Τα δύο άκρα συναντήθηκαν στην Φιλοσοφική - Ναζί και σβάστικες στη Φιλοσοφική για πρώτη φορά από το 1974

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως στο Twitter και όπως ανακοίνωσε η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή, εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), μπήκαν στον χώρο της Σχολής, έγραψαν συνθήματα με την επωνυμία ΕΣΑ και σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και στους τοίχους της αίθουσας 516 καθώς και σε παρακείμενους χώρους. 

Όπως δε φαίνεται και στη φωτογραφία, έσβησαν τα συνθήματα του Ρουβίκωνα, που είχε κάνει κατάληψη του χώρου την Τετάρτη. 

«Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής καταδικάζει έντονα τις συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συνδέονται με την πρόσφατη κατάληψη του εν λόγω χώρου από την ”Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας”», επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει. «Δεδομένης της παρατηρούμενης κλιμάκωσης, προκαλείται μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια φοιτητών/φοιτητριών, εργαζομένων και υποδομών της Σχολής. Η Κοσμητεία απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής και να αποχωρήσει αμέσως από αυτήν».

----------------

Καφενείον ο Ρουβίκωνας: Ανακατελήφθη ο χώρος της Φιλοσοφικής


Η οργανωμένη Πολιτεία δεν πρέπει να κρυφτεί, ούτε να υποκριθεί ότι δεν της ανήκει η ευθύνη παρέμβασης, μπροστά σε όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους «προστάτες», από οπουδήποτε και αν προέρχονται αυτοί. Στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η δύναμη της αδράνειας επικράτησε, ευδοκίμησαν στην κοινωνία μας κάθε λογής «φρούτα». Από τη Χρυσή Αυγή, μέχρι την τρομοκρατία...

Την περασμένη εβδομάδα, ο «Ρουβίκωνας» ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποκτήσει «στέκι» μέσα στο ΕΚΠΑ. Όπως λέμε... «η Χ καφετέρια είναι το στέκι μου...»

Το «επιχείρημα» που επικαλείται ο εμπνευστής της ανακοίνωσης αναφέρει ότι «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες».

Τους έχω νέα: Αν θέλουν να γίνουν πολιτική παράταξη, υπάρχει δημοκρατία και εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια στη χώρα. Να πάνε εκεί.

Το πρωί της Τετάρτης, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής ανακοίνωσε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».


Και μέσα σε μία ώρα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο χώρος ανακατελήφθη από μέλη του «Ρουβίκωνα». Μόλις αποχώρησαν οι φοιτητές και οι καθηγητές που είχαν αναλάβει την περιφρούρησή του, ο χώρος κατελήφθη εκ νέου.

Η κατάληψη του «χώρου 516» για τον οποίο ο «Ρουβίκωνας» αποφάσισε και διέταξε ότι του ανήκει, μας αφορά όλους. Ο «χώρος 516» ανήκει σε όλους μας, γιατί είναι κομμάτι των υποδομών του εκπαιδευτικού συστήματος - και αυτή την ώρα στην Ελλάδα (χρησιμοποιώ καθ’υπερβολήν ένα γνωστό σε όλους μας λεκτικό σχήμα) δεν μπορεί να παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή του ζωτικού χώρου της εκπαίδευσης, σε κανέναν.

Η Ελλάδα πασχίζει να βγει από τη δίνη μίας χρεοκοπίας και να διεκδικήσει μία θέση στον σύγχρονο κόσμο. Ο «χώρος 516» συμβολίζει αυτό ακριβώς: το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στην Παιδεία. Το δικαίωμα να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την ευκαιρία που τους αναλογεί για να χτίσουν το μέλλον τους.


Είναι μία μάχη σε εξέλιξη

Και δεν είναι μία μάχη που θα κριθεί στα συνθήματα, στην επιβολή τετελεσμένων κάπου στη Φιλοσοφική, ή στα «μετερίζια» των κομματικών νεολαιών.

Είναι μία μάχη που θα κριθεί στις οθόνες των υπολογιστών και στα δίκτυα, στη σύνδεση των πανεπιστημίων μας με την παραγωγή, στην καινοτομία, στο Ίντερνετ των Πραγμάτων (μεταφράζω αυθαίρετα τον όρο Internet of Things) και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Η Πολιτεία - και μόνο αυτή - είναι ώρα να καθορίσει, εάν θέλει Πανεπιστήμιο ή «στέκι του Ρουβίκωνα». Δεν χρειάζεται τεχνητή νοημοσύνη για να το αντιληφθεί. Η σκέτη νοημοσύνη αρκεί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "