Υ(φυ)πουργός Παιδείας «Τοκογλύφος» και μεσάζων για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Ο λόγος για τον πάλαι ποτέ υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρο Γιάννη Ανθόπουλου, που σύμφωνα με μαρτυρίες ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ήταν μέγας τοκογλύφος και μεσάζων για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενώπιον των δικαστών ότι «Είχε στο πατάρι του 500 εκατ. δραχμές»(!!!)

-----------------------------

«Είχε στο πατάρι 500 εκατ. δραχμές»: Συγκλονιστική κατάθεση «καίει» πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ

Συγκλονιστική κατάθεση μάρτυρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου, που κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας. .

Όπως γράφει η Κατερίνα Κατή στο documentonews.gr:

«Είχε βάλει στο πατάρι», είπε η μάρτυρας, «500 εκατομμύρια δραχμές (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ) που μου ζήτησε για να τα δώσει ως εγγύηση σε Τράπεζα».

«Του είπα - συνέχισε η μάρτυρας- ότι τα χρήματα δεν είναι δικά μου, είναι αγροτών και πρέπει να μου τα επιστρέψει. Του είπα κράτα 50 εκ. δραχμές (170 χιλ ευρώ) για τον κόπο σου».

Ακόμα η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο πρώην υφυπουργός (Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας) του ΠΑΣΟΚ της είχε προτείνει να εμπλακεί και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ανθόπουλος δικάζεται μαζί με τους υπευθύνους της εταιρίας Namaco -μετέπειτα Gennet- Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κωνσταντίνο Υφαντή.

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι της εταιρίας κατηγορούνται για τοκογλυφία από κοινού κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο η καπνέμπορος από την Καβάλα, Οδέττη Πετρίδη, υποστήριξε ότι είχε απευθυνθεί στον Γιάννη Ανθόπουλο επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι για να μεσολαβήσει ως πολιτικός στην Αγροτική Τράπεζα που είχε πάψει να την δανείζει καθώς είχε μπει στον Τειρεσία.

Αρχικά - υποστήριξε η μάρτυρας - ο πρώην πολιτικός της ζήτησε 500 εκ. δραχμές (περίπου 1,5 εκ ευρώ) για να τα δώσει στην Τράπεζα ως εγγύηση.

Όπως είπε η κα Πετρίδη, μετέφερε τα χρήματα μέσα σε σάκο αεροπορικώς στην Αθήνα και ο Γιάννης Ανθόπουλος της είπε να περάσει από την αίθουσα VIP για να μην χτυπήσουν τα μηχανάκια του αεροδρομίου. «Πίστευα ότι πραγματικά ήθελε να μας βοηθήσει. Πέρασαν 10 με 15 ημέρες και άρχισε η δικηγόρος μου να ανησυχεί που δεν είχαμε απάντηση... Πήγαμε στην Αθήνα να ζητήσουμε τα χρήματα. Τότε τον είδαμε να τα κατεβάζει από το πατάρι κι εγώ και η δικηγόρος. Του είπα ότι τα χρήματα δεν είναι δικά μου, είναι αγροτών και πρέπει να μου τα επιστρέψει. Του είπα κράτα 50 εκ. δραχμές (170 χιλ ευρώ) για τον κόπο σου».

Στη συνέχεια την έφερε σε επαφή με την εταιρία Namaco προκειμένου να την δανείζει με εικονικές συμβάσεις αγοραπωλησίας καπνού. Η κ. Πετρίδη ίδρυσε δύο εταιρίες ώστε να φαίνεται ότι η Namaco αγοράζει καπνό από τη μία και πουλάει στην άλλη.

«Δανειοδοτούσαν ανθρώπους που έφταναν στα γόνατα, αυτό ήταν το επάγγελμα τους» είπε η κ. Πετρίδη. Όπως υποστήριξε η μάρτυρας κάθε φορά που εκταμιευόταν ένα ποσό, έδινε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποσοστό 10%. «Μου έλεγε ότι αυτό ήταν η “γλύκα” τους για να μας ξαναβοηθήσουν» σημείωσε προσθέτοντας «θεωρώ ότι τα μοιράζονταν». Έτσι έδωσε συνολικά ποσό 1,7 εκ. ευρώ, χωρίς να πουληθεί «ούτε κιλό καπνού» όπως είπε χαρακτηριστικά .

Μάλιστα, σύμφωνα με την κα Πετρίδη, ο Γιάννης Ανθόπουλος δεν περιορίστηκε στον τοκογλυφικό δανεισμό αλλά της πρότεινε να εμπλακεί και σε ξέπλυμα χρήματος. «Όταν γονατίσαμε μας πρότειναν εμπορία κεφαλαίου. Έφερε (σ.σ. ο Γιάννης Ανθόπουλος) μια σακούλα με χρήματα. Μη φοβάσαι μου είπε είναι από κοσμήματα, από πολύτιμους λίθους. Μας προόριζαν για βαποράκια ξεπλύματος! Εκεί τινάξαμε τα δεσμά», είπε η μάρτυρας. Η κατάθεση της κ. Πετρίδη θα συνεχιστεί στις 19 Οκτωβρίου.

Πηγή: left.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "