκου μεγαλέμπορου ναρκωτικών Σεριφ Ζιντάστι, που εμφανίζεται σαν ο βασικός χρηματοδότης της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα το καλοκαίρι του 2014.

--------------------------------

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ουσιαστική διαλεύκανση της υπόθεσης του Noor-1 αποτελεί η σύλληψη προ έξι ημερών στην Κωνσταντινούπολη του Τούρκου μεγαλέμπορου ναρκωτικών Σεριφ Ζιντάστι, που εμφανίζεται σαν ο βασικός χρηματοδότης της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα το καλοκαίρι του 2014.

Για τον Σεριφ Ζιντάστι, για τον αδελφό του που έχει εστιατόριο στην Μ. Βρετανία αλλά και για τον Βέλγο διακινητή Ουρχάν Ούρμ που ήδη βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, είχε εκδοθεί -τον περασμένο Σεπτέμβριο- διεθνές ένταλμα σύλληψης ύστερα από πολυετή έρευνα της 3ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού, για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, το καλοκαίρι του 2014.

Η έρευνα της κυρίας Αλβανού βασίσθηκε σε «μυστικές» καταθέσεις του Ελληνα κατηγορούμενου για την υπόθεση Ευθ. Γιαννουσάκη, σε βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του όπου εικονίζονται επαφές του με τον Ζιντάστι αλλά και σε πολυσέλιδη έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA.

Σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου της ανακρίτριας του Πειραιά (σσ.: δεν υπάρχει και καμιά αναφορά στην έκθεση της DEA) δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή Ελληνα επιχειρηματία στην χρηματοδότηση του φορτίου, όπως επιχειρούν να παρουσιάσουν διάφοροι "κύκλοι" στην Ελλάδα.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 (περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα) δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από δύο δράστες η 19χρονη κόρη του Αρζού Σεντί και ο 23χρονος οδηγός του.

Σύμφωνα με δηλώσεις -εκείνες τις ημέρες- του Ζιντάστι, η δολοφονία της κόρης και του οδηγού του σχετίζεται με τη μεταφορά ναρκωτικών με το «Noor-1», αλλά και με τον εντοπισμό του φορτίου. Ακολούθησε και άλλος κύκλος εγκληματικών ενεργειών για το Noor-1 στην Τουρκία, στο Βέλγιο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταξύ των μεγαλεμπόρων τουρκικής καταγωγής που είχαν εμπλακεί στο Noor-1

Με τις ελληνικές αρχές να αναζητούν σχετικές πληροφορίες με σημαντική καθυστέρηση. Επιπλέον η επιλογή των ελληνικών αρχών για έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους Τούρκους χρηματοδότες των 2,1 τόνων ηρωίνης και όχι η κίνηση διαδικασίας δικαστικής συνδρομής -ώστε να ληφθούν απολογίες στον τόπο κράτησής τους με μετάβαση των Ελλήνων δικαστών στην Τουρκία ή υποβολή ερωτημάτων στις τουρκικές αρχές κλπ- σημαίνει πιθανή καθυστέρηση στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Καθότι παραμένει άγνωστο αν και πότε οι Τουρκικές αρχές θα εκδώσουν τους Τούρκους χρηματοδότες να δικασθούν στην Ελλάδα, ενώ ο φάκελος που έχει σχηματισθεί για τους Τούρκους χρηματοδότες, παραμένει κλειστός.

Πηγή: parapolitika.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "