Πειράματα Βαλκανικού Πολέμου

Κατηγορία: Ελλάδα Άμυνα


του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Τί χοντρό, προπαντός φονικό παιχνίδι γίνεται σήμερα με το έωλο και ξαναζεσταμένο Μακεδονικό; Τα ξένα αφεντικά προβάρουν τηρουμένων ιστορικών συγκυριών και αναλογιών νέο Βαλκανικό Πόλεμο, ή τουλάχιστον επαναχάραξη των συνόρων στην πολύπαθη περιοχή μας, που αργά ή γρήγορα θα φέρει πολεμική σύρραξη; Οσονούπω το φρικώδες πείραμα Γκραικυλία, εκτός από τις ολέθριες οικονομικές και τις άλλες κοινωνικές συνέπειες, αποκτά και επικίνδυνες γεωπολιτικές διαστάσεις, αλά παλαιά; Ξανανοίγει η μπαρουταποθήκη δια πάσαν εγκληματική χρήση; Επιδιώκεται και σε ποιο βαθμό συνδυασμός όλων των ανωτέρω από επιμέρους ή ευρύτερα αντίπαλα συμφέροντα, που έχουν μόνο θεό το μέγιστο κέρδος και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει;

Πειραματίζονται για πολλοστή φορά οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι με τα τσιράκια στο Δ΄ Γερμανικό Ράιχ (κατ΄ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση) στου Κασίδα το κεφάλι αδιαφορώντας για ετερογονίες, που αναδύονται συχνά κυρίαρχες και καταστροφικές στις εν λόγω περιπτώσεις;

Ξεκινά η τρίτη φάση της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας με προφανέστατες βλέψεις του Ιμπεριαλισμού σε Ρωσία και Μέση Ανατολή; Σε πειραματικό για την ώρα στάδιο αναζητούνται στην Βαλκανική, πρωτίστως στο Αιγαίο Πέλαγος, επίζηλα εδαφικά ανταλλάγματα για την Τουρκία, ώστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αποδεχτει την ίδρυση Κουρδικού Κράτους;

Πώς είπατε; ΟΧΙ, δεν θα ταράξουμε τον βαθύ ύπνο με τέτοια και τόσο ασήμαντα ζητήματα! Ο ηλίθιος, διεφθαρμένος και δια της οθόνης ψεκασμένος (εσχάτως και με μπόλικη εθνικοφασιστική μαστούρα) όχλος δεν ξυπνά ακόμα και αν βαράνε κανόνια του Ναβαρόνε! Άλλωστε, δεν χάνουν ευκαιρία οι δοσίλογοι, που παριστάνουν την κυβέρνηση της αποικίας Γκραικυλίας κατ΄εντολήν της Frau Hitler, να αξιοποιούν το μπαγιάτικο Μακεδονικό για πολιτικό αντιπερισπασμό. Ποιος θα διαμαρτύρεται ή θα γκρινιάζει τώρα, δεν λέω να κάνει ταξικό αγώνα, για τις περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς, ενάντια στην σταδιακή κατάργηση του αφορολόγητου, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φέρετρο ενόψει της υποτιθέμμενης αποδέσμευσης από τα Μνημόνια, όταν μαζεύεται τυφλωμένος όχλος στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα παραληρεί για τον... Βουκεφάλα;


Τα ξένα αφεντικά βολεύονται και από άλλη άποψη με την έκρηξη της εθνικιστικής ανοησίας. Ο άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακας δεν προτίθεται ν’ αφήσει με τίποτα την καρέκλα Μαξίμου, αλλά οι ξένοι επιβήτορες επιθυμούν αλλαγή σκυτάλης. Ψάχνουν τρόπους να πέσει αυτή η «κυβέρνηση» και να κάνει την δική του θητεία ο Κούλης.

Το Μακεδονικό είναι πιθανότατα από τα εναλλακτικά σενάρια διάδοχης κατάστασης, εφόσον απαιτηθούν να γίνουν στην Βουλή ψηφοφορίες για το εν λόγω θέμα, δίχως να παραγνωρίζουμε ότι και να διαφωνίσουν οι «ψεκασμένοι Έλληνες», θα βρεθούν άλλοι να δώσουν ψηφαλάκια σε ενδεχόμενη συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία». Οκτώ ολάκερα χιλιαρικάκια το μήνα είναι αυτά, σε καιρό μεγίστης κρίσης, είναι για να τα χάνουν με πρόωρες εκλογές οι εθνοπατέρες μας!

Η λογική του ραγιά αποθεωμένη στην Γκραικυλία. Προσηλωμένος σε λυμένα από χρόνια σε βάρος του διεθνή προβλήματα, που ωστόσο θέλει να τα θεωρεί ανοιχτά για να μασουριάζει εθνικοφασιστικά για εσωτερική κατανάλωση. Το Μακεδονικό, για παράδειγμα, έχει κλείσει από το 1945 και το Κυπριακό το 1974.

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να ξανανοίξουν, είτε αρέσει, είτε όχι: Με πόλεμο! Από αυτούς, που πάντα ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές και την πληρώνουν οι αφελείς αυτόχθονες. Δεν βγαίνει τίποτα, όταν η Γκραικυλία σκούζει για τα δήθεν εθνικά της ζητήματα. Το ξαναλέμε να μην ξεχνιόμαστε: Δεν έχουν εθνικά θέματα οι αποικίες, κάνουν θελήματα στα αφεντικά τους. Από αυτά καθορίζονται οι γεωπολιτικοί τους προσανατολισμοί.


Υπάρχουν επίσημα έγγραφα, φερ’ ειπείν φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, όπου αναγνωρίζονται τα Σκόπια ως Μακεδονία. Πρόκειται για την κύρωση διεθνών συμβάσεων από το ελληνικό κράτος. Ρητώς αναφέρονται οι επιμέρους δημοκρατίες, που συνιστούν την Γιουγκοσλαβία. Τί συνέβαινε τότε;

Οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές θέλαν να φέρουν σε ρήξη τους δυο μεγάλους νικητές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου: Τον Τίτο εναντίον του Στάλιν. Για αυτό και διέταξαν: Βγάλτε το σκασμό Έλληνες, καταπιείτε αμάσητη την  «Μακεδονία» στην Ο.Σ.Δ. Γιουγκοσλαβία, γιατί έχουμε πολύ σοβαρές δουλειές στα Βαλκάνια, ώστε να ασχολούμαστε με τις εθνικιστικές σας ψυχώσεις. YES MEN, δήλωσε και κυρίως έπραξε η Αποικία! Με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κάθε βαλκανική Κωλοπετινίτσα απέκτησε με λεφτά και πλάτες του Ιμπεριαλισμού διεθνή οντότητα και ξύπνησε το εθνικό μεγαλείο της Γκραικυλίας, λες και κάθε λαός, κάθε μειονότητα ή άτομο δεν δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται όπως του γουστάρει.

Το μέγιστο καλαμπούρι είναι ο αλυτρωτισμός, φερετζές, που πάει παντού. Φούστα - μπλούζα! Αποκριές έχουμε, πατριωτάκια της ξυσμένης σβάστικας, να μην τιμηθούν τα πατροπαράδοτα έθιμα!

Όταν οι Σκοπιανοί (Μακεδόνες) λένε ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου είναι αλυτρωτισμός. Όταν στην Γκραικυλία κραυγάζουν με τον ίδιο φανατισμό «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», τότε πρόκειται για τα εθνικά «μας» δίκαια! Όταν οι Σκοπιανοί ιδιοποιούνται τον ήλιο της Βεργίνας και άλλα σύμβολα της αρχαίας (ελληνικής) Μακεδονίας είναι αλυτρωτισμός.

Όταν στην Αποικία κλαίνε γοερά για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και ζουν με τον πόθο να πάνε στην Κόκκινη Μηλιά και να λειτουργήσουν στην Αγία Σοφία, τότε είναι διεκδίκηση των προαιώνιων εθνικών ιδανικών!

Όταν εγχώριοι καπιταλιστές κάνουν χοντρές, κερδοφόρες μπίζνες στην FYROMία (Μακεδονία λένε τ’ αρχικά), ουδείς σκοτίζεται για «το όνομα, που είναι η ψυχή μας» (τί μαλακία και αυτή, από φιλοσοφική και γλωσολογική πλευρά!), διότι ως γνωστόν «η δύναμη στον άνθρωπο είναι το πορτοφόλι», που λέει ο Μέγας Μάρκος, γιατί «και ο Πάπας έχει την τιμή του», λέει ο μικρός Αμπράμοβιτς!


 

Μόνο όταν γυρνάνε οι εγχώριοι καπιταλιστές από τα Σκόπια με γεμάτες τσέπες στην Αθήνα αρχίζει για εσωτερική κατανάλωση το αλυτρωτικό παραμύθι της μοναδικής ιδιοκτησίας της Μακεδονίας, που ως γνωστόν γεωγραφικά είναι τρία κομμάτια μοιρασμένα από τους μεγάλους σε ισάριθμα βαλκανικά κράτη.

Γίνεται αποκριάτικος χορός χωρίς Καρνάβαλο; Ας υποθέσουμε ότι είσαστε η Frau Hitler και βλέπατε ή μαθένατε για τις μαζικές εθνικιστικές συγκετρώσεις του όχλου, τί θα λέγατε; Μα προφανώς: Για το μεροκάματο δεν μαζεύονται ούτε 20.000 κόσμος! Τους έχουμε στραγγίξει και κοιμούνται με τα τσαρούχια, ενώ για την Μακεδονία, τελειωμένο από το 1945 ζήτημα, συγκεκτρώνονται 150 ή 200 χιλιάδες.

Βάλτε τους κι άλλα, πιο σκληρά μέτρα για φέρετρο! Νέα Μνημόνια! Καίγεται ο κώλος τους κάθε μέρα κι αυτοί οι ηλίθιοι μαστουρώνουν με εθνικοφασιστικές αυταπάτες. Βάλ’ τους... προαπαιτούμενα!

Μα είναι όλοι φασίστες, που συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη; Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις ακροδεξιό ή συλλήβδην φασιστικό το μεγάλο πλήθος; - διαρρηγνύουν υποκριτικά τα ιμάτια τα βαποράκια στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media);

ΝΑΙ, το λέμε κυνικά, όπως πάντα. ΝΑΙ είναι φασίστες όλοι αυτοί! Ξεχνάτε ότι δώσανε 388.444 ψήφους στο νεοναζιστικό μόρφωμα, που κατέβηκε στις εκλογές του 2015; Τί είναι όλοι αυτοί; Παραπλανημένοι και ανήξεροι δημοκράτες;


 

Προσπαθούν το Μακεδονικό να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα Σιλωάμ για κάθε είδους φασίστες. Να προετοιμαστεί στις επόμενες εκλογές ο... νομοταγής φασισμός! Να περάσει στον όχλο: Αλλο πράγμα οι νεοναζί, που δικάζονται (;) ως εγκληματική οργάνωση και διαφορετικό οι εθνικόφρονες και οι ακροδεξιοί πατριώτες. Υπόθεση εργασίας:

Αν σε 150.000 άτομα υπάρχουν 30.000 φασίστες, πώς χαρακτηρίζεται η εν λόγω συγκέντωση; Δεν είναι φασιστική, εφόσον οι 30.000 δίνουν τον ρυθμό, καθορίζουν, είναι η δεσπόζουσα φυσιογνωμία της; Από τους «στρατηγούς», ομιλητές και άλλους παρατρεχάμενους, μέχρι τις «τυχαίες» φάτσες, που πρόβαλαν στην τηλεόραση, σε πιάνει κρύος ιδρώτας για τα αυγά του φιδιού, που γέμισαν τους δρόμους, έστω και ως

Μεταφερόμενες «ταξιαρχίες». Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών ναυλώθηκαν πάνω από 1300 πούλμαν επί τουλάχιστον 52 κεφάλια το καθένα, βγάλτε το νούμερο, για τα νούμερα του σκοταδισμού! Το 30% αυτού του όχλου αν ήταν στις ταξικές μάζες για το μεροκάματο και την απελευθέρωση από την σκλαβιά η Γκραικυλία θα ήταν... παράδεισος!

------------------------

Υ.Γ. Για εικονογράφηση ακόμα ένα μικρό αφιέρωμα στην πολιτική γελοιογραφία, στον Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή».

30 Ιανουαρίου 2018

Πηγή: mousapolytropos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "