12μελές κύκλωμα δημοσίων υπαλλήλων και συμβολαιογράφων είχαν στήσει «Φάμπρικα» νομιμοποίησης αλλοδαπών με εικονικούς γάμους

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Δωδεκαμελές κύκλωμα και τέσσερις συμβολαιογράφοι είχαν στήσει οργάνωση με γάμους «μαϊμού»

«Φάμπρικα» νομιμοποίησης αλλοδαπών με εικονικούς γάμους φαίνεται πως είχαν στήσει 12μελές κύκλωμα και τέσσερις συμβολαιογράφοι. Πρόκειται για μία υπόθεση με επιπλέον 76 κατηγορούμενους για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις. Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας, ενώ ερευνώνται ακόμη 474 υποθέσεις.

Την υπόθεση φέρνει στη Βουλή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτηση του στον Σταύρο Κοντονή. 

Οι δικαστικοί φάκελοι περιέχουν και σειρά άλλων σημαντικών στοιχείων, πέρα από τους εικονικούς γάμους. Συγκεκριμένα, στην 44η σελίδα του 91 σελίδων διαβιβαστικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για έκδοση ευνοϊκής δικαστικής απόφασης με χρηματισμό υπαλλήλων του Αρείου Πάγου.

Δεν έχει μόνον διαπιστωθεί η «παραβίαση οικογενειακής τάξης», που υποτίθεται  ότι είναι η βασική κατηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, αλλά προ παντός και κυρίως υποκρύπτει εκτός των άλλων και την εμπλοκή υπαλλήλων των Εφοριών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», «δωροδοκία», «πλαστογραφία», «ψευδείς βεβαιώσεις», «νοθεύσεις» κ.λπ.

Εφοριακός έβαζε πλάτη με το αζημίωτο 

Η δικογραφία έχει και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις υψηλές επαφές του κυκλώματος με τους εικονικούς γάμους και την εκτεταμένη διαφθορά. Σε συζήτηση, μέλη του κυκλώματος μιλούν για την αποχώρηση από την Α’ ΔΟΥ Αθηνών ενός σημαντικού γι’ αυτούς εφοριακού (μνημονεύοντας το μικρό όνομά του) που τους βοήθησε στις παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών με λιγότερα από 700 ευρώ.

Είχαν απλώσει δίχτυα παντού

Ακόμα, στις συνομιλίες τους μιλούν για ύποπτες συναλλαγές τους, με υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, τους οποίους είχαν συναντήσει σε εστιατόριο στο Γκάζι. Ακόμη μιλούν για επαφές με υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον κομπορρημονούν ότι «έχουν γνωστούς σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας που συνδράμουν στις παράνομες ενέργειές τους». 

Επίσης, στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν στιχομυθίες για παράνομη δραστηριότητα που αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το οποίο «αναμένεται να τους επιφέρει, όπως αναφέρουν, μεγάλο κέρδος». 

«Σε ποιες ενέργειες, ποιες πρωτοβουλίες και ποιες εντολές θα δοθούν από τους έχοντες την πολιτική ευθύνη Υπουργούς ώστε να γίνει ενδελεχής πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος για το σύνολο των προσώπων και των παραβατικών συμπεριφορών που αναφέρονται στην συγκεκριμένη δικογραφία και εάν πάραυτα θα τεθούν σε προσωρινή απομάκρυνση από τα πόστα τους ή ακόμη σε προσωρινή αργία όλοι όσοι συνήργησαν στις παράνομες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης που πωλούσε νομιμοποιήσεις αλλοδαπών μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων; », ρωτά ο κ. Νικολόπουλος (για να δείτε όλη την ερώτηση του βουλευτή κάντε κλικ εδώ).

Πηγή: newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "