ΕΟΚ: Πηγάδι δίχως πάτο - Όσο πιο γρήγορα ξεβρομίσει ο χώρος του μπάσκετ, τόσο το καλύτερο…

Κατηγορία: Ελλάδα Αθλητισμός


Οι «φίλοι του Βασιλακόπουλου» ζουν στο δικό τους… συννεφάκι, καταργούν νόμους και λογική. Περισσότερη ώρα θα περνούν στα δικαστήρια, παρά στα γραφεία της ΕΟΚ οι παράγοντές της. Στις 11/06 θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει εναντίον της Ελληνικής Ομοσπονδίας, διαιτητές για τις αμοιβές τους που ξεπερνούν συνολικά τα 3 εκατ. ευρώ.

------------------------

του Γιώργου Κογκαλίδη

Η μήνυση των Γκόντα – Φούφη, η αυτόφωρη διαδικασία για τα μέλη της ΚΕΔ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (δεν την πέρασε, λόγω ηλικίας) είναι πρωτόγνωρα πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ. Μην θαρρείτε ότι τελειώσαμε. Η δικαστική διαμάχη μόλις ξεκίνησε και δεν αφορά μόνο στους διαιτητές της Ευρωλίγκας.

Δώδεκα ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη έχουν κινηθεί κατά της ΕΟΚ, ζητώντας τα οφειλόμενα προς αυτούς χρήματα. Στις 11/06 θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει εναντίον της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η οποία όχι μόνο δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση να τους δώσει τα δεδουλευμένα, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να βεβαιώσει την οφειλή προς αυτούς, αδιαφορώντας για τα εξώδικα που έλαβε.

Σημειώστε πως το συνολικό χρέος (όχι προς τους 12, αλλά προς όλους τους διαιτητές) αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ κι απειλεί όχι μόνο την επόμενη επιχορήγηση, αλλά τη βιωσιμότητα της ΕΟΚ. Αν σκεφτεί κανείς πως η επιχορήγηση είναι περίπου 1.500.000 ευρώ, χρειάζονται τρεις επιχορηγήσεις για να καλυφθεί το χρέος. Μόνο οι οφειλές προς τους διαιτητές της Αθήνας αγγίζουν ή ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο!

Θυμίζουμε ότι είχαμε αποκαλύψει πως αν δεν υπάρξει αποδοχή χρέους -κάτι που θα μετατρέψει την ΕΟΚ σε «προβληματική επιχείρηση»- δεν θα δοθεί άλλη επιχορήγηση. Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Τι φάση περνάνε;

Οι «φίλοι του Βασιλακόπουλου» ζουν στο δικό τους… συννεφάκι, καταργούν νόμους και λογική.


Εδώ και καιρό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ φρόντισε να αλλάξει η διοίκηση της ΟΔΚΕ, δηλαδή της Ομοσπονδίας των διαιτητών μπάσκετ. Το έχει καταγγείλει ο πρώην πρόεδρός της (Ηλίας Καφφές) και ουδείς το διέψευσε, αφήστε που υπάρχουν και πλήθος ντοκουμέντων ηχητικών και μη, που στοιχειοθετούν ωμή παρέμβαση της ΕΟΚ στα διοικητικά της ΟΔΚΕ. Περσινά ξινά σταφύλια…

Η νέα διοίκηση φέρνει προς συζήτηση σχέδιο εσωτερικού κανονισμού διαιτησίας, αποδεικνύοντας πως ζει σε… συννεφάκι, πως έχει πληγεί από τη νόσο «εμείς είμαστε το κράτος». Δεν θα σας κουράσω με σχόλια, πάμε στα πιο χτυπητά παραδείγματα ακραίας φασιστικής νοοτροπίας:

Στο άρθρο 21 (6γ), που αφορά στη «Δυσφήμιση διαιτητικού λειτουργήματος» αναφέρεται πως συντελείται: «Με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, κατά παράκαμψη – υπέρβαση όλων των ενδικοφανών διαδικασιών μέσα από τα καταστατικά όργανα και θεσμούς της ΟΔΚΕ και της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας».

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει, όπου θεωρεί ότι θα βρει το δίκιο του κι οι διαιτητές δεν είναι πολίτες με μειωμένα προνόμια. Το Σύνταγμα καλύπτει τα πάντα, αλλά ήρθε κι η απόφαση υπέρ του διαιτητή Νίκου Αγαδάκου, τον οποίο η ΕΟΚ είχε κατηγορήσει, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια.

Τι έλεγε η απόφαση; «Ο ενάγων (σ.σ. Αγαδάκος) δεν έχει υποχρέωση να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, αφού ο ίδιος επιλέγει τον τρόπο προστασίας των δικαιωμάτων, χωρίς οι πράξεις της ΚΕΔ, αν δεν προσβληθούν κι ακυρωθούν από το ΑΣΕΑΔ, να θεωρούνται δεσμευτικά σύννομες, όμως αβάσιμα ισχυρίζεται η εναγομένη (ΕΟΚ)».

Υπάρχουν σημεία και τέρατα, αλλά φοβάμαι ότι θα σας κουράσω. Άλλα δύο παραδείγματα, ενδεικτικά του τρόπου που σκέφτονται και φέρονται οι «άνθρωποι του προέδρου».
Στο άρθρο 11 (παράγραφος 7) αναφέρεται πως «με την κατάθεση των δηλώσεων οι διαιτητές οφείλουν να καταθέσουν παράβολο στον Σύνδεσμο, το οποίο θα καταβάλλεται στην ΟΔΚΕ». Αλλιώς λέγεται και κεφαλικός φόρος, τον οποίο οι σύνδεσμοι θα εισπράττουν και θα αποδίδουν.

Υπάρχει μάλιστα και τιμοκατάλογος: Αξιολογημένοι διαιτητές 20 ευρώ, εν ενεργεία διαιτητές τοπικού 10 ευρώ, μη ενεργεία διαιτητές 5 ευρώ. Μα όλοι οι διαιτητές έχουν ίσα δικαιώματα (άρα και υποχρεώσεις) στον σύνδεσμο. Πώς γίνεται να έχουν από μία ψήφο αξιολογημένοι και μη, να υπόκεινται στις ίδιες δεσμεύσεις, αλλά να πληρώνουν με κλίμακα;

Προφανώς θέλουν να καλύψουν τα έξοδα κι επειδή δεν μπορούν να βρουν χορηγούς «αρμέγουν» τους διαιτητές.

Το κορυφαίο όλων! Στο άρθρο 17 σημειώνεται πως «το όριο ηλικίας των εν ενεργεία διαιτητών όλων των κατηγοριών, είναι το εκάστοτε έτος που ορίζει η ΦΙΜΠΑ». Ακούστε αδέρφια: Το έτος που ορίζει η ΦΙΜΠΑ. Μόνο που η ΦΙΜΠΑ ΔΕΝ έχει όριο ηλικίας (το έχει αφαιρέσει).

Οι άνθρωποι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Καταργούν συνταγματικά δικαιώματα, επιβάλλουν κεφαλικούς (άδικους) φόρους, αναφέρονται σε πράγματα που δεν γνωρίζουν. Κι αυτοί αποτελούν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας των διαιτητών, με τις ευλογίες του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Τα συμπεράσματα δικά σας! Δική μας τοποθέτηση: Όσο πιο γρήγορα ξεβρομίσει ο χώρος του μπάσκετ, τόσο το καλύτερο…

Πηγή: to10.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "