Ο Έλληνας “φάρος” Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα «5 λεπτά δημοσιότητας» και ο «Ελληνάρας» Καθηγητής

Κατηγορία: Ελλάδα Αθλητισμός


Έλληνας γεννιέσαι αλλά κυρίως γίνεσαι έλεγαν οι «αρχαίοι» ημών πρόγονοι, και είχαν απόλυτα δίκαιο. Κι αυτό γιατί αυτή η ευρωπαϊκή χερσόνησος στην οποία ζούμε, η ελληνική ήταν πάντα σταυροδρόμι συνάντησης λαών, από την Ανατολή στη Δύση και από την Αφρική στην Ευρώπη, ενίοτε και αντίστροφα.

Παρόλα αυτά, όμως, κανείς δεν κατάφερε να αλλοιώσει τον λαό της, αυτόν που ζει από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι σήμερα στα χώματά της. Κατακτητές πολλοί, με ποιο μακροχρόνιους τους Ρωμαίους και τους Οθωμανούς. Κανείς δεν μπόρεσε να τους εξαφανίσει, αντίθετα όλοι μα όλοι είτε αφομοιώθηκαν στο Ελληνικό γίγνεσθε, είτε πήραν κομμάτια της κουλτούρας και του πολιτισμού τους για να εξελιχθούν.

Από την άλλη, πολλοί έλληνες, μετοίκησαν στας «αλλοδαπάς», είτε αναγκαστικά (ανατολική Ευρώπη) είτε εθελοντικά (δύση). Πολλοί απ’ αυτούς πρόκοψαν και κυρίως ενσωματώθηκαν στις τοπικές κοινωνίες και τα έθνη, έχοντας κυρίως σαν σημείο αναφοράς την «καινούργια» πατρίδα τους και σε δεύτερο βαθμό την καταγωγή τους ως εθνική κληρονομιά.

Στην Ελλάδα, επιστρέφουν για να ζήσουν, συνήθως αυτοί που έζησαν ταπεινή ζωή, δεν πλούτισαν και έχουν τον εθνικό νόστο στο μεδούλι τους… Απλοί στην συμπεριφορά και τα θέλω τους, «χάνονται» στο τοπικό οικογενειακό μοτίβο των τόπων καταγωγή τους και κατά κανόνα κανείς δεν παίρνει είδηση τον ερχομό τους, πέρα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τους.

Υπάρχει, όμως και μία ιδιαίτερη κατηγορία, αποδήμων που αν μη τι άλλο, θεωρούν τη χώρα καταγωγή τους κάτι σαν δικό τους ιδιαίτερο βιλαέτι που το κατέχουν προς εκμετάλλευση, προκειμένου να αυξήσουν τον προσωπικό πλούτο τους…

Είναι, απλώς, οι επιτυχημένοι, αυτοί που πρόκοψαν, με τις δικές τους δυνάμεις πάντοτε, αυτό δεν μπορεί κανείς να τους το αμφισβητήσει, αλλά δυστυχώς για τους υπόλοιπους γηγενείς έλληνες που έμειναν εδώ στηρίζοντας αυτή την έρμη χώρα, βλέπουν την Ελλάδα σαν μία νέα ευκαιρία για να «οικονομήσουν»…

Το σπουδαίο και σημαντικό είναι, ότι ελάχιστοι απ’ αυτούς φέρνουν τον πλούτο τους στην χώρα για να επενδύσουν, αλλά συνήθως επιχειρούν σαν «άρπαγες» να μεταφέρουν τον εγχώριο πλούτο στην χώρα που έχουν αποφασίσει ότι είναι πλέον η πρώτη και τελευταία πατρίδα τους…

Κατατρύχονται, βέβαια, από τον «Ελληνάρα» που υποτίθεται ότι κρύβουν μέσα τους, αποζητώντας και την «εθνική» αποδοχή τους, μην τους κατηγορήσει και κανείς ότι έρχονται σαν αρπακτικά, αφού το Ελληνάρας του εξωτερικού είναι συνήθως ένα πολύ σπουδαίο «διαβατήριο» για να τους αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία.

Συνήθως, αυτό γίνεται όταν βρουν τρύπα στο ελληνικό σύστημα για να κονομήσουν. Δεν τους φτάνει αυτό, αλλά επιζητούν και την αναγνώριση για την προσφορά τους προς τον ελληνικό λαό, που συνήθως συνίσταται στις «αρπαχτές που κάνουν στην μητρώα γη και την μεταφορά του «πλούτου», απ’ αυτή στην αλλοδαπή βάση τους… Κι αν δεν πετύχουν την επιθυμητή «αναγνώριση» με την υποτιθέμενη ή πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητά τους, τότε, σύμφωνα με την περίφημη Αρχή ή αν θέλετε τη ρύση του Άντυ Γουώρχωλ, επιζητούν θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους για να κερδίσουν τα «5λεπτά δημοσιότητας» που τους αναλογούν. Και τι το ποιο σοβαρό ή μάλλον πιασάρικο γι’ αυτούς, ο σχολιασμός θεμάτων, γεγονότων ή προσώπων με φόντο τα εθνικά ιδεώδη…

Ο κύριος Καθηγητής και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Αμερικάνος» Καθηγητής Πανεπιστημίου, με ελληνική καταγωγή, μόλις πρόσφατα μπήκε στο επιχειρείν της χώρας μας, όντας πλέον ως εταιρία Τεχνικός Σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχοντας αρχικά σχεδιάσει ολοκληρωτικά την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την διαχείριση της υλοποίηση της, η οποία θα φιλοξενήσει τις οικονομικές συναλλαγές του απανταχού Ελληνισμού με την Ελλάδα.

Μεγάλη μπίζνα, αλλά ως απόδημος ο ίδιος, είναι σε προσωπικό επίπεδο Τεχνικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, δεν είχε καμία δημόσια αναγνώριση της σπουδαίας κατά τα φαινόμενα ύπαρξης του, δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο πέρα από ένα στενό κύκλο οικονομικών και πολιτικών παραγόντων δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του στην Ελλάδα, όπως λέει και η λαϊκή μούσα…

Ίσως αυτό τον ώθησε να γνωρίσει την παρουσία του σε όλη την χώρα, πιθανόν γιατί πλέον ήθελε και την «εθνική» καταξίωση» της ύπαρξης του. Και τι ποιο «σίγουρο άλογο», κατά την ιπποδρομιακή έκφραση, από την επίθεση σ’ ένα καταξιωμένο πρόσωπο που αν μη τι άλλο προκαλεί εθνικούς και όχι μόνο συνειρμούς με την επιτυχία του, επιτυχία που υπήρξε χωρίς «ρουσφέτια», οικογενειακό νεποτισμό, κλπ, παρά μόνο λόγω του ταλέντου και της δουλειάς του…

Βγήκε λοιπόν, όχι με άρθρο, αλλά «κλέβοντας οπώρας» στον διαδικτυακό τοίχο μίας δημοσιογράφου, -αλήθεια τι ποιο ασφαλές και σίγουρο μέσο για να γνωρίσει την προβολή που επιθυμούσε-, για να εκφράσει «εμετικά», το περίφημο πλέον κι βαθιά ρατσιστικό «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας», αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δεν θα σχολιάσουμε τα υπόλοιπα, αφού έχουν όλα γραφεί στα ηλεκτρονικά αλλά και στα έντυπα ΜΜΕ, χωρίς κανείς να έχει βρεθεί να υπερασπιστεί τον κύριο Καθηγητή, είτε τον ίδιο, είτε τις απόψεις του.

Πρέπει, όμως να αναφέρουμε, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιάννης, γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ο ίδιος δεν πήρε ελληνική παιδεία, αλλά αμερικανική σε αντίθεση με τον Γιάννη και ακόμη ο ίδιος, «προστατευόμενος» από την αμερικάνικη υπηκοότητα που απέκτησε, ουδέποτε υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό, σε αντίθεση με τον Γιάννη, που παρότι θα μπορούσε να ξεφύγει απ’ αυτή, κάνει την υποχρεωτική θητεία του, έστω και τμηματικά, όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος.

Είναι χαρακτηριστικό δε των συναισθημάτων που προκαλεί στους έλληνες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το άρθρο-αναφορά σ’ αυτόν από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που παρατίθεται στην συνέχεια, όπως και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ρατσιστική επίθεση εναντίον του από τον κύριο Καθηγητή.

Διαβάστε στην συνέχεια, τόσο την αναφορά του Spiegel, όσο και το βιογραφικό του κ. Καθηγητή, μαζί και τις πρώτες δημόσιες αντιδράσεις για τα όσα είπε κατά του Γιάννη.

------------------------

Από τη φτώχεια στη δόξα και τα πλούτη: Ο Έλληνας “φάρος” Γιάννης Αντετοκούνμπο


Στο περιοδικό Spiegel φιλοξενείται και ένα τελείως διαφορετικό θέμα, που έχει επίσης ελληνικό ενδιαφέρον. Σε πολυσέλιδο άρθρο υπό τον τίτλο «Ο φάρος» δημοσιεύεται η ιστορία του αστέρα του μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε από πεινασμένος πλανόδιος πωλητής να γίνει ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης του ΝΒΑ». Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά στην πορεία του μπασκετμπολίστα, στα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του. Ο δημοσιογράφος επισημαίνει και τον ρόλο που παίζει ο νεαρός αθλητής στην Ελλάδα: «Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους Έλληνες ένας 22χρονος και μάλιστα γιος μεταναστών από τη Νιγηρία θεωρείται πρότυπο που δείχνει ότι υπάρχει δρόμος που οδηγεί από τη φτώχεια στη δόξα και τα πλούτη».

Αλεξάνδρα Κοσμά, DW

------------------------

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας»

Η αδιανόητη επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Αδιανόητη επίθεση έκανε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ένας Έλληνας καθηγητής που διδάσκει σε ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, το UCL, την ώρα που ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ διαφημίζει την Ελλάδα εντός κι εκτός παρκέ, τόσο με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, όσο και με τη συμπεριφορά του γενικότερα.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση ενός βίντεο από τους Μιλγουόκι Μπακς, στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανώς συγκινημένος τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας στο γήπεδο των Καβαλίερς στο Κλίβελαντ, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες Έλληνες που τον αποθέωσαν.

Το συγκεκριμένο βίντεο που έφερε τίτλο «Giannis meets Greeks in Cleveland» έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο viral, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, όμως η ανάρτησή του από μια Ελληνίδα δημοσιογράφο στο προφίλ της προκάλεσε απίστευτα σχόλια από τον καθηγητή Ευάγγελο Μαρκόπουλο, ο οποίος αμφισβήτησε τόσο την ιθαγένεια του Έλληνα διεθνή, όσο και τους λόγους οι οποίοι τον ανάγκασαν να μην συμμετάσχει στη μάχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ το περασμένο καλοκαίρι.

Κι ενώ τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν συγκινητικά και αποθεωτικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Έλληνας καθηγητής φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη, καθώς σχολίασε:  «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας».


Άμεση ήταν η αντίδραση των άλλων χρηστών, οι οποίοι απάντησαν στον καθηγητή, υποστηρίζοντας τον Έλληνα φόργουορντ των Μπακς, με πρώτη την κάτοχο του προφίλ στο οποίο έγινε η ανάρτηση:

« Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Ελληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» απάντησε η κάτοχος της συγκεκριμένης σελίδας.

------------------------

Ποιος είναι ο καθηγητής


Ο Καθηγητής Dr. Ευάγγελος Μαρκόπουλος σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία που βρίσκονται δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, γεννήθηκε στην Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε, σπούδασε, και εργάστηκε στις ΗΠΑ όπου απέκτησε και την Αμερικανική υπηκοότητα. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science) στις ΗΠΑ.

Επαγγελματικά, έχει εργαστεί στις ΗΠΑ ως επιστήμων πληροφορικής κυρίως στην ΙΒΜ, στην Siemens και στα ερευνητικά εργαστήρια Bell Laboratories της AT&T σε διαφορές θέσεις έρευνας, διοίκησης και ανάπτυξης τεχνολογίας.

Ακαδημαϊκά, έχει διδάξει και εκπονήσει ερευνητικές εργασίες ως Εντ. Καθηγητής, Επιστημονικός Συνεργάτης και Ερευνητής σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδος και του Εξωτερικού (ΗΠΑ – Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης), Γερμανία (Πολυτεχνείο της Βρέμης), Ιορδανία (Hashemite University), και Ισπανία (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογισμικού). Έχει δεκάδες επιστημονικές αλλά και πρακτικές διαλέξεις και δημοσιεύσεις σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο.

Είναι ειδικός στον τομέα της Τεχνοκρατικής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αναπτύσσοντας πρακτικά μοντέλα και έργα τεχνοκρατικής στρατηγικής και διασφάλισης τεχνοκρατικών και τεχνολογικών επενδύσεων.

Ο Δρ. Μαρκόπουλος ως απόδημος ο ίδιος, είναι σε προσωπικό επίπεδο Τεχνικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού υποστηρίζοντας τις τεχνολογικές και τεχνοκρατικές του πρωτοβουλίες, ενώ ως εταιρία είναι σήμερα και Τεχνικός Σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχοντας αρχικά σχεδιάσει ολοκληρωτικά την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την διαχείριση της υλοποίηση της, η οποία θα φιλοξενήσει τις οικονομικές συναλλαγές του απανταχού Ελληνισμού με την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το mignatiou.com και το CNNGreece

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "