Τα «μπουμπούκια» είναι παντοτεινά - Η… 2η γενιά της «Καμόρας των Ρομά» - Πως δρούσε…

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Πώς δρούσε η δεύτερη γενιά της διαβόητης «Καμόρας των Ρομά»

Η… 2η γενιά της «Καμόρας των Ρομά», που συνέχιζε την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη δράση της… μητρικής ομάδας, εξαρθρώθηκε από τα Τμήματα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και Αμαρουσίου. Ένας 27χρονος που ήταν περιφερειακό μέλος στην πρώτη μεγάλη συμμορία, στην οποία συμμετείχε και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγλούπας, ανέλαβε τα… αρχηγικά ηνία στην νέα εκδοχή της. Ο νυν αρχηγός είχε συλληφθεί τότε αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στελέχη της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης, επτά Ρομά, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, η συμμορία φέρεται να έχει διαπράξει 31 κλοπές από οικίες, δύο ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο. Και οι επτά συλληφθέντες ζούσαν σε πολυτελής βίλες και κινούνταν με ακριβά αυτοκίνητα, είχαν διακριτούς ρόλους και ξεκίνησαν την δράση τους το τελευταίο εξάμηνο, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής και κυρίως στις περιοχές των Θρακομακεδόνων, Μενιδίου, και Άνω Λιοσίων.


Όλα τα μέλη είχαν φυσική παρουσία στην διάπραξη των κλοπών και ληστειών, αλλάζοντας κάθε φορά την σύνθεσή της «ομάδας κρούσης», ενώ οι υπόλοιποι είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων. Η… Καμόρα είχε ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες, ως στόχους.

Τέχνασμα: Χάσαμε τον σκύλο

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συγκεκριμένα τεχνάσματα προκειμένου να εισβάλλουν στους στόχους τους:

  • Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία. Αν τα θύματα δεν ήταν του «χεριού» τους τότε επικαλούνταν πως «έχασαν τον σκύλο τους», «έκαναν λάθος διεύθυνση», «λάθος κουδούνι» ή «χάθηκαν».
  • Σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι.
  • Οι «ομάδες κρούσης» προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.


«Έκλεβαν πινακίδες πριν χτυπήσουν»

Οι δράστες φορούσαν όλοι τους κουκούλες κατά την διάρκεια των εισβολών. Για τις μετακινήσεις τους είχαν οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης. Έκλεβαν πινακίδες λίγο πριν τις ληστείες, από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν, και τις τοποθετούσαν στα οχήματα, για να μην δηλωθεί κλοπή τους πριν την διάπραξή, τις οποίες αφαιρούσαν αμέσως μετά.   

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 19.860 ευρώ,

(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 21 χρυσές λίρες και δύο φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα, 27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, δύο κυνηγητικά όπλα, πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος μετά την άσκηση διώξεων τους παρέπεμψε σε Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.


-----------------

Εξιχνίαση και άλλων ληστειώντης εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά

Άλλες 13 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών εξιχνιάστηκαν από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά.

Τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, διέπρατταν κλοπές και ληστείες στην Βορειανατολική και Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 8 κλοπές από οικίες, δύο κλοπές πινακίδων από σταθμευμένα οχήματα, κλοπή από την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» στον Κολωνό, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο με τις δωρεές για τα παιδιά και τις δωροεπιταγές, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ληστεία σε οικία, και απόπειρα κλοπής από εταιρεία στην Κηφισιά. 

Με τις παραπάνω περιπτώσεις έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 40 κλοπές, τρεις ληστείες, 19 κλοπές πινακίδων αυτοκίνητων, μία απόπειρα κλοπής και ακόμη μία κλοπή από αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, συνελήφθησαν συνολικά 7 Ρομά, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαβιούσαν πολυτελώς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τουλάχιστον προ εξαμήνου, με σκοπό την παράνομη κερδοσκοπία, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, προέκυψε ότι τα «επιχειρησιακά» μέλη της, είχαν φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, τροποποιώντας τη σύνθεση της ομάδας, ενώ οι λοιποί συνεργοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων. 

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος, επιχειρησιακό μέλος της συμμορίας, είχε συλληφθεί από την πρώτη μεγάλη συμμορία της «Μαφίας των Ρομά» και ήταν έξω με περιοριστικούς όρους!

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία, σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι, προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Επιπλέον, για την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Πηγή: thetoc.gr, iefimerida.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "