Ομαδικά σφοδρά «Πυρά» των φορέων για το νομοσχέδιο «Δομές Εκπαίδευσης» στη Βουλή

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


του Παναγιώτη Τζαννετάτου

Κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στις υποστηρικτικές δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι φορείς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η πλειοψηφία επέκρινε τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να καταλογίσουν στον κ. Γαβρόγλου πως άλλα είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση και άλλα τελικά έφερε προς ψήφιση.

«Έχουμε δει για τον ίδιο νόμο τρία διαφορετικά προσχέδια. Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν 51 άρθρα και αυτή τη στιγμή συζητάμε 113. Περιμέναμε από τον υπουργό Παιδείας ένα νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Αντίθετα βλέπουμε ένα νομοσχέδιο για τις δομές εκπαίδευσης», είπε για λογαριασμό της ΟΛΜΕ ο Πρόεδρος, Νίκος Παπαχρήστος, με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής να προσθέτει: «το 2016 στο εθνικό διάλογο για την παιδεία είχατε ανάγει τα Κέντρα Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών σε επίκεντρο για την ανάπτυξη της ειδικής αγωγής. Τι άλλαξε και τα καταργείτε τώρα;».

Από την πλευρά της ΔΟΕ, ο Θανάσης Κικινής υπερασπίστηκε το προεδρικό διάταγμα 152 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι δεν είναι τιμωρητικό και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «χρήσιμο εργαλείο» για μελλοντικές απολύσεις. «Για το νομοσχέδιο συνεχίζεται η τακτική της "να προαχθούν οι δικές μας επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, το μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Στέλλα Βαλαβάνη, δήλωσε πως ενώ η σχολική χρονιά τελειώνει, η ειδική αγωγή δεν έχει καν ξεκινήσει, ενώ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Καντούρης Τηλέμαχος, σημείωσε πως το νομοσχέδιο έχει συγκεντρωτικό προσανατολισμό που δεν λύνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Τέλος σφοδρή κριτική για τις αλλαγές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στις ΔΥΕΠ (σχολικές δομές για πρόσφυγες), εξαπέλυσε ο Β. Φερφυρής σημειώνοντας πως οι διατάξεις είναι ευνοϊκές για τους αναπληρωτές καθηγητές που έχουν ήδη θητεύσει στις επίμαχες δομές.

Πηγή: newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "