Ο Παππάς (ή ο πάππας) που μας αξίζει…

Κατηγορία: Ελλάδα Αθλητισμός


Οι δημοσιογράφοι που υπερασπίζονται τον μπασκετμπολίστα Ν. Παππά δεν έχουν δικαίωμα να παραπονεθούν την επόμενη φορά που κάποιος αντίπαλος στο γήπεδο τούς πάρει στο κυνήγι.

O Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει τα πράγματα με το όνομά τους στο sdna:

Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί διαχρονικά στην Ελλάδα  είναι η κοινή αντίληψη ότι η αγένεια, η επιθετικότητα αποτελούν δείγματα «ειλικρίνειας», «αυθεντικότητας» και μιας απροσδιόριστης «επαναστατικότητας απέναντι στο κατεστημένο», η οποία μας γοητεύει ως λαό – οι «Τσε Γκεβάρα» της πορδής, ήταν.. πάντα πιο δημοφιλείς στη χώρα μας από τους συνεπείς, εργατικούς, σοβαρούς και χαμηλών τόνων ανθρώπους.  Όταν αυτό αναπαράγεται από δημοσιογράφους, με αποκλειστικό κριτήριο το οπαδικό, τότε το πράγμα εκφεύγει των ορίων του απλώς ενοχλητικού και γίνεται εξοργιστικό! 

Ο Νίκος Παππάς, είναι, λένε ορισμένοι, μάγκας! Και το λένε, ή το γράφουν και δημοσιογράφοι. Για τους μάγκες και τους τζάμπα μάγκες αναφέρθηκα στο αμέσως προηγούμενο κείμενό μου. Μπορείτε να καταλάβετε, αν το διαβάσετε, σε ποια κατηγορία ανήκει κατά τη γνώμη μου ο Παππάς.

Ας αφήσουμε στην άκρη, όμως τον παίκτη του Παναθηναϊκού και τα καμώματά του.
Κι ας ασχοληθούμε με το συνάφι μας. Η πρόσφατη διαμάχη του Παππά με τον Βασίλη Σκουντή και όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά (εφόσον ισχύουν), θέτουν ένα σχεδόν υπαρξιακό ερώτημα σε όλους μας: Μπορείς να δηλώνεις δημοσιογράφος και να υποστηρίζεις στην προκειμένη περίπτωση τον παίκτη; Ή μάλλον, δικαιούσαι να δηλώνεις δημοσιογράφος και να υποστηρίζεις τον παίκτη; 

Αν νομίζεις ότι το δικαιούσαι, τότε ασφαλώς δεν δικαιούσαι κάτι άλλο: Να διαμαρτυρηθείς την επόμενη φορά που θα φας ξύλο στο γήπεδο, την επόμενη φορά που θα σε σκυλοβρίσει κάποιος μπράβος ομάδας, την επόμενη φορά που θα απολυθείς επειδή δεν έκανες το χατίρι του αφεντικού σου.

Με συγχωρείς, αλλά αν έχεις διαβάσει όσα έχουν κυκλοφορήσει  για την επίθεση του Παππά στον Σκουντή και παίρνεις θέση υπέρ του παίκτη επειδή αυτός ανήκει στην ομάδα σου και ο δημοσιογράφος είναι «γάβρος» ή δεν ξέρω τι άλλο νομίζεις, τότε, στα δικά μου τα μάτια, είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από δημοσιογράφος. Και, επιπλέον, δίνεις άλλοθι στον επόμενο κάφρο που θα σε λιανίσει, αλαλάζοντας «Αλήτες – Ρουφιάνοι – Δημοσιογράφοι». Δυστυχώς, δίνεις άλλοθι στον επόμενο κάφρο που θα λιανίσει κι εμένα.

Δεν πρόκειται για συντεχνιακή λογική. Πρόκειται για την κοινή λογική. Υποκριτές και δήθεν ηθικολόγοι δεν είναι όσοι έχουν φρίξει με την συμπεριφορά του Παππά. Υποκριτές και δήθεν ειλικρινείς είναι όσοι την επιδοκιμάζουν, καταδικάζοντας λέει την «πολιτική ορθότητα». Επί της ουσίας, τον εαυτό τους και το επάγγελμα καταδικάζουν: Σε διαρκή και ολοένα αυξανόμενη ανυποληψία. Και υποχρεώνουν τους υπόλοιπους να αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά δεν μας αξίζει τίποτα καλύτερο από τον Νίκο Παππά και τα μπινελίκια του…

----------------------
Υ.Γ.
 Για τον ΟΤΕ – TV και το πόσο  -δεν- υπερασπίζεται τους δημοσιογράφους του τα έχω γράψει πολλές φορές. Πλην όμως, όταν εμείς οι ίδιοι γινόμαστε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας;, τι περιμένουμε τελικά από τους εργοδότες;

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "