Σε Αιρετούς και Υπαλλήλους το 70% των ποινικών διώξεων για παραβατικότητα και κακοδιαχείριση στο Δημόσιο

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Το 70% των ποινικών διώξεων που ασκούνται στο χώρο του Δημόσιου αφορούν δημόσιους, δημοτικούς υπαλλήλους και αιρετούς, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), καταγράφοντας περιπτώσεις κακοδιαχείρισης.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 1.214 υποθέσεων κατά τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη, οι 466 αφορούν δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους και οι 378 αιρετούς. Ακολουθούν 159 ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης, τον προηγούμενο χρόνο ασκήθηκαν 34 ποινικές διώξεις σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, 56 σε όργανα επί θητεία και μετακλητούς, 46 σε γιατρούς και 75 σε εκπαιδευτικούς.

Στις περιπτώσεις που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και υποθέσεις όπως αυτή για την οποία η ΓΕΔΔ, Μ. Παπασπύρου, άσκησε ένσταση επί πειθαρχικής απόφασης δημάρχου, που δικαίωνε διευθύντρια πολεοδομίας, η οποία συστηματικά επέτρεπε πολεοδομικές παραβάσεις σε βάρος της περιουσίας του ίδιου του δήμου.

Παρανομίες

Η διευθύντρια, λοιπόν, της Πολεοδομίας, κατά την περίοδο 2010-2011, ενώ ήταν αρμόδια για τον έλεγχο των οικοδομικών αδειών στη περιοχή της ευθύνης της, δεν προέβη, ως όφειλε, στην έγκαιρη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση του συνόλου του έργου κατασκευής ξενοδοχείου, δεδομένου ότι είχαν ήδη εκτελεστεί και συνεχιζόταν να εκτελούνται παράνομες οικοδομικές εργασίες!

Στο μεσοδιάστημα διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παρεμβάσεις και κατάληψη δημοτικής έκτασης. Η διευθύντρια εκ των υστέρων εξέδωσε εντολή για σύνταξη σχετικής έκθεσης αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και επιβολής προστίμων, που να επιφέρει τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών.

Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι, οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της πολεοδομίας διενήργησαν έλεγχο και διαπίστωσαν πλείστες παρανομίες και συνέταξαν πρακτικό αυτοψίας, η διευθύντρια της πολεοδομίας αν και είχε νομική υποχρέωση να εφαρμόσει διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, δεν προέβη στην ανάκληση της οικοδομικής άδειας του ξενοδοχείου. Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ο δήμαρχος δεν της επέβαλε πειθαρχική ποινή! Ενώ μετά από παρέμβαση της ΓΕΔΔ, η διευθύντρια πολεοδομίας παραπέμφθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. 

Πηγή: epoli.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "