Σεξ, Χρήμα και «Εκβιασμοί» σε ΑΕΙ & ΤΕΙ – Η «Γνώση» της Κοινότητας και η Σιωπή των Αμνών…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Σεξ, Χρήμα και «Εκβιασμοί» σε ΑΕΙ & ΤΕΙ – Η «Γνώση» και η Σιωπή των Αμνών

Υποτίθεται ότι η σύλληψη του Καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, για την απαίτηση χρηματικών ή άλλων ανταλλαγμάτων από τους φοιτητές του, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοινή γνώμη. Να μας συγχωρεί ο αναγνώστης, αλλά αυτό αποτελούσε το κοινό μυστικό όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας τα τελευταία 40 χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι «περί πολλού», όπως αυτά της «παρθένας» που έγινε πόρνη.

Και καλά, οι φοιτητές που με τον ένα ή άλλο τρόπο αντιστέκονταν στο «σύστημα» που είχαν επιβάλει συγκεκριμένοι διεφθαρμένοι Καθηγητές, αλλά οι υπόλοιποι ήταν αι συνεχίζουν να είναι επιρρεπείς σε τέτοιας μορφής εκβιαστικά διλήμματα, αφού για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Βέβαια, η συμπεριφορά αυτή μερίδας του Καθηγητικού κατεστημένου των ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν χαρακτηρίζει την πολύ μεγάλη πλειοψηφία, όσων φέρουν την ιδιότητα του Καθηγητή, αντίθετα μάλιστα, αλλά συνεχίζει να παραμένει μία μικρή αλλά πολύ μικρή μειοψηφία, που εκμεταλλεύεται την αδυναμία ή αν θέλετε την μη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας να δημοσιοποιήσει καταστάσεις αυτής της μορφής.

Την δεκαετία 1975-85, τα εκβιαστικά διλήμματα στους φοιτητές, τα έθεταν οι πανίσχυρες εκείνη την εποχή κομματικές φοιτητικές νεολαίες, που είχαν επιβάλει το περίφημο «δημοκρατικό πέντε», δηλαδή το βαθμό βάσης που οι εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όφειλαν να βάζουν υποχρεωτικά σε όλους τους φοιτητές που συνδικαλίζονταν με την παράταξή τους, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα φοιτητικά έδρανα.

Σταδιακά και καθώς η «δύναμη» των κομματικών φοιτητικών νεολαιών έλαβε την κατιούσα, η πίεση που εξασκούσαν στο Καθηγητικό κατεστημένο, πέρασε σαν δυνατότητα στην απέναντι πλευρά, αν και όπως αναφέρθηκε επρόκειτο και πρόκειται για μία πολύ μικρή διεφθαρμένη μειοψηφία που βρήκε πρόσφορο έδαφος και ευδοκίμησε. Όποιος δε φοιτητής ή φοιτήτρια αντιστάθηκε, χρειάσθηκε να δώσει αρκετές φορές το μάθημα του κου «Καθηγητή», για να το περάσει ή να οδηγηθεί σε εξετάσεις της Τριμελούς Επιτροπής, στην ο[ποία δεν περιλαμβάνονταν ο υπαίτιος Καθηγητής, που νομοθετήθηκε για να δώσει λύση σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ένα μικρό επεισόδιο, αυτής της μορφής, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, -όχι διαψεύσεις παρακαλώ-, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Καθηγητής, που είχε την «σοφία» να κάνει τόσο το θεωρητικό, όσο και το εργαστηριακό μάθημα, πολιορκούσε αφόρητα νεαρή αλλά πολύ εμφανίσιμη φοιτήτρια, προκειμένου να ενδώσει στα ερωτικά μηνύματά του. Η νεαρή φοιτήτρια αντιστέκονταν δια της αδιαφορίας (δεν του έδινε καν σημασία), έως ότου ο κος Καθηγητής, ερωτύλος με τα όλα του, προχώρησε στο πρώτο καταναγκαστικό μέτρο πειθούς στα κελεύσματά του, δηλαδή την έκοψε τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο εργαστηριακό μάθημά του.

Στο επόμενο εξάμηνο, στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος που όλοι γνωρίζουν ότι είναι η φοίτηση υποχρεωτική σ’ αυτό, ο εκλεκτός κύριος Καθηγητής, προχώρησε σε πολύ δραστικές κινήσεις, φθάνοντας παρουσία των άλλων φοιτητών στις εφαψείες (χούφτωμα) των οπισθίων και του στήθους της φοιτήτριας που τον είχε συνεπάρει, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν δεν υποκύψει δεν πρόκειται να περάσει ποτέ τα μαθήματά του.

Η αντίδραση της φοιτήτριας στις συγκεκριμένες πράξεις και στον «εκβιασμό» του κου Καθηγητή, έχει μείνει σαν θρυλική ιστορία στο Πανεπιστήμιο. Σήκωσε τα χέρια της και άστραψε δύο πολύ δυνατά χαστούκια στον ερωτύλο Καθηγητή, τόσο δυνατά μάλιστα που αυτός έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο πάτωμα αρκετά μέτρα μακριά.

Το επεισόδιο «έφθασε» στην Πρυτανεία που, όμως, απέφυγε να ασχοληθεί με τον κο Καθηγητή, έχοντας ως δικαιολογία ότι η παθούσα και ταυτόχρονα δράστης φοιτήτρια δεν θέλησε να προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία.

Το αποτέλεσμα, γνωστό σε όσους έχουν γνώση της πανεπιστημιακής ζωής. Η φοιτήτρια ολοκλήρωσε τις σπουδές της, χωρίς να πάρει πτυχίο, αφού δεν μπορούσε «να περάσει» τα συγκεκριμένα μαθήματα του κου Καθηγητή. Τελικά τις σπουδές της τις ολοκλήρωσε μετά από 8 περίπου χρόνια, εξεταζόμενη σε τριμελή Επιτροπή Καθηγητών και αφού ο ερωτύλος Καθηγητής είχε αποχωρήσει από το Πανεπιστήμιο λόγω συνταξιοδότησης.

Το ερώτημα που παραμένει πάντα επίκαιρο είναι το εξής: «Πόσοι φοιτητές και φοιτήτριες είχαν το σθένος και έλαβαν την απόφαση να αντισταθούν σε τέτοιας μορφής εκβιαστικά διλήμματα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους;»

Η απάντηση δίνεται μέσα από το τελευταίο συμβάν, της σύλληψης του Καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, για τέτοιας μορφής εκβιαστικές πρακτικές, σε βάρος των φοιτητών του…

------------

Υ.Γ.: Θρύλοι συνεχίζουν να παραμένουν, δύο Καθηγητές Πανεπιστημίων της Αττικής, ιδιαίτερα μάλιστα προβεβλημένοι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Το βασικό στοιχείο που τους ανέδειξε στα όρια του «θρύλου», είναι ότι πάντα περιστοιχίζονται από νεαρές και ευειδείς φοιτήτριές τους, των οποίων η επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη, είναι πάντα μετεωρική. Συνήθως αποχωρούν από τον κύκλο των κ.κ. Καθηγητών, αφού πρώτα αποκτήσουν υπό την εποπτεία των τελευταίων, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους και αποκατασταθούν επαγγελματικά, είτε σε διακριτές θέσεις δημόσιας ευθύνης, είτε σε καλές θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

«Διογένης ο κρατών και τον Φανό»

Vukentra.gr

Διαβάστε στην συνέχεια όλη την είδηση για την σύλληψη του Καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα ή ΣΕΞ από τους φοιτητές του, προκειμένου να τους περάσει στα μαθήματά του.

--------------------

Nέες αποκαλύψεις για τον καθηγητή που ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα στο ΤΕΙ - Ανοίγουν κι άλλα στόματα


Σάλος έχει ξεσπάσει στις Σέρρες με τον καθηγητή του ΤΕΙ που ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα για να περάσει τις μαθήτριες στο μάθημα του.

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του, η οποία δεν περιοριζόταν στα ερωτικά ανταλλάγματα αλλά και στη δωροληψία. Όλοι γνώριζαν στον χώρο του πανεπιστημίου αλλά σιωπούσαν επιτρέποντας τη δράση του.

Τι λέει φοιτήτρια που τον ήξερε αλλά και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας;

Καθηγητής του ΤΕΙ στις Σέρρες συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία και το θέμα αναστατώνει την τοπική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Φοιτητές και συνάδελφοι που τον ήξεραν αρχίζουν να καταθέτουν στην αστυνομία και συμπληρώνουν το κουβάρι της δράσης του.

Ο καθηγητής φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών συλληφθέντων, ως θύματα φέρονται σπουδαστές του Ιδρύματος, τους οποίους ο κατηγορούμενος καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες στις εξετάσεις και προκειμένου να τους περάσει, ζητούσε ανταλλάγματα.

Φοιτήτρια: Οι 3 τρόποι του καθηγητή

Η φοιτήτρια μας λέει ότι υπήρχαν τρεις τρόποι για να περάσει κανείς το μάθημα του καθηγητή. Ο πρώτος ήταν να δώσει τα χρήματα που ζητούσε. Ο δεύτερος να κάνει πρακτική στο φροντιστήριό του, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και ο τρίτος αν επρόκειτο για φοιτήτρια, να καταλήξει στο κρεβάτι του.

«Τον συγκεκριμένο καθηγητή τον είχαν πάρα πολλοί φίλοι μου και τα συζητούσαμε συνεχώς» λέει η φοιτήτρια που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της και συνεχίζει: «τα χρήματα που έπρεπε να δώσει ο καθένας ήταν γύρω στα 250 ευρώ».

Θησαύρισε ο καθηγητής που συνελήφθη


Τη φοιτήτρια επιβεβαιώνει και η έρευνα της αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα ανταλλάγματα αυτά αφορούσαν είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκεκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του καθηγητή.

Σε επιχείρηση που οργάνωσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη αρχικά ένας εκ των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου, την ώρα που φέρεται να παραλάμβανε χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα από καταγγέλλοντα, ενώ ακολούθησαν οι άλλες δύο συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και γραφεία των εμπλεκόμενων, κατά τις οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της άμεσης συνέργειας στην πράξη αυτή, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται αύριο για τα περαιτέρω στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών.

Τι λέει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Για την υπόθεση μίλησε και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. «Το θέμα είχε απασχολήσει το ίδρυμα και στο παρελθόν αλλά δεν είχε καταλήξει σε κάποιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα» μας λέει ο κύριος Δημήτρης Χασάπης.

«Είχαν γίνει καταγγελίες και στον Συνήγορο του Πολίτη που μας ενημέρωσε. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελία. Έτσι ξεκίνησαν νέες έρευνες και συνελήφθη ο καθηγητής».

Το θέμα από το πρωί κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στις Σέρρες και όχι μόνο. Με τον καθηγητή να οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Με απλή επίπληξη τη γλίτωσε πριν χρόνια ο καθηγητής για τις μίζες και το σεξ με τους φοιτητές

Ακόμη πιο σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που περνούσε τους μαθητές μόνο εφόσον του έδιναν χρήματα ή είχαν σεξουαλική επαφή μαζί του. 

Η ακόμη πιο σοκαριστική αποκάλυψη είναι το γεγονός ότι οι καταγγελίες των φοιτητών ενάντια στον καθηγητή, πριν λίγα χρόνια, είχαν καταλήξει σε μια απλή... επίπληξη. 

Αυτό αποκάλυψε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο κ. Χασάπης υποστήριξε πως η όποια ενημέρωση της διοίκησης του ιδρύματος, έρχεται από το ανακοινωθέν της αστυνομίας και ζήτησε να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας το ταχύτερο δυνατό, να κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα στη διοίκηση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

«Θέλουμε η δικαιοσύνη να απαγγείλει τις αυστηρότερες ποινές κι εμείς να κινήσουμε αμέσως την πειθαρχική διαδικασία,» δήλωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

«Βροχή» οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών - «Όλοι γνώριζαν»


Πώς δρούσε ο «φακελάκιας», όπως τον αποκαλούσαν οι φοιτητές του. Ανοίγουν σιγά-σιγά τα στόματα για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινωνία των Σερρών με τον καθηγητή του ΤΕΙ, που φέρεται να χρηματιζόταν από φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματα ή να τους δώσει πτυχίο. Μάλιστα, υπάρχουν και καταγγελίες που θέλουν τον καθηγητή να παρενοχλούσε και σεξουαλικά φοιτήτριες.

Η δράση του «φακελάκια», όπως αποκαλούσαν στο ΤΕΙ Σερρών οι φοιτητές, έχει ιστορία δύο δεκαετιών, ενώ ο καθηγητής φέρεται να είχε ως συνεργούς δύο καθηγητές σε φροντιστήρια. Σε αυτούς κατηύθυνε τους φοιτητές που είχε φροντίσει να «κόψει» στο μάθημά του. Κάτι ανάλογο έκανε και με τις φοιτήτριες, τις οποίες «έκοβε» ξανά και ξανά, ώσπου να αναγκαστούν να του κάνουν μια «εξυπηρέτηση» για να τις περάσει.

Η δράση του καθηγητή με το περουκίνι ήταν γνωστή στους περισσότερους φοιτητές και φέρεται ότι είχαν γίνει σε βάρος του δεκάδες καταγγελίες από χρόνια, χωρίς ως τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. 

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν δυο φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν ότι ο καθηγητής, στου οποίου το μάθημα είχαν αποτύχει στην εξεταστική, τους πρότεινε - εμμέσως πλην σαφώς- να πάνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Αφού θα πλήρωναν την «ταρίφα» των 250 ευρώ, θα περνούσαν σίγουρα το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Αρχικά, οι φοιτητές αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, αλλά βέβαια πήραν αρνητική απάντηση. Αφού κατάλαβαν ότι δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν -εμμέσως- αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία.

«Το γνώριζαν όλοι στην πόλη»


«Εγώ ήμουν φοιτήτρια στο τμήμα λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών, αρχές της δεκαετίας, δηλαδή 2000 με 2003-4 περίπου. Ακούγονταν διάφορα, ξέραμε όλοι ότι έχει ένα φοροτεχνικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, βλέπαμε ότι έκανε παρέα με φοιτήτριες, ακούγονταν ότι αν είχες μαζί του κάποιες σχέσεις ή αν δούλευες στο γραφείο του ή αν είχες έναν γνωστό εφοριακό που θα μεσολαβούσε, μπορούσες να περάσεις μαθήματα και να πάρεις πτυχίο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Μαζί σου», πτυχιούχος του ΤΕΙ Σερρών.

«Το ήξεραν όλοι στην πόλη δηλαδή, αν βγείτε και κάνετε μια συνέντευξη στους δρόμους της πόλης και ρωτήσετε ποιος καθηγητής είναι στο ΤΕΙ Σερρών, το ξέρουν όλοι στην πόλη. Δηλαδή αυτό που λένε για τα θέματα ότι έβαζε εκτός ύλης και ότι πραγματικά δεν υπήρχε πιθανότητα να περάσεις μάθημα, τι να σας πω εγώ από συμφοιτητές μου, πολύ συγκεκριμένα άτομα να πέρασαν αξιοκρατικά ας πούμε τα μαθήματά του», λέει και προσθέτει:

Από την αρχή ξέραμε ότι όταν θα μπούμε μέσα στο ΤΕΙ θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον άνθρωπο, που θέλει χρήματα για να μας περάσει στα μαθήματά του ή σεξουαλική επαφή ή να κάνεις πρακτική στο γραφείο του». 

Σύμφωνα με την ίδια, «πήγα στο φροντιστήριο, παρακολούθησα μάθημε κι όταν τέλειωσε περάσαμε όλοι από το γραφείο του και είχε σε μια λίστα τα ονόματά μας και απλά ο καθένας μας τον πλήρωνε. Πήγαινε ο καθένας στο γραφείο του και του έδινε 250 ευρώ για το κάθε μάθημα. 

Γενικά τις κοπέλες τις πλησιάζε... κάπως, τους μιλούσε με τρόπο... κάπως σεξουαλικό. Έτσι, σε γενικές γραμμές έλεγε στις κοπέλες πράγματα, διάφορα. Πιο παλιά είχαν γίνει κάποιες καταγγελίες, αλλά ποτέ το θέμα δεν είχε προχωρήσει». 

Τι ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός υπαλλήλου - καθηγητή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βορείου Ελλάδος και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία κ.λπ. και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (178.045) ευρώ, (15) βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς (140.000) ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού,(15) κινητά τηλέφωνα και

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται αύριο στην αρμόδια Εισαγγελία.

Πηγή: pronews.gr, iefimerida.gr, newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "