Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Επιστολή προς το ΥΠΠΕΘ για τα Κέντρα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Αξιότιμε κ. κ. Υπουργέ.  

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (η οποία έχει πια λήξει), σχέδιο νόμου με θέμα: “Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις” 1, στο άρθρο 14 του οποίου αναφέρεται πως -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταργούνται ουσιαστικά τα Κέντρα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) που βρισκόταν έως τώρα στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Προς:

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Κοιν:

Γραφεία Τύπου πολιτικών κομμάτων,

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αθήνα, 30/3/2018

Αξιότιμε κ. κ. Υπουργέ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (η οποία έχει πια λήξει), σχέδιο νόμου με θέμα: "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις", στο άρθρο 14 του οποίου αναφέρεται πως -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταργούνται ουσιαστικά τα Κέντρα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) που βρισκόταν έως τώρα στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Και μάλιστα αυτό, λίγο καιρό αφότου όλοι οι υπηρετούντες στα ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Ελλάδας σας είχαν επισημάνει με υπόμνημα που υπογράφεται από 105 επιστήμονες τη χρησιμότητα και τις ανάγκες που καλύπτουν τα εν λόγω Κέντρα. Λίγο χρόνο μετά που η Κυβέρνησή σας κατάργησε την λεγόμενη τρίωρη εργαστηριακή απασχόληση των υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής (Σ.Ε.Π.Ε.ΗΥ).

Δυστυχώς φαίνεται να μην σας ενδιαφέρει καθόλου η άποψη των Ελλήνων Πληροφορικών για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μονάδων και δομών, ενώ πάλι αποδεικνύεται εμπράκτως μια πρακτική εκδίωξης θα λέγαμε των Πληροφορικών από τον χώρο της Εκπαίδευσης.

κ. Υπουργέ.

Οι Πληροφορικοί της χώρας έχουμε κουραστεί πια να διεκδικούμε τα αυτονόητα· όχι για εμάς, αλλά για τους Έλληνες μαθητές. Θα αρκεστούμε να σας υπενθυμίσουμε το υπόμνημα που αναφέραμε αρχικά με την παρατήρηση πως παραμένει επίκαιρο και η Ένωσή μας το προσυπογράφει και υιοθετεί στο ακέραιο. Φοβούμαστε όμως πως απευθυνόμαστε σε "ώτα μη ακουόντων". Κλείνουμε, με την ελπίδα να κάνουμε λάθος στο τελευταίο, πράγμα που θα φανεί από την ανταπόκρισή σας όχι σ’ εμάς, αλλά στους πάνω από 1080 πολίτες (εκπαιδευτικούς ως επί το πλείστον) που σχολίασαν αρνητικά το άρθρο 14 του παραπάνω σχεδίου νόμου. Αυτοί τουλάχιστον έχουν καταλάβει την αξία ύπαρξης των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. όπως ήταν ως τώρα.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)

Ο Πρόεδρος

Ο Αντιπρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Ο Ειδικός Γραμματέας

Η Ταμίας

Δημήτρης Κυριακός

Γιάννης Κιομουρτζής

Χάρης Γεωργίου

Φώτης Αλεξάκος

Λένα Καπετανάκη

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "