Ολυμπιακός: Είναι πρωτίστως το… ταξίδι, όχι ο προορισμός - Τίποτα δεν γίνεται τυχαία!!!

Κατηγορία: Ελλάδα Αθλητισμός


του Διονύση Δελλή

Ο Ολυμπιακός έφτασε να λογίζεται και να υπολογίζεται με βάση τη... γκάμα του, ως ο ισχυρότερος σύλλογος της Ευρώπης. Και όλα αυτά πότε: Στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία της χώρας, από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα.

Συζητιέται έντονα αυτές τις ημέρες των πιθανών αλλαγών στον Παναθηναϊκό. Η εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, λέει, στον Ερασιτέχνη δεν προσφέρει μόνο την «ελπίδα» της επανεκκίνησης για τους Πράσινους που κινούνται σε ιστορικά χαμηλά, αλλά μάλλον εξασφαλίζει και κάτι που το ποδόσφαιρο αρνούνταν πεισματικά τόσα χρόνια. Να καταβάλει το νόμιμο 10% των εσόδων από τα εισιτήρια στη «μάνα του λόχου». Να αποδώσει τα… δέοντα, που ορίζει ο ίδιος ο νόμος.

Την ίδια στιγμή: Μόλις χθες στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα νέα εισιτήρια διαρκείας, ο Κώστας Καραπαπάς αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στην επεξήγηση μιας διαδικασίας που πλέον αποτελεί θεσμό. Στον τρόπο που το ποδόσφαιρο όχι μόνο ενισχύει τα τμήματα του Ερασιτέχνη, αλλά που τα οδηγεί στην πιο παραγωγική οκταετία της ιστορίας τους.

Είχε ο Ολυμπιακός ως το 2010 ακριβώς 77 τίτλους σε βόλει, πόλο κλπ, έχει προσθέσει από τότε άλλους 55! Εξωφρενικό. Έφτασε σε ένα απόγευμα τον Απρίλη να δίνει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχει αύριο έναν ακόμη τελικό, στο Χάντμπολ και την ίδια στιγμή, έχει τα παιδιά του πόλο να ετοιμάζονται για την πρόκληση της Γένοβας. Έχει… χαθεί το μέτρημα!

Έφτασε να λογίζεται και να υπολογίζεται με βάση τη… γκάμα του, ως ο ισχυρότερος σύλλογος της Ευρώπης. Και όλα αυτά πότε: Στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία της χώρας, από το δευτέρο παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα.

Συμπτωματικά το τριήμερο που πέρασε στο Χάρβαρντ, μας οδήγησε ακριβώς στο ίδιο συμπέρασμα. Πως αυτή η 8ετία και αυτή η οικονομική συγκυρία όχι μόνο δεν εμπόδισαν τους Πειραιώτες, αλλά έθρεψαν ακόμη περισσότερο την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο άρχισε να σκέφτεται τους τρόπους που θα επιστρέψει την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο του, αλλά πως ηγείται πλέον διεθνών πρωτοβουλιών για έναν καλύτερο κόσμο.

Όχι, λόγια πράξεις. Χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν μέσω της προσφοράς στην UNICEF. Χιλιάδες μετανάστες που πήραν στα χέρια τους μια κουβέρτα, και ένα πιάτο φαί στο λιμάνι του Πειραιά. Χιλιάδες ώρες δουλειάς στη Μάνδρα και όπου αλλού χρειάστηκε…

Προφανώς δεν συμβαίνει στη τύχη. Άνθρωποι κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Μεράκι, αγάπη, επιθυμία, αντοχές. Υπολογίζεται ότι μόνο για τον Ερασιτέχνη ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξοδέψει ένα ποσό περί των 40 εκατ ευρώ!

Τα χρήματα… που διέλυσαν φέτος τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό! Πρόσφατα σε μια κουβέντα με τον Γιώργο Παύλου για τα ΝΕΑ, επιβεβαιώθηκε πως ένα αντίστοιχο ποσό (και λίγο μεγαλύτερο) έχουν στοιχίσει τα βελτιωτικά έργα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και η λειτουργία των τμημάτων υποδομής.

Ακόμη πιο πρόσφατα, ξημερώματα Παρασκευής ο Στεφάν Ορτέγα του Χάρβαρντ έλεγε παρουσία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, αλλά και της διοίκησης της Ρεάλ πως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το think tank του κορυφαίου πανεπιστημίου, αναζητώντας τρόπους ώστε το ποδόσφαιρο να συνδράμει σε έναν καλύτερο κόσμο, αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός. Ο χορηγός, αλλά και ονειροπόλος Ολυμπιακός.

Κάτω από την Ακρόπολη, Σεπτέμβρη μήνα υπογράφτηκε «η αρχή των Αθηνών» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μεγάλη ιδέα της συμμετοχής στον αθλητισμό, που ταξιδεύει πλέον από άκρη σε άκρη του κόσμου αναζητώντας οργανισμούς με τις αντίστοιχες ανησυχίες.

Όλα μαζί; Ναι, όλα μαζί. Αρκεί να θέλεις, να μπορείς, αρκεί να νιώθεις. Ιούνη του 2010 όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ, τα ταμεία ήταν άδεια. Χρεή 40 εκατ ευρώ και βάλε, έσοδα προεισπραγμένα για τα επόμενα χρόνια.

Ήταν το ποδόσφαιρο σε κατάσταση… διάλυσης (και ας μην του φαίνονταν), πόσο μάλλον όλα τα υπόλοιπα. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια το Καραϊσκάκη έστησε 7 φιέστες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Είδε τον Ολυμπιακό να φτάνει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, να σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση που βρέθηκε ποτέ στο ranking της UEFA, ειδε πρόσωπα να αναδεικνύονται και να ανοίγουν τα φτερά τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Το καλοκαίρι του 2010 Ερασιτέχνης υπήρχε μόνο στη… σφραγίδα, και όποιος τύχει να κουβεντιάσει με τον Μιχάλη Κουντούρη θα επιβεβαιώσει πως μάλλον κολακευτικά το θέτουμε. «Είμαι εδώ» του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα… υπόλοιπα τα καταγράφει η Ιστορία.

Χθες στην παρουσίαση των διαρκείας, η ΠΑΕ ανακοίνωσε τιμές μειωμένες κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Κράτησε όμως το αυτονόητο της «κάρτας μέλους» και τα 50 ευρώ που πηγαίνουν απευθείας στον Ερασιτέχνη.

Το κράτησε, γιατί το νιώθει, γιατί το θέλει, γιατί το μπορεί. Γιατί Ολυμπιακός είναι πρωτίστως το… ταξίδι, όχι ο προορισμός. Λόγοι για να καμαρώνεις! Λόγοι που εξηγούνται απλά και κατανοητά…

---------------------

Έτσι γιγαντώθηκε ο Ολυμπιακός


του Γιώργο Νοικοκύρη

Οι 55 τίτλοι σε 8 χρόνια στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αποδεικνύουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται. Η σιγουριά που προσφέρει ο Μαρινάκης και η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού οδήγησαν σε θαύματα!

Είναι απλά η απόδειξη του μεγαλείου του. Και συνάμα η απόδειξη πως μέσα από σωστή δουλειά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά. Όπως εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή τίτλων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα τελευταία 8 χρόνια.

Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει στον κορυφαίο αθλητικό σύλλογο της χώρας που συνάμα φέτος βρίσκεται πολύ κοντά στο απόλυτο σε όλα τα πρωταθλήματα της χώρας!

Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς τι έχει πετύχει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μέσα σε μόλις 8 χρόνια. Σε ένα διάστημα μάλιστα που η χώρα έχει «βυθιστεί» οικονομικά, που παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού καταποντίζονται και αναγκάζονται είτε να υποβιβάζουν τμήματα τους είτε να τα… αφανίζουν!

Σε αυτό το διάστημα όμως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ζει την ακμή του! 55 τίτλοι μέσα σε 8 χρόνια. Ασύλληπτο πραγματικά, απόδειξη της σωστής δουλειάς που γίνεται στον Πειραιά με στόχο πάντα την πρώτη θέση. Αυτή που ανήκει στον Ολυμπιακό.

Ένα αποτέλεσμα που έχει έρθει βάση κυρίως της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη που όχι μόνο αγκάλιασε από την πρώτη μέρα τον Ερασιτέχνη που περνούσε δύσκολες μέρες αλλά φρόντισε μεθοδικά να του προσφέρει την σιγουριά μέσω της οικονομικής του ενίσχυσης για να «εκτοξευθεί».

Από την ίδρυση του έως το 2010 ο Ερασιτέχνης μετρούσε 77 τίτλους. Από το 2010 έως τώρα μετράει 55 και η συλλογή τίτλων συνεχίζεται. Ένας Ολυμπιακός που δεν γιγαντώθηκε μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη μετρώντας σε αυτό το διάστημα 8 ευρωπαϊκούς τελικούς και ελπίζοντας φέτος και σε έναν ακόμη (το αντρικό τμήμα πόλο που ετοιμάζεται για τη «μάχη» του στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον Μιχάλη Κουντούρη που ηγείται του Ερασιτέχνη και η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού.

Ο κόσμος που αγκάλιασε την μεγάλη προσπάθεια των Πειραιωτών να ενισχύσουν ουσιαστικά τον Ερασιτέχνη και μέσω των εισιτηρίων στο ποδόσφαιρο και που βλέπει τα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν.

Ποιος άλλος ελληνικός σύλλογος έχει άλλωστε την πολυτέλεια να καταγράφει το απίστευτο επίτευγμα των 55 τίτλων σε 8 χρόνια; Ποιος άλλος ελληνικός σύλλογος έχει την χαρά να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα σε όλους τους τελικούς των ομαδικών αθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες; Ποιος άλλος ελληνικός σύλλογος μπορεί να νοιώσει την απόλυτη ικανοποίηση βλέποντας τις ομάδες του σε όλα τα αθλήματα στην πρώτη θέση;

Και τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό έρχονται! Οι τίτλοι μέσα από την δουλειά και το «εκρηκτικό μείγμα» διοίκησης και κόσμου είναι δεδομένο πως θα συνεχίζουν να έρχονται για ένα σύλλογο που εδώ και χρόνια πια έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη ως ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου.

Πηγή: to10.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "