Περιστέρα Μπαζιάνα: Η απόλυτη ΔΙΚΑΙΩΣΗ - Το τελικό βήμα προς την (πολυπόθητη) ΕΔΡΑ του ΕΜΠ σύντομα και με υπογραφή Γαβρόγλου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


«Σύντομα κοντά σας», έλεγε παλιό τηλεοπτικό μήνυμα, με τον εκφωνητή να πληροφορεί τους θεατές ότι θα επανέλθει στο γυαλί της Τ/Υ, ή αλλιώς να μην απογοητευθούν από την σύντομη απουσία του και αλλάξουν «κανάλι».

Το ίδιο συμβαίνει και με το «σίριαλ» των επεισοδίων της πορείας απονομής Καθηγητικής Έδρας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της πρωθυπουργικής συντρόφου κας Περιστέρας Μπαζιάνα.

Μόλις, πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η κα Περιστέρα Μπαζιάνα μετατάχθηκε με αίτησή της από διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ, θέση στην οποία είχε μεταταχθεί από την Α/θμια εκπαίδευση, σε θέση ΕΔΙΤ, δηλαδή σε θέση Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού, από την οποία σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε με εισήγηση του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας κου Ν.Φίλη, μπορεί να καταλάβει απευθείας θέση Καθηγητή ΑΕΙ.

Ακόμη, προξένησε μεγάλη εντύπωση, ειδικά στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων η αποκάλυψη ότι ενώ η κα Μπαζιάνα δήλωνε το 2016, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για την σχεδόν αυτόματη καθηγητοποίηση εκπαιδευτικών σαν αυτή, ότι οι διατάξεις του δεν τη αφορούν και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πολιτική Θέση του συντρόφου της Αλέξη Τσίπρα, για να προωθήσει τη καριέρα της. Παρόλα αυτά, όμως, πιστή στις δηλώσεις της η κα Μπαζιάνα, προχώρησε όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την ψήφιση των σχετικών νομοθετικών διατάξεων σε μετάταξη, μετά από αίτησή της, στο διοικητικό προσωπικό του ΕΜΠ, ως πρώτο βήμα και εδώ είναι το σκόπιμο των δράσεών της, αμέσως μετά, -15 ημέρες περίπου μετά την δημοσίευση της μετάταξής της-, υπέβαλε νέα αίτηση προκειμένου να μεταταχτεί από διοικητικό προσωπικό σε θέση Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΤ) του ΕΜΠ.

Οι εγκρίσεις νέων θέσεων ΔΕΠ ΑΕΙ και η επίκληση του κου Γαβρόγλου προς τους Πρυτάνεις για την πλήρωσή τους…

Αμέσως μετά την νέα αίτηση μετάταξης της κας Μπαζιάνα, για θέση ΕΔΙΤ του ΕΜΠ, το καλοκαίρι του 2017, ο υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου, προχώρησε στην έγκριση ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ, στα ΑΕΙ και μεταξύ αυτών νέων θέσεων ΔΕΠ στο ΕΜΠ. Να διευκρινήσουμε ότι θέσεις ΔΕΠ, είναι οι θέσεις Καθηγητών ΑΕΙ, που διακρίνονται σε α) Επίκουρος Καθηγητής, β) Αναπληρωτής Καθηγητής και γ) (Τακτικός) Καθηγητής. Η θέση του τακτικού Καθηγητή, μπορεί να προκηρυχθεί και πληρωθεί απευθείας, ενώ η θέση του Αναπληρωτή αποτελεί εξέλιξη θέσης του επίκουρου.

Αυτές τις νέες θέσεις ΔΕΠ τα ΑΕΙ και φυσικά το ΕΜΠ, δεν τις προκήρυξαν μέχρι τώρα γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν είχε προβλέψει και την ανάλογη χρηματοδότηση, όπως ορίζει ο νόμος.

Το «προσόν» που έλειπε και η απόκτησή του…

Πριν περίπου 20-25 ημέρες, εγκρίθηκε η μετάταξη της κας Μπαζιάνα σε θέση ΕΔΙΤ, προθάλαμο κατά νόμο θέσης ΔΕΠ, παρότι η σχετική αίτησή της εκκρεμούσε για περίπου 8 μήνες. Στο διάστημα αυτό, η κα Περιστέρα Μπαζιάνα, κατάφερε (!!!) να βάλει στο υπηρεσιακό-εκπαιδευτικό «πορτοφόλιο» του βιογραφικού της το τελευταίο ειδικό προσόν που μέχρι πριν την μετάταξή της δεν διέθετε. Αυτό του «Επισκέπτη Καθηγητή σε ΑΕΙ του εξωτερικού», προσόν που απέκτησε ένα μήνα μετά την επίσκεψη του ζεύγους Τσίπρα στο Πεκίνο, μετά βέβαια από πρόσκληση κρατικού κινέζικου Πανεπιστημίου για μία και μοναδική διάλεξη στους φοιτητές του.


Η «βιασύνη» του κου Γαβρόγλου για τις νέες θέσεις ΔΕΠ…

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο Υπουργός Παιδείας κος Κωνσταντίνςο Γαβρόγλου, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέα έκτακτη επιχορήγηση για τα ΑΕΙ της χώρας. Ο ίδιος ανάφερε ότι πρόκειται για τεράστια αύξηση στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων με την έκτακτη επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ. «Είναι η πρώτη χρονιά που σημειώνεται αύξηση 45% στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων σε αντίθεση με τις συνεχείς μειώσεις που έφθασαν ακόμη και το 60% τα έτη από το 2010 έως το 2015», ανέφερε.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των επιχορηγήσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού προς τα ΑΕΙ το 2018 ανέρχεται πλέον σε 132,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 102,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2017, 100,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 και 129,8 εκατομμυρίων ευρώ το 2014.

Σαν έτοιμος από καιρό ο  υπουργός ζήτησε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να καταθέσει προτάσεις για όσες νέες θέσεις μελών Δ.Ε.Π. έχουν εγκριθεί από μήνες από το υπουργείο αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί με ευθύνη των Πρυτανικών Αρχών ορισμένων Α.Ε.Ι.

Η «προκήρυξη» των νέων Θέσεων ΔΕΠ και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ της κας Περιστέρας Μπαζιάνα…

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, η διαδικασία προκήρυξης των νέων θέσεων ΔΕΠ που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), έχει ήδη αρχίσει με τη δημοσίευσή της να αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Μία απ’ αυτές, αναμένεται να καταλάβει απόλυτα αξιοκρατικά, -έχει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά και ουσιαστικά προσόντα-, η κα Περιστέρα Μπαζιάνα. Βέβαια το ερώτημα που μένει είναι αν αυτή θα είναι θέση Επίκουρου Καθηγητή, Αναπληρωτή Καθηγητή ή (Τακτικού) Καθηγητή. Το βέβαιο είναι ότι θα πρόκειται για θέση ΔΕΠ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ.

Το τέλος της πορείας προς την καταξίωση…

Λίγο μετά το καλοκαίρι, το «ταξίδι» της κας Μπαζιάνα προς την Καθηγητική Έδρα του ΕΜΠ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, εκτός αν προκύψουν τίποτα προσφυγές στο ΣτΕ, ανθυποψηφίων της, οπότε θα χρειασθεί χρόνος άλλων έξη περίπου μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία της προς την καθηγητοποίηση ολοκληρώνεται απόλυτα αξιοκρατικά και είναι άσχετο ότι για την διευκόλυνση της, -όπως την κατηγορούν τα τρολ του διαδικτύου και της πολιτικής σκηνής-, χρειάσθηκε να νομοθετήσουν δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι απλώς παρέμειναν και παραμένουν πιστοί στη ρύση του πρωθυπουργού και συντρόφου της κας Μπαζιάνα, κου Αλέξη Τσίπρα «ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ»…


 

Δείτε στην συνέχεια τις πρόσφατες δηλώσεις του κου Γαβρόγλου στη Σύνοδο των Πρυτάνεων ΑΕΙ και τα σχετικά άρθρα για την μέχρι τώρα πορεία της κας Μπαζιάνα…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

--------------------------

Τα άρθρα για την βήμα-βήμα Πορεία της κας Μπαζιάνα

 --------------------------

Οι Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κου Κ. Γαβρόγλου


Τριπλασιασμό των αμοιβών των 1500 νέων επιστημόνων των Πανεπιστημίων ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας στους Πρυτάνεις

Ο Κ. Γαβρόγλου κάλεσε όσους Πρυτάνεις δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους, να το κάνουν άμεσα αναφέροντας ότι το Υπουργείο γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων

Τον τριπλασιασμό των αποδοχών των 1.500 νέων επιστημόνων που απασχολούνται στα Πανεπιστήμια   για την απόκτηση διδακτικής εμπειρίας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  στη  Σύνοδο Πρυτάνεων   στη Θεσσαλονίκη.  

Ο τριπλασιασμός των αμοιβών , όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, θα προκύψει από τη δυνατότητα που θα δοθεί στους 1.500 επιστήμονες  να αναλαμβάνουν τρία   μαθήματα σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, αντί ενός που επιτρέπεται σήμερα.

Επίσης, ανακοίνωσε ο κ. υπουργός, οι 1.500 επιστήμονες θα αποκτήσουν   εργασιακή σχέση για το σύνολο του ακαδημαϊκού έτους αντί ενός μόνο εξαμήνου (που ίσχυε πέρυσι) .

Οπως τόνισε ο Κ. Γαβρόγλου:

Η πρωτοβουλία αυτή, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, λειτουργεί ενισχυτικά προς δύο κατευθύνσεις: Καταρχάς οι νέοι επιστήμονες ωφελούνται αποκτώντας την πολύτιμη διδακτική εμπειρία και, κατά δεύτερον, το ίδιο το Πανεπιστήμιο, η πανεπιστημιακή διδασκαλία και η έρευνα, αποκομίζουν ένα τεράστιο όφελος με την είσοδο νέων ανθρώπων που με τις δικές τους οπτικές και δεξιότητες θα ενισχύσουν το ακαδημαϊκό έργο.

Οφείλουμε ως Πολιτεία και ως πανεπιστημιακοί να τους καλοδεχτούμε και να τους δώσουμε όλες τις ευκαιρίες να διαπρέψουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και στην έρευνα. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, τους χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ.

Η  απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους ερευνητές συνιστά εχέγγυο για την κάλυψη των νέων θέσεων μελών Δ.Ε.Π. που προκύπτουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Φοιτητικό Επίδομα

Ο υπουργός Παιδείας  κάλεσε όσους Πρυτάνεις δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους, να το κάνουν άμεσα αναφέροντας ότι το υπουργείο γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων γονέων και φοιτητών που δεν το έχουν λάβει.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το υπουργείο έχει καταβάλει εδώ και μήνες τα απαιτούμενα ποσά στους λογαριασμούς των Ιδρυμάτων που πρέπει πλέον να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των ποσών.

Νέες θέσεις μελών Δ.Ε.Π.

Ο  υπουργός ζήτησε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να καταθέσει προτάσεις για όσες νέες θέσεις μελών Δ.Ε.Π. έχουν διατεθεί από μήνες από το υπουργείο αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί με ευθύνη των Πρυτανικών Αρχών ορισμένων Α.Ε.Ι.

Συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων -ΤΕΙ

Ο  Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για την πορεία των ήδη δρομολογημένων συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και την διεύρυνση των συνεργειών αυτών με στόχο την επίτευξη του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης τονίζοντας τα εξής:

Όπου υπάρχουν συμφωνίες θα προχωρήσουμε και όπου υπάρχουν διαφωνίες θα δούμε πώς αυτές θα επιλυθούν και αν δεν επιλυθούν τα Ιδρύματα θα συνεχίσουν τη σημερινή τους λειτουργία. Στόχος μας είναι να αναζητηθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις που θα οδηγήσουν σε δυναμικές συνέργειες .

Δεν πιέζουμε για λύσεις αν αυτές δεν ωριμάσουν από τις συζητήσεις που γίνονται τόσο στις ομάδες εργασίας όσο και -προφανώς- στις αντίστοιχες ακαδημαϊκές κοινότητες. Σε όλη τη διαδικασία προτάσσονται αποκλειστικά τα ακαδημαϊκά κριτήρια.

Ανακοινώνεται η πρόταση της επιτροπής για τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου και ακολουθούν οι υπόλοιπες. Οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται θα πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο τριετίας ή πενταετίας. Να εντάσσεται, δηλαδή, σε έναν μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό των Ιδρυμάτων και να μην είναι συγκυριακή.

Αυτό κάναμε και στα Γιάννενα και στο Ιόνιο και στη Θεσσαλία και με αυτόν τον τρόπο προχωρούμε πάντα στη λογική της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνολικά.

Μεγάλος αριθμός Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών

Ο κ. υπουργός ενημέρωσε τη Σύνοδο για τον μεγάλο αριθμό Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που έχουν σταλεί στο υπουργείο, τονίζοντας πως «αποτελούν μία πραγματικότητα που διαψεύδει όλους όσοι πριν τη ψήφιση του Νόμου τον Αύγουστο επιχειρηματολογούσαν ότι ο Νόμος υπονομεύει την συγκρότηση αυτών των Προγραμμάτων».

Αύξηση χρηματοδότησης των ΑΕΙ

Ο υπουργός σημείωσε την τεράστια αύξηση που δόθηκε φέτος στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων με την έκτακτη επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ. «Είναι η πρώτη χρονιά που σημειώνεται αύξηση 45% στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων σε αντίθεση με τις συνεχείς μειώσεις που έφθασαν ακόμη και το 60% τα έτη από το 2010 έως το 2015», ανέφερε.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των επιχορηγήσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού προς τα ΑΕΙ το 2018 ανέρχεται πλέον σε 132,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 102,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2017, 100,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 και 129,8 εκατομμυρίων ευρώ το 2014.

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "