Β. Μαρινάκης: Ο Καμένος φαίνεται να μην κατάλαβε το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος

Κατηγορία: Ελλάδα Γεγονότα


Την αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη προκάλεσαν τα σχόλια του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, δηλώνοντας ότι οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και τα λογοπαίγνια δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αλήθεια. Μπορούν, όμως, και πράγματι αποκαλύπτουν την αδυναμία διατύπωσης μιας πειστικής απάντησης».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία, που αφορά την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Ευθύμιου Γιαννουσάκη -έγκλειστου στις φυλακές για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωϊνης με το πλοίο «Noor 1»- ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Μετά λοιπόν από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι κατέπεσε η σκευωρία που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος του, ο κ. Μαρινάκης το βράδυ της Παρασκευής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας αισιοδόξησε και επιχαίρει γιατί φαίνεται να μην κατάλαβε το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος», αναφέρει στη δήλωσή του για τον Π. Καμμένο ο Β . Μαρινάκης και επισημαίνει:

«Η σιωπή του τελευταίου διαστήματος διακόπηκε από την ανάγκη ηχηρής αναγγελίας της προσποιητής ανακούφισής του, μέχρι την λογοδοσία του στη Βουλή. Αναλώθηκε δε σε ανούσιες μεγαλοστομίες και ύβρεις κυριαρχημένος από την πλάνη συγκάλυψης της πραγματικότητας.

Η αλήθεια παραμένει ακλόνητη ότι ο ίδιος είχε πολλές και μεγάλης διάρκειας αδικαιολόγητες και για παράνομο σκοπό συνομιλίες με τον κρατούμενο. Καλούμενος να τις αιτιολογήσει στην Βουλή, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έδωσε απολύτως διαφορετικές και αντιφατικές αιτιολογίες.

Φαίνεται να μην αντιλήφθηκε καν από το εισαγγελικό πόρισμα το απλούστερο και σαφέστατο. Ότι, δηλαδή, διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον κρατούμενο, μέσω του οποίου ο υπουργός συνομιλούσε μαζί του διαρκώς και αντάλλασσε μηνύματα.

Πως λοιπόν να αναζητήσει κανείς συναίσθηση ευθύνης για τα πολύ σοβαρότερα, την έρευνα των οποίων θα διενεργήσει η Βουλή για τον ίδιο και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου για τον λιμενικό, στους οποίους απεστάλη η δικογραφία. Έτσι μόνο δικαιολογείται η αντιστροφή που επιχειρεί ώστε την έρευνα για τα αδικήματα που διέπραξε να την θεωρεί έρευνα αδικημάτων δήθεν εις βάρος του.

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και τα λογοπαίγνια δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αλήθεια. Μπορούν, όμως, και πράγματι αποκαλύπτουν την αδυναμία διατύπωσης μιας πειστικής απάντησης».

Στη Βουλή και στο Ναυτοδικείο Πειραιά διαβιβάστηκε ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε για να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1.

Ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος επί σχεδόν δύο μήνες διενήργησε πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η σκευωρία και η απόπειρα εμπλοκής του κ. Μαρινάκη και διαβίβασε τις δικογραφίες με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη στη Βουλή για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και στο Ναυτοδικείο για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των βουλευτών αλλά και στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, προκειμένου να ερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί ή όχι η αξιόποινη πράξη της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Επίσης, η δικογραφία που απέστειλε ο εισαγγελέας Εφετών ζητά να αναζητηθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων  ώστε να διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης είχε τηλεφωνική συσκευή μέσα στις φυλακές Αυλώνας, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, όπως επίσης και για το μέσο που χρησιμοποίησε ο ισοβίτης για να να καταγράψει τη συνομιλία του με τον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη.


Παράλληλα, ο εισαγγελέας θέτει στο αρχείο την έρευνά του για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζήβα, η οποία είχε επισκεφθεί στις φυλακές τον Γιαννουσάκη, όσο και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. «Δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης οποιασδήποτε συμμετοχής πράξης των Ειρήνης Τζήβα και Ευθύμιου Τριανταφυλλόπουλου και άλλων καταμηνυομένων ιδιωτών. Η υπόθεση πρέπει να χωριστεί και να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ως προς τον ανθυπασπιστή του Λιμενού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, προκειμένου να κριθεί αρμοδίως αν τέλεσε η όχι τα εγκλήματα της απόπειρας της κατάχρησης εξουσίας και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου», αναφέρει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Εφετών.

Καμμένος: Κατέπεσε η σκευωρία εις βάρος μου

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «κατέπεσε η σκευωρία που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος μου» και πως η Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς έθεσε στο αρχείο τις μηνυτήριες αναφορές.

Σημείωνε δε ότι «ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαβεβαιώνω κάθε πολίτη ότι δεν εκβιάζομαι, και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσω από τις θέσεις μου και από την προσωπική και πολιτική στάση ζωής να επιθυμώ την κάθαρση, και δη σε υποθέσεις μείζονος δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας».

Κούγιας: Δεν απαλάσσεται ο Καμμένος από το αδίκημα απόπειρας κατάχρησης εξουσίας

Ο δικηγόρος του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, Αλέξης Κούγιας, με μια μακροσκελή δήλωσή του υποστηρίζει ότι το μόνο που δεν διαφαίνεται από το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Μπρακουμάτσου, είναι η απαλλαγή του Πάνου Καμμένου από την συμετοχή του στο αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, αδίκημα για το οποίο μόνη αρμόδια να αποφασίσει, είναι η ελληνική Βουλή. 

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Ο εντολέας μου, εκδότης του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, κ. Γιάννης Κουρτάκης, μου απέστειλε κείμενο ανακοινώσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου σχετικής με τη διάταξη, την οποία εξέδωσε σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Μπρακουμάτσος.

Δεν γνωρίζω ποιοι νομικοί διάβασαν τη διάταξη του κου Μπρακουμάτσου και συμβούλευσαν τον κο Καμμένο να προβεί σε αυτή την ανακοίνωση, αλλά, κατά τη νομική μου κρίση, το μόνο, το οποίο δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της διατάξεως του κου Εισαγγελέως Εφετών Πειραιά, είναι απαλλαγή του κου Καμμένου από τη συμμετοχή του στο αδίκημα της απόπειρας καταχρήσεως εξουσίας, το οποίο ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά αποδίδει στο λιμενικό Χριστοφορίδη, τον οποίο και παραπέμπει ενώπιον του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιά ως μόνο αρμόδιο να ασκήσει τη δίωξη, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινική Δικονομίας.

Αντιθέτως, αφού προηγουμένως γι’ αυτό το αδίκημα της συμμετοχής του κου Καμμένου στην απόπειρα καταχρήσεως εξουσίας του λιμενικού Χριστοφορίδη ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά αναφέρει ότι δεν ασχολείται, γιατί ήδη γι’ αυτό το αδίκημα η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποστείλει από μηνών στη Βουλή ως μόνη αρμοδία, για να αποφανθεί για τη δίωξη, άλλη δικογραφία, άρα είναι πλεονασμός να σκεφθεί και να εκδώσει διάταξη γι’ αυτό το αδίκημα, παραπέμπει τον κο Καμμένο στην Ελληνική Βουλή, για να του ασκηθεί δίωξη για δύο νέα αδικήματα, αυτά της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή εις βάρος του εντολέα μου κου Γιάννη Κουρτάκη και τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην αποσταλείσα από μηνών άλλη δικογραφία, όπως αναφέρει ρητώς ο κ. Εισαγγελέας στην εκδοθείσα διάταξη.

Επομένως, ο κ. Καμμένος όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί από καμία κατηγορία, αλλά αντιθέτως εκκρεμούν στην Ελληνική Βουλή σε βάρος του 2 δικογραφίες: μία που τον εμπλέκει για τη συμμετοχή του στη διάπραξη του αδικήματος της απόπειρας καταχρήσεως εξουσίας με κύριο αυτουργό το λιμενικό Χριστοφορίδη, όπως αναφέρει ρητώς στη διάταξή του ο κ. Εισαγγελέας, και με την οποία δεν ασχολείται, και μία αυτή που απεστάλη σήμερα με αντικείμενο τη διάπραξη από αυτόν των αδικημάτων της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Ο κ. Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά έκανε εντελώς επιδερμική και όχι σοβαρή, κατά την κρίση μου, διερεύνηση της υποθέσεως, και δεν εξέτασε κανέναν από τους μάρτυρες που πρότεινε ο κ. Κουρτάκης, αλλά ασχολήθηκε κατά ποσοστό 90% με την ευθύνη ή όχι της Αντεισαγγελέας Εφετών κας Τζίβα, την οποία «φρόντισε» να «απαλλάξει» με νεώτερη κατάθεσή του ο μηνυτής της ισοβίτης Γιαννουσάκης, πρόσωπο εντελώς αναξιόπιστο απ’ ό,τι αποδεικνύεται, αφού άλλα έλεγε στη μήνυσή του και άλλα στην κατάθεσή του, και κατά 10% με τον Τριανταφυλλόπουλο, για τον οποίο εξέδωσε διάταξη αρχειοθετήσεως των κατηγοριών, τις οποίες διερευνούσε, αφού και αυτόν «φρόντισε» να «απαλλάξει» ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί όλες τις καταστάσεις, για να βελτιώσει την ποινική του μεταχείριση.

Σ’ αυτή την υπόθεση θέλω να κάνω μια προσωπική παρατήρηση, η οποία μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση: Είναι η πρώτη φορά από τότε που έχει θεσπισθεί το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, όπου σε υπόθεση, την οποία διερευνά Εισαγγελέας και περιλαμβάνει αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, και σε μια υπόθεση, στην οποία φέρονται αναμεμειγμένοι Αντεισαγγελέας Εφετών εν ενεργεία που διενεργεί ανάκριση που αφορά τους εμπλεκομένους, εν ενεργεία αρχηγός κόμματος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεγάλοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εφοπλιστές, λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος εν ενεργεία, δεν εκδίδεται διάταξη για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εμπλεκομένων και δεν παραπέμπεται η διάταξη αυτή για επικύρωση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, όπως διαμορφώθηκε τελευταία το νομοθετικό πλαίσιο, πιθανότατα για ευνοήτους λόγους, δεν χρειάζεται το πόρισμα, το οποίο εξέδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, την επικύρωση της εντιμοτάτης στην κυριολεξία Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένιας Δημητρίου, η οποία είμαι βέβαιος ότι δεν θα το επικύρωνε.

Πηγή: newpost.gr, iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "