Παραδικαστικό κύκλωμα σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική!

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Έρευνα απο Αρεοπαγίτη με αφορμή μια υπόθεση που σερνόταν σχεδόν 20 χρόνια...

Μια εφοριακός της Θεσσαλονίκης ήταν στη λίστα Λαγκάρντ με 6 εκατομμύρια ευρώ.
Παραπέμφθηκε σε δίκη για υπόθεση 4 δις δραχμών και μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας αθωώθηκε ως υπάλληλος -υπόδειγμα!!! Συγγενικό της πρόσωπο είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ...

Ενα άλλο βούλευμα με αριθμό 31 του 2009 "καθαρίζει" με "άρωμα" παραδικαστικού πολύ έντονο και πολύ δύσοσμο.

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας ασκήθηκε ποινική δίωξη το 2000 και αφού πέρασαν 13 χρόνια στην τοπική Δικαιοσύνη βγήκε απαλλακτικό βούλευμα για λόγους παραγραφής και ....έλλειψης αποδείξεων μετά 13 χρόνια!!!


Το βούλευμα ήταν τόσο "τεκμηριωμένο", ώστε την επομένη ακριβώς χρονιά μετά νέα ενδελεχή έρευνα με εντολή του γνωστού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη ασκήθηκε νέα κακουργηματική δίωξη.

Η Τράπεζα αυτή μαζί με άλλες 6 Συνεταιριστικές τέθηκαν υπό εκκαθάριση και υποτίθεται ότι ο εκκαθαριστής φροντίζει να ληφθούν όλα τα δικαστικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας, του Δημοσίου και των, μεριδιούχων εταίρων.

Ο εκκαθαριστής είχε τόση επιμέλεια στην φροντίδα των υποθέσεων της Τράπεζας ώστε τρία χρόνια μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης και την, έστω πολυ καθυστερημένη έναρξη των ανακριτικών πράξεων δεν γνώριζε -τουλάχιστον έτσι μας είπε- ότι είχε ασκηθεί δίωξη και ότι είχε βγεί ένα πολύ σοβαρό για κακουργήματα και δεκάδες εκατομμύρια πόρισμα της Δικαιοσύνης...


Η "μόδα" της εξαφάνισης των δικαστικών ερευνών, ώστε να ξεχαστούν απο τον ήλιο της Δικαιοσύνης και να βγουν απαλλακτικά βουλεύματα λόγω παραγραφής φαίνεται πως επεκτείνεται.

Στην Χαλκιδική διαπιστώθηκε κακουργηματική αρπαγή δημοσίων εκτάσεων απο ιδιώτη το 1988...Μέχρι το 2000 στήθηκε τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2002 πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατέγραψε την κακουργηματική αρπαγή των δημοσίων εκτάσεων, ενώ παράλληλα ιδιώτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε τόσο γρήγορα και δίκαια, ώστε έβγαλε βούλευμα απαλλακτικό το ...2015 και έθετε την υπόθεση στο αρχείο και για λόγους παραγραφής και για λόγους έλλειψης αποδείξεων. Για την υπόθεση αυτή το βούλευμα γράφει ότι υπήρξε σωρεία καταγγελιών το 2004.


Οι εφέτες που χρεώθηκαν στο τέλος αυτή την υπόθεση μπορεί να μην έχουν ευθύνη στα πλαίσια δράσης παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά, όπως καταθέσαμε στον αρεοπαγίτη Αθ. Καγκάνη, ο οποίος διεξάγει έρευνα με εντολή της Επιθεωρήτριας κ. Παρασκευά ευχερώς ψηλαφείται δράση και παραδικαστικού κυκλώματος στην μακρά δικαστική πορεία της υπόθεσης παράλληλα με ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που έδρασαν προφανώς υπό τις πιέσεις πολιτικών.

Εξαιτίας της καθυστέρησης στην δικαστική έρευνα και τελική κρίση και το δημόσιο και ιδιώτες που έχασαν την περιουσία τους δεν είχαν την προστατευόμενη από το Συνταγμα και την Συνθήκη της Ρώμης δίκαιη δίκη.

Το δικαίωμα στη δίκαιη θέση, δηλαδή δίκη έγκαιρα και με έρευνα αδιάβλητη όλων των συνθηκών αναγνωρίζει και ο Αρειος Πάγος με αρκετές αποφάσεις, όπως π.χ. 102/2014 και άλλες.

Το δραματικότερο αποτέλεσμα της δράσης αυτού του (και παραδικαστικού) κυκλώματος ειναι το γεγονός ότι και σήμερα ακόμα παρότι οι εκτάσεις κρίθηκαν δημόσιες, με το συγκεκριμένο βούλευμα, παρότι αναγνωρίσθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν και πλαστές υπογραφές υπαλλήλων, η Δικαιοσύνη δεν έπραξε το παραμικρό για την επιστροφή των εκτάσεων, οι οποίες παραμένουν σε ιδιωτικά χέρια!!!


Ενδεικτικό της ποιότητας της δικαστικής έρευνας είναι ότι δεν διατάχθηκε όλα αυτά τα χρόνια ούτε το άνοιγμα λογαριασμών υπαλλήλων δασαρχείων, πολεοδομιών κλπ, οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια για να μην ανακτήσει το δημόσιο τις δημόσιες εκτάσεις.

Ετσι ενώ είχε κατηγορούμενο συγκεκριμένο υπάλληλο, επειδή δεν άνοιξαν οι λογαριασμοί του έπεσε στα "μαλακά" δια της παραγραφής του αδικήματος.

Μετά την παραγραφή και τον ενταφιασμό της υπόθεσης στο αρχείο, από άλλη αιτία άνοιξαν οι λογαριασμοί και ο υπάλληλος που απηλλάγη και είναι αφεντικό στην υπηρεσία του βρέθηκε ζάμπλουτος!!!

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε αίτηση αναίρεσης εκπρόθεσμη, δεν ασκήθηκε, ούτε καν αναίρεση υπέρ του νόμου, "τύπου Σώρρα" αν και μια στοιχειώδης και οφειλόμενη έρευνα εκμέρους του Αντεισαγγελέα θα έδειχνε ότι αν και το βούλευμα δημοσιεύθηκε, οι "υπηρεσίες"  του Εφετείου έδωσαν το βούλευμα στους ενδιαφερόμενους...15 ημέρες μετά έτσι χάθηκε η μισή προθεσμία!.

Ολα αυτά στη Χαλκιδική των δικαστικών οργίων δεν έγιναν τυχαία. Οπως τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τοπικός Δήμαρχος πήγε κατηγορούμενος, αλλά η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο...3 ημέρες μετά την παραγραφή και έτσι ο Δήμαρχος γυρνάει δεξιά και αριστερά και λέει " η Δικαιοσύνη με έβγαλε πεντακάθαρο"...

Ολα αυτά, μια στοιχειώδης έρευνα μπορεί να τα ψάξει και εύκολα να διαπιστώσει τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση  είναι να διεξαχθεί αμερόληπτη, σε βάθος έρευνα και όχι απο δικαστικούς που έχουν υπηρετήσει σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο σε περιοχές που ελέγχονται...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Πηγή: ntokoumenta.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "