Ο καθηγητής «Φακελάκης», οι συνεργοί του και τα στοιχεία τους (φωτό) – Ήξεραν εδώ και 20 χρόνια τη δράση τους και δεν έκαναν τίποτα

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καθηγητή «φακελάκη» και των συνεργατών του

Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωρεία άλλων αδικημάτων. Κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 30.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Ποιοι είναι

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του καθηγητή και των συνεργατών του έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές, προκειμένου να ξεδιπλωθεί σε όλη της την έκταση η «μηχανή» που είχαν στήσει, μέσω της οποίας οι τρεις κατηγορούμενοι αποσπούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά και παρέσυραν σε σεξουαλικές πράξεις τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Ο καθηγητής «φακελάκης»: Κλεάνθης Κωνσταντινούδης του Νικολάου και της Ελένης, γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο καθηγητής «φακελάκης» είναι ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης του Νικολάου και της Ελένης, γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1958, στη Θεσσαλονίκη, οι δε συνεργοί του είναι οι:

Ο φροντιστής Γιώργος Μόκκας, του Αποστόλου και της Ζωής, γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1959, στο Νέο Πετρίτσι Σερρών και

Η συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου: Ευαγγελία Μηλόφτση του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1969, επίσης στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή και συνελήφθησαν, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο φροντιστής: Γιώργος Μόκκας, του Αποστόλου και της Ζωής, γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1959, στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

Εδώ και 20 χρόνια ήξεραν για τον καθηγητή «Φακελάκη» (Έκθεση Αξιολόγησης ΤΕΙ)

Τι αναφέρει έκθεση αξιολόγησης Μαρτυρίες παλαιών φοιτητών σε forum στο Διαδίκτυο αποκαλύπτουν τη δράση ήδη από το 2000 περίπου του αδίστακτου εκπαιδευτικού.

Η Εκθεση Αξιολόγησης του ΤΕΙ Σερρών από ανεξάρτητους καθηγητές, το 2013, επικεντρώνεται αναλυτικά στην περίπτωσή του, όμως κανείς αρμόδιος δεν αντέδρασε...

Στην υπόθεση του καθηγητή «Φακελάκη» των Σερρών σταματάει το μυαλό. Διότι, όπως προκύπτει εκ των υστέρων, όλες οι Σέρρες κι όλη η Θεσσαλονίκη ήξεραν την περίπτωση.

Μαρτυρία στο facebook ανθρώπου ο οποίος φοίτησε στο εν λόγω Τμήμα πριν από 20 χρόνια και γράφει: «Οταν φωνάζαμε μας έλεγαν να φέρουμε αποδείξεις λες και ήμασταν ντετέκτιβ. Φοιτητές ήμασταν και δεν μας έδιναν σημασία. Κανένας. Και όλοι το ξέρανε. Και κανένας ΔΕΝ ήθελε να κάνει κάτι…. 1998-2002».

Είκοσι χρόνια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο! Λέγεται ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε ξυλοφορτωθεί από αγανακτισμένους γονείς, ότι του είχαν κάψει το αυτοκίνητο, ότι τον γιούχαραν στις τελετές ορκωμοσίας.

Η συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου: Ευαγγελία Μηλόφτση του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1969, επίσης στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

 

Το πιο ανατριχιαστικό, όμως, είναι ότι υπήρχε Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του 2013, στην οποία «φωτογραφίζονται» τα όσα αποκαλύφθηκαν το 2018. Η έκθεση είναι στα αγγλικά και δημοσιεύεται στο site του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση στη σελίδα 9 αναφέρει: « …Ο συνολικός αριθμός των προπτυχιακών φοιτητών τον Μάρτιο 2013 είναι 2.915, εκ των οποίων 1.152 (39,5%) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους εντός της αναμενόμενης τετραετούς περιόδου.

Μία πιθανή εξήγηση αυτής της ιδιαίτερα υψηλής αναλογίας θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό ζήτημα σχετικά με το σύστημα εξέτασης του τμήματος. Συγκεκριμένα, ανεπίσημες συζητήσεις με φοιτητές έφεραν στην αντίληψή μας ότι ένας σημαντικά υψηλός αριθμός φοιτητών αποτυγχάνει να περάσει μια σειρά μαθημάτων που διδάσκονται από ένα μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, το ποσοστό αποτυχίας είναι λιγότερο πιθανό να αποδοθεί στο επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων. Αντιθέτως, φαίνεται να συνδέεται με συγκεκριμένες κακές πρακτικές. Το θέμα αυτό συζητείται ευρέως από τους φοιτητές του τμήματος και τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού. Είναι επίσης γνωστό στην τοπική κοινωνία των Σερρών.

Για το σκοπό αυτό, επισυνάπτουμε μια ανώνυμη καταγγελία φοιτητών, όπως αυτή εμφανίζεται στο Διαδίκτυο. Τόσο οι φοιτητές όσο και άλλα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού ανέφεραν ότι στο παρελθόν υπήρξαν προσπάθειες να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές αλλά χωρίς επιτυχία.

Αυτό αναφέρεται επίσης στην προαναφερθείσα ανώνυμη καταγγελία. Αντ’ αυτού, οι συζητήσεις των φοιτητών υπονοούσαν ότι, λόγω της έλλειψης πειθαρχικής δράσης, άλλα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού άρχισαν να υιοθετούν παρόμοιες πρακτικές. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ακρίβεια και την αυθεντικότητα αυτών των ισχυρισμών. Εξάλλου, δεν είναι ο ρόλος της επιτροπής αυτής να διεξάγει τέτοιες έρευνες.

Αλλά, οι πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές στα ποσοστά επιτυχίας / αποτυχίας στα μαθήματα, που παρέχονται στα εσωτερικά έγγραφα του Τμήματος, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τους προαναφερθέντες ισχυρισμούς.

Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε την εξαιρετική απογοήτευση και την απελπισία των φοιτητών που συναντήσαμε σε αυτό το θέμα. Όπως το έθεσε ένας φοιτητής: «Ο κ. XX είναι το μόνο μας πρόβλημα στο ΤΕΙ Σερρών, αλλά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Είμαστε επίσης εξαιρετικά σκεπτικοί όσον αφορά τη συνολική ποιότητα του πτυχίου που παρέχει το Τμήμα, αν συμβαίνουν τέτοιες πρακτικές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι οι προαναφερόμενες υποτιθέμενες πρακτικές ενδέχεται να απορρίπτουν όλες τις καλές εργασίες του υπόλοιπου τμήματος.

Συνεπώς, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διερευνηθεί πλήρως αυτό το ζήτημα. Η επίλυσή του μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη μελλοντική πρόοδο του τμήματος. Όπως είπε ένας φοιτητής: «Αν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το θέμα στο τμήμα, δεν θα έκανα αίτηση για θέση εδώ»… »

Γιατί δεν κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και οι καθηγητές; Η Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ Σερρών – ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης που αποτελείται από τους: 1) Dr. Annita Florou, King’s College London (President), 2) Dr. Yiannis Anagnostopoulos, Kingston University, 3) Dr. Christos Kazantzis, Expert, Board Chairman of “Business Plus”.

Δηλαδή τώρα, για να καταλάβουμε, οι Αρχές και οι καθηγητές του ΤΕΙ Σερρών πήραν στα χέρια τους αυτήν την Έκθεση και δεν την διάβασαν; Δεν ρώτησαν την κυρία Φλώρου, τον κ. Αναγνωστόπουλο και τον κ. Καζαντζή τι εννοούν και ποιος είναι ο καθηγητής; Την παρέδωσαν σε κάποιον υπάλληλο να την ανεβάσει στο site και τελείωσαν τη δουλειά τους; Αυτό ήταν όλο;

Σταματάει το μυαλό. Με ένα απλό γκουγκλάρισμα, θα βρούμε φόρουμ συζητήσεων φοιτητών σχετικά με τον καθηγητή «Φακελάκη» και το μίσος που έτρεφαν για εκείνον και τις μεθόδους του. Αν σκαλίσουμε στον περίγυρό μας, θα πέσουμε πάνω σε γνωστούς που σπούδασαν στο εν λόγω Τμήμα κι έχουν να λένε.

Σταματάει το μυαλό, διότι φαίνεται ότι όντως ήταν ένα πρόβλημα πολύ γνωστό σε έναν τεράστιο κύκλο ανθρώπων, ένα αδίκημα που επαναλαμβανόταν συνεχώς, με χιλιάδες συμμετέχοντες και μια Πολιτεία αδύναμη, ισχνή, ελεεινά απαθή στο φαινόμενο. Απλώς, σταματάει το μυαλό. Και να φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για μια και μόνη περίπτωση. Σε μια χώρα όπου οι «Φακελάκηδες» είναι αμέτρητοι.

Όλη η ανακοίνωση της αστυνομίας

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός υπαλλήλου - καθηγητή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βορείου Ελλάδος και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Ο καθηγητής κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία κ.λπ. και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (178.045) ευρώ, (15) βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς (140.000) ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, (15) κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Βίος και πολιτεία του "καθηγητή"

Από τη δεκαετία του ’90 είχε ξεκινήσει η δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που φέρεται να χρηματιζόταν από φοιτητές και να ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες. Οταν ακόμα εργαζόταν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως έκτακτος συνεργάτης, τρεις σπουδάστριες τον είχαν καταγγείλει επωνύμως στις πρυτανικές αρχές για ανάρμοστη συμπεριφορά, προσβολή προσωπικότητας και μη εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων. Ωστόσο, παρά τις καταγγελίες, αλώνιζε ανενόχλητος για χρόνια μέσα στα τεχνολογικά ιδρύματα.

Κι όμως αυτός συνέχισε να διδάσκει κανονικά και με τον νόμο. Συγκεκριμένα, τρεις σπουδάστριες, που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο λογιστικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το 1991, για να πάρουν το πτυχίο τους, είχαν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες προς τις Αρχές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων και καταγγέλλοντας ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι κινήσεις του «καθηγητή με το περουκίνι» ήταν γνωστές στους περισσότερους φοιτητές, ενώ οι καταγγελίες που φέρεται να είχαν γίνει σε βάρος του ήταν δεκάδες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να είχε υπάρξει αποτέλεσμα, μέχρι που μπλέχτηκε στο παιχνίδι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., βάζοντας ένα τέλος στη δραστηριότητα του καθηγητή και των συνεργών του, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει από τα μαθήματα που τους έστελνε ο καθηγητής - πάντα βέβαια με το αζημίωτο. Ηταν κοινό μυστικό εξάλλου εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ πως αν δεν πλήρωνες -σε χρήμα ή σε είδος- μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή δεν περνούσες. Η τρίτη εκδοχή ήταν να πας στο φροντιστήριο του ζευγαριού (που τώρα είναι συγκατηγορούμενοι του καθηγητή) στις Σέρρες. 

Δικογραφία 600 σελίδων

Σε 20 ψηφιακούς δίσκους και 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες μεταξύ του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει από κοινού μια βιομηχανία χρηματισμού από φοιτητές που έδιναν από 250 ευρώ και πάνω για να περάσουν τα μαθήματα της σχολής. Οι συνομιλίες αυτές είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων και ξεπερνά τις 600 σελίδες. Ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή. H Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας δε, έπειτα από συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή προκειμένου αυτός να τεθεί σε αργία.

Την υπεράσπιση του καθηγητή ανέλαβε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: Protagon.gr, ΑΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "