Ο Σώρρας είναι και με τη νέα δικαστική βούλα εδώ!!! Τα λεφτά υπάρχουν…

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει!!! Ισχύει η θετική απόφαση για τα (ανύπαρκτα) 600 δις του Σώρρα

Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, την δίκη του Αρτέμη Σώρρα και ενός συνεργάτη του στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που αφορά τους ισχυρισμούς τους ότι διαχειρίζονται τεράστιο χρηματικό ποσό.

Το δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση των 600 δισ. ευρώ, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για τον Σώρρα και τον συγκατηγορούμενο του. Τότε, το δικαστήριο είχε δεχθεί τους ισχυρισμούς του, καταζητούμενου πλέον, Αρτέμη Σώρρα, ότι διαχειρίζεται το εν λόγω ποσό.

Η απόφαση εκείνη είχε καταστεί αμετάκλητη, καθώς δεν ασκήθηκε εντός των νομίμων προθεσμιών έφεση υπέρ του νόμου από την Εισαγγελία, παράλειψη που επικαλέστηκε σήμερα το δικαστήριο για να μην δεχθεί την αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Ανάλογη θέση πήρε και ο εισαγγελέας Έδρας ο οποίος είπε: «Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησής τους, αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η υπόθεση αναιρέθηκε, μόνο προκειμένου να αφαιρεθεί από τη νομολογία της αθωωτικής απόφασης το σκεπτικό που αποδίδει διαχείριση του περίφημου ποσού στον Σώρρα και όχι για να εισαχθεί και πάλι σε δίκη.

Την δίκη παρακολούθησαν δεκάδες οπαδοί του φορέα, οι οποίοι όταν άκουσαν την απόφαση επιδοκίμασαν τον δικαστή και τον εισαγγελέα με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιοι». Μετά το πέρας της διαδικασίας και εν μέσω συνθημάτων υπέρ του καταζητούμενου αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο συνήγορός του, μίλησε σε συγκεντρωμένους που ανέμεναν την δικαστική απόφαση στην κάτω πλατεία του κτιριακού συμπλέγματος της Ευελπίδων.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Σώρρα είχε έντονο διαπληκτισμό με τον εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την απόρριψη ενστάσεων.

Ο συνήγορος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα, μετά από πολύωρη διακοπή της δίκης, να ανέβει στην Έδρα άλλος εισαγγελικός λειτουργός. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "