Αναρχικοί κατά... αναρχικών στα Εξάρχεια με αφορμή τον τραυματισμό της δικηγόρου

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


"Μάχη" μεταξύ αντιεξουσιαστών έχει ξεσπάσει, επ' αφορμή του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά, απο αναρχικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου

"Μάχη" μεταξύ αντεξουσιαστών  έχει ξεσπάσει, επ' αφορμή του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά, απο αναρχικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η "παλιά φουρνιά" της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε, "βάλουν" κατά των "μπαχαλάκηδων" των Εξαρχείων για τις οποίους αναφέρουν πως, " οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένου να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους".

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως "Δεν έχει απομείνει καμία απολύτως δικαιολογία για να συνεχιστεί η ανοχή του κινήματος απέναντι σε αυτές τις ομάδες" και συμπληρώνουν πως " Η πρακτική τους προσβάλει, συκοφαντεί, αδυνατίζει και ντροπιάζει το κοινωνικό και το ελευθεριακό κίνημα και κάθε αγώνα για μια κοινωνία χωρίς επιβολή".

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ, το newpost.grείχε τονίσει πως η δράση των "μπαχαλάκηδων" έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον αντιεξουασιστικό χώρο, τότε ήταν σε λεκτικό επίπεδο και αντιπαράθεση στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση της Ροσινάντε μεταφέρει αυτή την αντιπαράθεση και στην ουσία της υπόθεσης, η οποία δεν είναι άλλη απο την τελείως αντίθετη σκέψη και δράση των αντιεξουσιαστών οι οποίοι έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο και στάση ζωής και αυτή των "μπαχαλάκηδων" οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση των ενεργειών τους. Εντύπωση δε προκαλεί και η αναφορά πως, " Το χτύπημα που δέχθηκε η Νατάσα Τσουκαλά δεν ήταν ένα εκδικητικό χτύπημα από αστυνομικό, δεν ήταν αποτέλεσμα ενέδρας που έστησαν ακροδεξιοί φασίστες. Ήταν αποτέλεσμα μια φωτοβολίδας που έπεσε σε ευθεία βολή μέσα σε κατοικημένη περιοχή, από κάποιο μέλος από τις ομάδες αυτές που εδώ και κάποιον καιρό επιχειρούν με την ανοχή μεγάλου τμήματος του κινήματος να εκκενώσουν τον αναρχισμό από όλο το ανθρωπιστικό, αλληλέγγυο, κοινωνικό και ελευθεριακό περιεχόμενό του".

------------------------

Σε καταστολή και εκτός κινδύνου η εγκληματολόγος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Ποια είναι η δικηγόρος Νατάσα Τσουκαλά


Διασωληνωμένη και σε καταστολή παραμένει στην  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού η Νατάσα Τσουκαλά, η δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά, στα επεισόδια στα Εξάρχεια, όταν ναυτική φωτοβολίδα «καρφώθηκε» στο πόδι της.

Η δικηγόρος έχει διαφύγει τον κίνδυνο και το απόγευμα, αφού υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού του τραύματός της, θα υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διερευνηθεί ακριβώς η «ζημιά» που έχει προκληθεί στα πνευμόνια της. Η Νατάσα Τσουκαλά εισέπνευσε φώσφορο από την ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερικά εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να «σώσουν» και το πόδι της μετά τον σοβαρό τραυματισμό.

Ποια είναι η δικηγόρος που τραυματίστηκε

Καθηγήτρια εγκληματολογίας με έδρα στο Παρίσι, από το 2010 βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ σήμερα είναι άμισθη αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας. 

Είχε την ευθύνη των σεμιναρίων που έγιναν προ διετίας στις αστυνομικές σχολές για τη ρατσιστική βία και ήταν εκείνη που με θάρρος είχε δημόσια επιστήσει την προσοχή για τις ρατσιστικές ιδέες στις οποίες επέμεναν αρκετοί σπουδαστές των σχολών αυτών.
Η  Νατάσα Τσουκαλά έχει υπάρξει για χρόνια (άμισθη) νομική σύμβουλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, έχει αντιπαλέψει την αστυνομική βία, έχει βρεθεί στο πλευρό φυλακισμένων, προσφύγων, κρατούμενων, θυμάτων καταστολής, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος. Κι όλα αυτά τα έκανε πάντοτε αθόρυβα

Μιχάλης Τεζάρης - Ντίνα Καραμάνου

Πηγή: newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "