Τούρκοι «πρόσφυγες»: Οι Έλληνες μας έσωσαν τη ζωή από τις θηριωδίες του Ερντογάν!

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Συγκλονιστικό! Τούρκοι λένε πώς οι Έλληνες έσωσαν τη ζωή τους! - Η ιστορία προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Στους Τούρκους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο του περιοδικού Spiegel. «Τουρκία και Ελλάδα συνδέονται από μια ιστορική αντιπαλότητα.

Τώρα όμως χιλιάδες Τούρκοι ζητούν να προστατευτούν από τον πρόεδρο Ερντογάν καταφεύγοντας στη γειτονική χώρα. Τι σημαίνει αυτό για τις σχέσεις των δυο κρατών;».

Πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ είναι μια οικογένεια από την Τουρκία που ζει στη Θεσσαλονίκη: «Για την Τσανγκιούλ Σουνέρ οι Έλληνες ήταν πάντα οι άλλοι, οι εχθροί, που τα έβαλαν με τους Οθωμανούς και πολέμησαν την Τουρκία. ‘Ως παιδιά στην Τουρκία μαθαίναμε να μην εμπιστευόμαστε τους Έλληνες.

Δεν ήξερα κανέναν Έλληνα, δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα και παρ' όλα αυτά είχα μια άσχημη εικόνα για τη χώρα'», λέει η 45χρονη τουρκάλα γιατρός.

«Η Σουνέρ μένει με τον άντρα και τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της σε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Φοράει μαντίλα και μακρύ ένδυμα. Κοιτά έξω από το παράθυρο και λέει ‘Έκανα λάθος. Οι Έλληνες έσωσαν τη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου'».

«Η μετανάστευση Τούρκων προς την Ελλάδα καταρρίπτει τα στερεότυπα. Πολλοί Τούρκοι δεν βλέπουν πια στη γειτονική χώρα έναν εχθρό, αλλά το κράτος που δίνει προστασία σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Από την άλλη πλευρά πολλοί Έλληνες υποστηρίζουν τη μάχη των Τούρκων κατά της αυταρχικής κυβέρνησης.

Η «έξοδος» αυτή όμως δημιουργεί και εντάσεις. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα φιλοξένησε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το κράτος δεν φαίνεται να είναι σε θέση να δεχθεί τώρα και έναν μεγάλο αριθμό Τούρκων προσφύγων» επισημαίνουν οι αρθρογράφοι.

«Η Σουνέρ παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα φυσιοθεραπείας. Ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να εργαστεί στην Ελλάδα. Τα παιδιά της πηγαίνουν σχολείο στη Θεσσαλονίκη και μαθαίνουν ελληνικά. Της λείπει η πατρίδα της, η γλώσσα, το φαγητό. Ωστόσο προετοιμάζεται ψυχολογικά για ένα μέλλον στην Ελλάδα.

Όσο ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία'», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: dw.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "