Συν Αλέξη και χείρα κίνει… Η «Μεγάλη Πορεία» της κας Περιστέρας Μπαζιάνα προς το ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙ – Μεγάλη Δευτέρα το δώρο του συντρόφου..

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


«Στο δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» τόνιζε «δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιονδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για διαφάνεια». Τάδε έφη η κα Μπαζιάνα το 2015. Σήμερα, όμως, οδεύει ακάθεκτη και με το νόμο του Αλέξη… για το ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙ, αφού πρώτα της έστρωσαν το δρόμο με όλα όσα χρειάζονταν για να αποκλείσει κάθε επίδοξο ανταγωνιστή. Αριστερό ηθικό Πλεονέκτημα και βάλε…

-----------------------------

Πήραμε την Κυβέρνηση, τώρα παίρνουμε και την Εξουσία

Έτσι εξηγείτε το «αγνό» φιλί αγάπης του ζεύγους Τσίπρα στην Τήλο, την ανάσταση. Ήταν η έκφραση ανύπωτης ευγνωμοσύνης από την μία πλευρά της Περιστέρας και από την άλλη έκφραση άδολης προσφοράς από τον Αλέξη. Στο κάτω, κάτω ένα μικρό δωράκι προς την σύντροφο, ήταν, σύντροφο τόσο με την ανθρώπινη και κοινωνική, όσο και με την πολιτική έννοια.

Δωράκι, σιωπηλό που για να μην «σκανδαλισθεί» το πόπολο έγινε την Μεγάλη Δευτέρα, ημέρα ή μάλλον περίοδο που οι αθεόφοβοι δημοσιογράφοι και κοινωνιστές γεγονότων και καταστάσεων βρίσκονταν σε κατάσταση εντρίφυσης στα όσα προστάζουν οι θείες αργίες…

Πιθανόν, βέβαια η επιλογή της Μεγάλης Εβδομάδας για την νομική κατοχύρωση του «δώρου» του Πρωθυπουργού προς την σύντροφό του, -μην γελιέστε χωρίς την έγκρισή του δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει-, να είχε την έγκριση και του μέντορα και νονού του, του σεβασμιώτατου αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου. Ναι αυτού του «σεβάσμιου» γέροντα, που εκ των πράξεων και πολιτικών του φαίνεται να τον ενδιαφέρει μόνο η σωτηρία των ψυχών. Ποιών ψυχών; Κρίσιμο ερώτημα που χρίζει απάντησης από εξειδικευμένους αναλυτές και όχι μόνο..


Σημασία, βέβαια, έχει ότι η σωτηρία των ψυχών, αποτελεί ακόμη και σύμφωνα με το Σύνταγμα, αρμοδιότητα των επί γης εκπροσώπων του θεανθρώπου, κι όποιος μπορεί να το κατανοήσει, ας σκύψει ευλαβικά το γόνι…

Στην Ελλάδα, όμως, η ΚΑΘΗΓΗΤΟΠΟΙΗΣΗ γόνων, συγγενών κι αν θέλετε παρατρεχάμενων Πολιτικών Ηγητόρων, δεν είναι κάτι που θεωρείται σπάνιο, το αντίθετο μάλιστα. Αν κάποιος, κάνει μία απλή έρευνα στα «υψηλού» επιπέδου ΑΕΙ και ΤΕΙ που διαθέτει η χώρα, ναι αυτά που κατά τον Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου δεν υπάρχει καμία παραβατικότητα και εγκληματικότητα, παρά μόνο νέοι που φλέγονται από την αγωνία για αυτοδιάθεση, αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση των μαζών, -εφόσον βέβαια έχουν εξασφαλίσει πρώτα το χαρτζιλίκι τους από το υγιές εμπόριο κάνναβης ή από καμία απαλλοτρίωση πλούσιας περιουσίας-, θα βρει, αρκετούς ΓΟΝΟΥΣ, συγγενείς, κλπ, πολιτικών που με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια έγιναν Καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σε τι άραγε, διαφέρει η κα Περιστέρα Μπαζιάνα, πρωθυπουργική σύντροφος, από τον Αντρίκο . Α. Παπανδρέου, γιό του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ή την κα Παπαληγούρα, ανηψιά του επίσης αείμνηστου Υπουργού Συντονισμού της Νέας Δημοκρατίας, που έγιναν Καθηγητές στα πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα;

Και οι τρεις, διέθεταν και διαθέτουν πλήθος ακαδημαϊκών τίτλων που καλύπτουν, όλα όσα απαιτούν οι συγκεκριμένες θέσεις…

Σημασία, όμως, έχει ο δρόμος… Ναι ο δρόμος που ο καθένας ακολούθησε ή ακολουθεί για να φθάσει στο τέρμα της διαδρομής…

Για την κα Περιστέρα Μπαζιάνα έχουμε ξαναγράψει και έχουμε περιγράψει ότι δεν είναι τυχαία η διαδρομή που έχει επιλέξει να ακολουθήσει… Από τις καταλήψεις του Πολυκλαδικού Αμπελοκήπων, βρέθηκε στο Πολυτεχνείο Πατρών και αργότερα στο 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Πληροφορικής…


 

Σήμερα, δρέπει τους κόπους της και βλέπει την εμμονική προσπάθειά της που την ΚΑΘΗΓΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, να επιβραβεύονται αργά αλλά με πολύ σταθερά βήματα… Μέχρι προσόντα ως «Επισκέπτρια Καθηγήτρια» σε Πανεπιστήμιο του Πεκίνου απέκτησε, ενόψη τις μελλοντικής αναβάθμισής της, που μην ξεγελιέστε θα έλθει πολύ σύντομα και πιθανόν εντός του καλοκαιριού.

Για να δείτε την «Εμμονική Πορεία της κας Μπαζιάνα προς την ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΕΔΡΑ κάντε κλικ εδώ.

Γιατί η τόση βιασύνη για την ΚΑΘΗΓΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της κας Περιστέρας Μπαζιάνα; Μα είναι πολύ απλό… Για να υπάρχει σε ισχύ ο σεβασμός του Καθηγητικού Κατεστημένου του Πολυτεχνείου Αθηνών, στην πολιτική εξουσία που μας κυβερνά… Εξάλλου, αυτό είναι και το κλειδί μέχρι σήμερα για την σεμνή πορεία της κυρίας Μπαζιάνα προς τη Καθηγητική Έδρα…

«Κακόπιστοι», βέβαια, δημοσιογράφοι και όχι μόνο ισχυρίζονται ότι αν η κα Μπαζιάνα δεν ήταν σύντροφος του Αλέξη, δεν θα μπορούσε να κάνει την διαδρομή αυτή προς την Έδρα του ΕΜΠ… Αλήθεια, ποια κοινωνία μπορεί να δεχθεί αυτούς τους ισχυρισμούς, όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι διάγουμε την περίοδο της «Αριστείας», της δικαιοσύνης, της ισονομίας και των μη ρουσφετιών, στοιχεία που έχει επιβάλει με την υψηλή καθοδήγηση του στρατηγικού συμβούλου κου Καρανίκα, η με το «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» Κυβέρνηση του συντρόφου Αλέξη…

Εξάλλου, αυτά τα επικυρώνει και πιστοποιεί ο σύντροφος Φλαμπουράρης, συνεπικουρούμενος από τους συντρόφους Σπίρτζη, Παππά, Δραγασάκη, Τόσκα, Γαβρόγλου, κλπ…


Διαβάστε στην συνέχεια το νέο «επεισόδιο» στην Μεγάλη Πορεία, - αντίστοιχη με αυτή του συντρόφου ΜΑΟ-, της κας Περιστέρας Μπαζιάνα προς την κατάληψη της περιπόθητης Έδρας του ΕΜΠ. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, που λέει κι ο λαός…

Σημείωση: Όταν τον Αύγουστο του 2015, ο Νίκος Φίλης είχε ως Υπουργός Παιδείας, νομοθετήσει την δυνατότητα «να μπορούν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα ΑΕΙ & ΤΕΙ να μετατάσσονται σε θέσεις ΕΔΙΠ, χωρίς οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων να μπορούν να απορρίψουν το αίτημά τους», η κα Περιστέρα Μπαζιάνα είχε δηλώσει ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να το πράξει η ίδια και ότι η σχετική διάταξη δεν την αφορούσε…

Σήμερα, όμως…

----------------------

Μεγάλη Δευτέρα το ΦΕΚ για την απόδοση Οργανικής Θέσης ΕΔΙΠ στην κα Μπαζιάνα

Με ένα ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Μεγάλη Δευτέρα η κα Περιστέρα Μπαζιάνα μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, προκαλώντας έντονη κριτική στα social media και συζητήσεις σχετικά με τη νέα αυτή τοποθέτηση.


Η πορεία της κα Μπαζιάνα έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο έντονου σχολιασμού και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

  • Η σύντροφος του πρωθυπουργού διορίσθηκε εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον κλάδο ΠΕ 19 Πληροφορικής επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου έλαβε την πρώτη απόσπαση στο ΕΜΠ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ.
  • Φέρεται να έχει διδάξει στα φροντιστήρια και τα εργαστήρια της Έδρας, όπου είχε αποσπαστεί δεδομένου ότι αυτό προβλέπεται στη νομοθεσία βάσει της οποίας οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποσπώνται στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα.
  • Τον Αύγουστο του 2013 και με υπουργό Παιδείας τον κ. Αρβανιτόπουλο η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά με νέα απόφαση του τότε υπουργού το 2014 αποσπάται εκ νέου στο ΕΜΠ. Απόφαση που ανανεώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.
  • Με αυτή συμπληρώθηκε και η προβλεπόμενη από το νόμο διετία που απαιτείται προκειμένου να γίνει ΕΔΙΠ. Σημειώνεται πως και ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργός κ. Μπαλτάς ανανέωσε τη σχετική απόφαση.
  • Η πορεία της κα Μπαζιάνα συνεχίζεται και έτσι το καλοκαίρι του 2015 λαμβάνει μέρος σε προκήρυξη για την κάλυψη μιας θέση έκτακτου προσωπικού 407 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Γίνεται αποδεκτή και την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει τη θέση.

Τον ίδιο χρόνο το υπουργείο Παιδείας προωθεί μια σειρά διατάξεων μέσων των οποίων δίνεται η δυνατότητα:

1. σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να μετατραπούν σε ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ενώ με τροποποίηση του περασμένου έτους δόθηκε η δυνατότητα να συσταθούν οι σχετικές θέσεις στα ΑΕΙ.

2. Στους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστους χρόνους υπαλλήλους να ζητήσουν την ένταξή τους στην κατηγορίας ειδικού τεχνικούς επιστημονικού προσωπικού.

3. Στους υπάλληλους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ να γίνουν λέκτορες (αυτό καταργήθηκε μετά από σειρά αντιδράσεων).

Το Μάιο του 2017 η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται ως διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ και τη Μεγάλη Δευτέρα με ΦΕΚ γίνεται Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό. 


Τι έλεγε το 2016

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του 2016, όπου ανέφερε ότι είχε προωθηθεί ευνοϊκή ρύθμιση για την ίδια, ήταν η αιτία να στείλει τότε η κα Μπαζιάνα επιστολή τονίζοντας πως δεν την αφορά προσωπικά.

«Στο δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» τόνιζε «δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιονδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για διαφάνεια».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η κα Κωνσταντοπούλου είχε αφήσει αιχμές για τη κα Μπαζιάνα. Η κα Κωνσταντοπούλου ήταν η δικηγόρος της σε μια διαμάχη με τον καθηγητή της στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τάσος Ευαγγελίου - liberal.gr

-------------------

Μάιος 2016: Η Περιστέρα Μπαζιάνα διορίζεται μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ


Διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου είναι πλέον η σύντροφος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, μετά από δική της αίτηση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 496/30-5-2017, η Περιστέρα Μπαζιάνα εντάσσεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής.


Με πρόσφατη ρύθμιση κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού έχει ήδη καταθέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί σε θέση διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει καταθέσει αντίστοιχη αίτηση και σε περιφερειακό πανεπιστήμιο.

---------------------

Διαβάστε ακόμη:

Η «Εμμονική» Πορεία της κ. Περιστέρας Μπαζιάνα προς την «Καθηγητική Έδρα» του ΕΜΠ

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Σχόλια  

 
0 #1 Papaitsou P. 19-04-2018 15:46
Πως μπορώ να γίνω σύντροφος πρωθυπουργού?
Η μiα χειρουργός από νηπιαγωγός και η άλλη proffessor!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "