«Αποκεφάλισαν» τους ικανούς στις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.!!!

Κατηγορία: Ελλάδα Άμυνα


Συνειρμούς περίεργους, εγείρουν στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ, όπως και σε όσους έχουν βαθειά γνώση του χώρου της Δημόσιας Τάξης, στην χώρα μας, τα αποτελέσματα των έκτακτων κρίσεων αξιωματικών της που είχαν αποδώσει τα μέγιστα στην πάταξη της εγκληματικότητας, σε σημείο που να απειλούνται παραιτήσεις, απ’ όσους εργάζονται με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό, αφού βλέπουν ότι η προσήλωση στο καθήκον οδηγεί απλώς στην αποστρατεία.

Το κλίμα που επικρατεί στους κύκλους των ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, μετά τα αποτελέσματα των έκτακτων κρίσεων στα υψηλά κλιμάκιά της, αναδεικνύει το πολύ κατατοπιστικό ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου στο tovima.gr, όπως επίσης και τα ερωτήματα της αποστράτευσης, αντί προαγωγής των πλέον ικανών αξιωματικών με πολύ σημαντικές επιτυχίες στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με το πολύ εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ, σημειώθηκε και σφοδρό επεισόδιο στα ανώτατα δώματα της Κετεχάκη σε γραφείο ανώτατου αξιωματικού παρουσία πολιτικών, για τις επιλογές που υπήρξαν στις έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Το κλίμα στις τάξεις της ανώτερης ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι εξαιρετικά «βαρύ», αφού πλέον όλοι μιλούν για επιλογές με πολιτικά κριτήρια και όχι υπηρεσιακά, κάτι που θεωρείτε μεν φυσικό σε ένα βαθμό για την τοποθέτηση στην ηγεσία του σώματος, όχι όμως στις μάχιμες μονάδες και διευθύνσεις, για τις οποίες πάγια πρακτική ήταν να τοποθετούνται οι πλέον ικανοί αξιωματικοί της.

Διαβάστε στην συνέχεια το άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα…

Vukentra.gr

----------------------

Επεισόδιο στην Κατεχάκη- Σκηνές έντασης σε γραφείο ανώτατου αξιωματικού παρουσία πολιτικών

Πρωτοφανείς σκηνές  έντασης στο γραφείο ανώτατου αξιωματούχου της ΕΛ.ΑΣ με   κτυπήματα χεριού στα τραπέζια κι επιθετικά σχόλια σε βάρος άλλων αξιωματικών φέρεται να εκτυλίχθηκαν 

προσφάτως ενώπιον άφωνων κορυφαίων πολιτικών στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι ήταν παρόντες η  υφυπουργός κυρία Κατερίνα Παπακώστα και ο γενικός γραμματέας  του Υπουργείου κ. Δ. Αναγνωστάκης που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν και να κατευνάσουν τον οργισμένο αξιωματούχο. Με ορισμένους    από τους υπόλοιπους αξιωματικούς να απειλούν με αποχώρηση. Με κύριο ζητούμενο τις αντιδράσεις των αστυνομικών σε επιθέσεις αντιεξουσιαστών, την απαίτηση για συνεχείς προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα αλλά και τη… σύλληψη όλων των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό με τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο.

Το περιστατικό αυτό δείχνει την αναστάτωση και τις έκρυθμες  καταστάσεις που επικρατούν στον χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛΑΣ . Κι αποκαλύπτεται λίγες ώρες μετά τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, που προκαλούν επίσης πλήθος αποριών και ερωτηματικών, με τη αποχώρηση ιδιαίτερα έμπειρων αξιωματικών σε ζητήματα  ασφαλείας,  εξάρθρωσης επικίνδυνων εγκληματικών ομάδων όπως οι κ.κ. Χρήστος Παπαζαφείρης, Γιώργος Παπασηφάκης αλλά και Μανώλη Λυδάκης  και Δήμος Λασπιάς. Ο κ. Παπαζαφείρης ήταν επί διετία διοικητής Ασφάλειας Αττικής με σημαντικές επιτυχίες στη εξάρθρωση συμμοριών ληστών, «νονών» της νύκτας αλλά και με τις εξιχνιάσεις δολοφονιών Ζέμπερη, Ζαφειρόπουλου και άλλων.

Υπήρξε επί σειρά ετών προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας όπου προχώρησε το 2011 σχηματισμό μίας από τις μεγαλύτερες δικογραφίες  εις βάρος 217 νονών της νύχτας. Από τις αρχές του 2018 είχε τοποθετηθεί στην θέση του Αττικάρχη και φερόταν να μην είχε καλές σχέσεις με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο  που επεδίωξε και τις έκτακτες κρίσεις  στο   αστυνομικό σώμα. Ο κ. Παπασηφακης την τελευταία εξαετία είχε συνδέσει την παρουσία του σε υπηρεσίες ασφάλειας της Αττικής με την εξάρθρωση δεκάδων επικίνδυνων συμμοριών ενώ είχε κύριο ρόλο σε εξιχνιάσεις δολοφονιών. Με την αποπομπή του συγκεκριμένου έμπειρου αξιωματικού να προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά. Ο κ. Λυδάκης, με θητεία στο Τμήμα   Εγκλημάτων Κατά Ζωής αλλά και στο τμήμα για το οργανωμένο έγκλημα κυρίως από ξένους μαφιόζους, είχε σημαντικές επιτυχίες στην Οικονομική Αστυνομία και εξαιρετικά καλή «μαρτυρία»  στην ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Λασπιάς είχε καθοδηγητικό ρόλο στην εξάρθρωση της «μαφίας των ρομά» με περισσότερες από 1000  ληστείες και άλλες εξαρθρώσεις συμμοριών στη βορειο-Ανατολική Αττική. Ακόμη από τις δύο κορυφαίες θέσεις της Ασφάλειας Αττικής αποχώρησαν οι κ.κ. Γιώργος Ψωμάς και Αθανάσιος Κοκκαλάκης με σημαντική παρουσία, που ανέλαβαν θέσεις  σε υπηρεσίες αστυνόμευσης της Αθηνας. Στη θέση του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος κ. Γ. Κανέλλος ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε θέματα αντιεξουσιαστών, διεθνούς τρομοκρατίας αλλά όχι στο κοινό έγκλημα.

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί και η αποστρατεία του προϊστάμενου της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας κ. Αθανάσιου Πράπα  (με προϋπηρεσία στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος). Ο κ. Πράπας είχε σχηματίσει τουλάχιστον 60 δικογραφίες για την δράση του Ρουβίκωνα και είχε προχωρήσει σε περισσότερες από 400 προσαγωγές και συλλήψεις. Χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου αλλά και της αποφυγής πολλών κρατικών υπηρεσιών και άλλων «στόχων» του Ρουβίκωνα να προχωρήσουν σε σχετικές δικαστικές ενέργειες.

Οι απομακρύνσεις ή οι μετακινήσεις των περισσοτέρων αξιωματικών, κυρίως από υπηρεσίες ασφαλείας της Αττικής, φαίνεταινα ήταν επιλογές  του  νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου .Φέρεται να σχετίζονται με τα ζητήματα δράσης του «Ρουβίκωνα», την περίπτωση του «αστυνομικού με το φανελάκι» στην πρεσβεία του Ιράν, την  έλλειψη αντίδρασης στην  επίθεση αναρχικών  στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας εντός κι εκτός   Εξαρχείων αλλά και τις συνθήκες θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να ζητά «σκληρά μέτρα και συνεχή επιφυλακή». Μεάλλους ωστόσο αξιωματικούς να αναφέρονται σε σύγχυση ανάμεσα στο «ευκταίο» και το εφικτό αφού υπάρχουν εμπόδια διαδικαστικά και νομοθετικά ενώ και πολλοί αναρχικοί γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν  όλα τα αστυνομικά μέτρα και να αιφνιδιάζουν.

Ακόμη αποστρατεύτηκαν ο επικεφαλής του Κλάδου Ασφάλειας Μανώλης Πλουμής (με αρκετές σημαντικές επιτυχίες σε θέματα δράσης συμμοριών αλλά και στη Οικονομική Αστυνομία. Αποχώρησαν από την ΕΛ.ΑΣ και οι επικεφαλής των Αστυνομικών Περιφερειών Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Τόλιας και Θανάσης Μαντζούκας. Με πολλούς πρώην και νυν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να αναφέρουν ότι αυτή η αναστάτωση, οι αμφισβητήσεις επιλογών και οι αποχωρήσεις εμπείρων αξιωματικών θα δημιουργήσουν προβλήματα ενόψει του εορτασμού της επετείου της  17Ν και της 10ηςεπετείου της δολοφονίας του  15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.   Παραμένοντας άγνωστο τι θα συμβεί και στις επόμενες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ που είναι προγραμματισμένες σε περίπου δύο μήνες!

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Πηγή: tovima.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "