Η τυχερή Περιστέρα Μπαζιάνα, το προσδοκώμενο «Καθηγητηλίκι», η Μαρέβα Μητσοτάκη και ο θεός της προπαγάνδας…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Ο «θεός» της πολιτικής προπαγάνδας, θέλει τους σύγχρονους Έλληνες, να παρακολουθούν τη δημόσια ζωή, μέσα από την κλειδαρότρυπα. Εάν δε έχει και λίγο μυστήριο, υπονοούμενες απιστίες, νεποτισμό και πρακτορικό μυστήριο κατά της χώρας, το γλυκό γίνεται σούπερ και όλοι παρακολουθούν με κομμένη ανάσα.

Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αυτό, μόνο που στο παρελθόν η διάδοση αυτής της προπαγάνδας, γιατί περί προπαγάνδας πρόκειται, γίνονταν από στόμα σε στόμα, στις συζητήσεις του καφενείου, ή αν θέλετε στο «κουτσομπολιό» των ανδρών.

Κανείς δεν αναζητούσε τη αλήθεια, αφού, όπως πολύ καλά έχουν εμπεδώσει οι εκπαιδευτικοί, ο ημιμαθής έχει και την ποιο ισχυρή «γνώμη», κι αυτός επικρατεί στο τέλος.

Σήμερα, όλο αυτό, πραγματοποιείται μέσω των κοινωνικών δικτύων και ειδικά των «φατσότοιχων», όπου κάθε πικραμένος συνομωσιολόγος εκφέρει τον πόνο και την διαστροφή του, πνευματική ή πολιτική. Κι όσο ποιο βαθειά μπαίνει στην κλειδαρότρυπα, τόσο ποιο πιστευτό γίνεται το τερατολόγημά του.

Τι δουλειά, όμως έχει η πολιτική προπαγάνδα της κλειδαρότρυπας και οι τερατολογίες των χρηστών των Socialmedia, με τις συζύγους του πρωθυπουργού κ. Περιστέρα Μπαζιάνα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι;

Η πρώτη έχει βάλει πλώρη για την κατάληψη Πανεπιστημιακής Έδρας, ακολουθώντας με υπομονή, εμμονή συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο η δε δεύτερη «παιδί» του τραπεζικού και οικονομικού γίγνεσθαι, ακολουθεί αυτόνομη επιχειρηματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα…

Το περίεργο είναι ότι για την μεν πρώτη, επικρατεί, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, άκρα του τάφου σιωπή, στα ΜΜΕ και τα Socialmedia, για την δε δεύτερη υπάρχουν πολιτικά κατευθυνόμενες ειδήσεις, τόσο για την επιχειρηματική πορεία της, όσο και αυτό είναι το βάρβαρο για την προσωπική ζωή της.

Είπαμε βέβαια, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην ελληνική δημόσια και πολιτική ζωή, η αξιοπρέπεια και η αλήθεια, είναι αγαθά προς εξαφάνιση…

«Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας» είχε πει η κα Περιστέρα Μπαζιάνα όταν σηκώθηκαν μερικοί ψίθυροι κριτικής και ευνοιοκρατίας για την «πρόσληψη» της ως επισκέπτρια διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και κατά μία έννοια είχε δίκαιο.


Από την άλλη, όταν η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ζήτησε με εξώδικό της από Υπουργούς και Κυβερνητικούς παράγοντες να ανασκευάσουν τα όσα ψευδώς δήλωσαν στην Βουλή για την ίδια, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου ήταν «Η κ. Μαρέβα θα πρέπει να κατανοήσει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και ως τέτοιο θα δέχεται δημόσια κριτική». Για το ζητούμενο, όμως, δηλαδή τις ψευδείς αναφορές σε βάρος της, ποίησε την νήσσα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τους «εκφραστές της αλήθειας», γιατί πώς να το κάνουμε, οι Έλληνες Πολιτικοί είναι και θα είναι πάντοτε οι εκφραστές της μόνης και πραγματικής αλήθειας, τρανά παραδείγματα για τον ελληνικό λαό που κακά τα ψέματα δεν μπορεί με τίποτα να «διαπαιδαγωγηθεί» στα νάματα των πολιτικών ηγετών του, όντα ο πραγματικός καταστροφέας της χώρας…

Ας τα εξετάσουμε, όμως με την σειρά…

Η ιδιαίτερη, όχι πολύπλοκη, αλλά επακριβώς στρατηγικά σχεδιασμένη πορεία της κας Μπαζιάνα για το «Καθηγητηλίκι» της Πανεπιστημιακής Έδρας


Κατ’ αρχή να πούμε ότι η κατάληψη Πανεπιστημιακής Έδρας, από γόνους και συγγενείς πολιτικών, που δεν θέλουν να ακολουθήσουν κληρονομικό δικαίωμα την πολιτική σταδιοδρομία των γονέων, κηδεμόνων ή συζύγων τους, είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο των Σταυροφόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει ή επιχειρείται η κατάληψη Πανεπιστημιακής Έδρας από συγγενείς εν ενεργεία πολιτικών, από το αξίωμα του υπουργού και πάνω. Πρόχειρα, κάποιος μπορεί να αναφέρει, την κα Παπαληγούρα, κόρη του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, επί ηγεσίας Κωνστ. Μητσοτάκη, ανηψο-εγγονή του αείμνηστου Παναγιώτη Παπαληγούρα και την κα Λαλιώτη, σύζυγο του Κώστα Λαλιώτη, πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Συμπερασματικά, η κα Μπαζιάνα, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αν και εδώ θα πρέπει να γίνει αναφορά στο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς που κατακεραύνωνε κάθε πράξη νεποτισμού πριν ανέλθει στην εξουσία.

Σε αντίθεση με τον σύντροφό της πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα, με τον οποίο βρίσκονται μαζί, σύμφωνα με από την μαθητική ηλικία τους στο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, η ίδια είχε λαμπρή και ομολογουμένως αξιοθαύμαστη εκπαιδευτική και επαγγελματική ανέλιξη.

Ο πρώτος, εγγράφηκε σε Πολυτεχνική Σχολή της Βουλγαρίας, καταβάλλοντας τα καθορισμένα δίδακτρα και πήρε στην συνέχεια, ως φοιτητής εξωτερικού, μεταγραφή στο Μετσόβιο, όπου συνάντησε τον μέντορά του κο Μπαλτά, την ευγενική φροντίδα και συνδρομή του στενού οικογενειακού φίλου και συναδέλφου του μακαρίτη πατέρα του, σημερινού πανίσχυρου παρασκηνιακά «παπούλη» της κυβέρνησης.

Επαγγελματικά, σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει αναφέρει δημόσια, ασχολήθηκε και απασχολήθηκε στο τεχνικό γραφείο του πατέρα του, με ότι κι αν αυτό σημαίνει ή προκαλεί συνειρμούς.

Αντίθετα, η σύντροφός του κα Περιστέρα Μπαζιάνα, είχε θαυμαστή εκπαιδευτική ανέλιξη. Μπήκε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, απ’ όπου αποφοίτησε, έχοντας αποκτήσει εκτός από το βασικό Πτυχίο και ένα Μεταπτυχιακό Τίτλο στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Επαγγελματικά, η ανέλιξή της ήταν μετεωρική και μόνο στο δημόσιο τομέα. Την περίοδο 2007-2010, απασχολήθηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Β/θμιας Επαγγελματική Εκπαίδευση στα σχολεία της δυτικής Αθήνας, με μία τουλάχιστον θητεία στο 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου.

Διορίσθηκε από την Επετηρίδα, στην Β/θμια Επαγγελματική Εκπαίδευση και προ του κινδύνου να κριθεί υπεράριθμη και τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω των απαιτήσεων της 1ης μνημονιακής συμφωνίας, αιτείται και κάνει μετάταξη στην δημοτική εκπαίδευση, αμέσως μετά την εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής στην στοιχειώδη εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο σταθερή οργανική θέση στο δημόσιο τομέα.

Ένα χρόνο μετά την μετάταξή της και παρότι δεν επιτρέπεται από το νόμο, καταλαμβάνει με απόσπαση, που υπογράφει η κα Άννα Διαμαντοπούλου, θέση επικουρικού διδακτικού προσωπικού (είναι αυτού που κάνουν τα «φροντιστήρια» στους πρωτοετείς φοιτητές) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το 2008 έχει ήδη ολοκληρώσει το «Διδακτορικό» της, μέσα στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οι αποσπάσεις της κάθε έτος συνεχίζονται πάλι με υπογραφή της κας Διαμαντοπούλου και στην συνέχεια με υπογραφή των κ.κ. Μπαμπινιώτη και Αρβανιτόπουλου που την διαδέχθηκαν και έως τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2015-16 (Αύγουστος 2016).

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κι ενώ βρίσκεται με απόσπαση, ως εκπαιδευτικός της Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μετσόβιο και παρότι δεν επιτρέπεται από το νόμο, γίνεται δεκτή ως διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, πάλαι ποτέ άντρο της κας Άννας Διαμαντοπούλου. Το «δεν επιτρέπονταν» από το νόμο, έγκειται στο γεγονός, ότι θα έπρεπε, ως αποσπασμένη να καλύπτει υποχρεωτικά το προβλεπόμενο διδακτικό ωράριό της, ως αποσπασμένη στο Μετσόβιο, θέμα για το οποίο δεν υπήρχε καμία αναφορά στη απόφαση ορισμού της ως επισκέπτριας Καθηγήτριας στο ΤΕΙ Κοζάνης.

Η θητεία της, ως «διδάσκουσα» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τις έδωσε το απαραίτητο (διδακτικό) προσόν να μπορεί να διδάξει σε ΑΕΙ και ώ του θαύματος το αμέσως επόμενο εκπαιδευτικό έτος (2016-17) «προσλαμβάνεται» και διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λαμία.

Τον Μάιο του 2017 η κα Μπαζιάνα με αίτησή της εντάσσεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ (ΦΕΚ 496/30-5-2017), ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής, κάνοντας χρήση νομοθετικής ρύθμισης του τότε υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, που πρόβλεπε ότι κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί. Η Περιστέρα Μπαζιάνα θα μπορούσε να επιλέξει τον κλάδο του Ειδικού Εργαστηριακού Προσωπικού που επικουρεί τους καθηγητές, αντ’ αυτού όμως επέλεξε να ενταχθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους με ωράριο εργασίας 8:00-16:00.

Αν κάποιοι απορούν, γιατί η κα Μπαζιάνα επέλεξε να γίνει διοικητική υπάλληλος στο Μετσόβιο και όχι ΕΔΠ (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό), προκειμένου να έχει την δυνατότητα ανέλιξης, στις ανώτερες καθηγητικές βαθμίδες του Ιδρύματος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε ότι αφορά τη κατάληψή τους, είτε μέσω εσωτερικής αξιολόγησης και μετάταξης, είτε μέσω σχετικής προκήρυξης θέσης, οι δύο κλάδοι έχουν την ίδια «μεταχείριση», τα ίδια προνόμια και τις ίδιες προοπτικές για την κατάληψη καθηγητικής θέσης στα ΑΕΙ, εφόσον βέβαια διαθέτουν τα ζητούμενα εκπαιδευτικά προσόντα…


Στις 27.9.2017, η κα Περιστέρα Μπαζιάνα, αναγορεύθηκε Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου, μετά από ειδική πρόσκληση και στα πλαίσια της επίσκεψης της έδωσε διάλεξη στους φοιτητές του.

Το μόνο πλέον που έλειπε από το «πορτοφόλιο» ακαδημαϊκών προσόντων της κας Μπαζιάνα, προκειμένου να είναι μακράν η πρώτη μεταξύ υποψηφίων, όταν και οπότε προκηρυχθεί Πανεπιστημιακή Έδρα στα Ελληνικά ΑΕΙ, ήταν η συμμετοχή της και πιθανόν παρουσίαση επιστημονικού θέματος, σε Διεθνές επιστημονικό συνέδριο του γνωστικού αντικειμένου της.

Και ώ του θαύματος, βρέθηκε λύση κι αυτό. Όπως έγινε γνωστό, λίγες ηµέρες αφότου µπει το 2018, η σύζυγος του πρωθυπουργού θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τα νησιά της Χαβάης στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού και ο λόγος για το υπερατλαντικό ταξίδι της δεν είναι για να συνοδεύσει τον Αλ. Τσίπρα σε κάποιο από τα ταξίδια που πραγµατοποιεί ως πρωθυπουργός. Αντίθετα, σχετίζεται µε την ακαδηµαϊκή ιδιότητά της, καθώς θα παραστεί στο συνέδριο που διοργανώνει το Συµβούλιο Τηλεπικοινωνιών του Ειρηνικού (Pacific Telecommunications Council), µε αφορµή τον εορτασµό των 40 ετών λειτουργίας του, ως διδάκτωρ ηλεκτρολόγος µηχανικός και µηχανικός υπολογιστών του ΕΜΠ, αλλά και ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τµήµα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστηµίου ∆υτικής Μακεδονίας και στο Τµήµα Πληροφορικής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας.

Με τον τρόπο αυτό ο κύκλος με τις κιμωλίες, της κας Μπαζιάνα, κλίνει, το πορτοφόλιο των «ακαδημαϊκών» προσόντων της, είναι πλέον πλήρες και το μόνο που απομένει είναι η μαγική στιγμή που θα προκηρυχθεί η πολυπόθητη Πανεπιστημιακή Έδρα. Σ’ αυτή ολοκληρώνεται και ο ιστός της αράχνης που υφαίνεται από την πρώτη απόσπασή της στο Μετσόβιο και μετά…

Για να είμαστε ειλικρινής, δεν γνωρίζουμε, αν τα «βήματα» της κας Μπαζιάνα, προς την πραγμάτωση του στόχου της, καθορίζονται και έχουν την υψηλή επιμέλεια του Οίκου Rothschild and Cο και της ειδικής σε θέματα ρυθμίσεως δημοσίων χρεών κυρίας Anne-Laure Kiechel, γνωστής για τις διεθνείς διασυνδέσεις της, όπως του συντρόφου της και Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα (για να δείτε το σχετικό δημοσίευμα κάντε κλικ εδώ), εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η πορεία της είναι απόλυτα επιτυχής.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολίτευση φαίνετι ότι παρακολουθεί την πορεία της πρωθυπουργικής συντρόφου, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτικότητά της, χωρίς να θεωρεί την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία και ανέλιξή της συνδεδεμένη με το κυβερνητικό αξίωμα του κ. Τσίπρα. Σε αντίθεση η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι– Μητσοτάκη, αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ως δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα με το επιβαρυντικό στοιχείο του πολιτικού αντιπάλου.

Δύο σύζυγοι ή σύντροφοι πολιτικών με διαφορετική αντιμετώπιση της ιδιωτικότητάς τους. Την μία την «κατηγορούν» και διασύρουν πολιτικά και ενίοτε σε προσωπικό επίπεδο, αν και η ασχολία και δραστηριοποίησή της είναι αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, η άλλη, «δοξάζεται» για τις ικανότητές της, αν και δραστηριοποιείται μόνο στο δημόσιο τομέα, με την μετεωρική ανέλιξή της να εγείρει πολλά ερωτηματικά, αν θα μπορούσε να είχε υπάρξει στην περίπτωση που δεν ήταν πρωθυπουργική σύντροφος… όπως οι απλές και κοινές δασκάλες των δημοτικών σχολείων, έστω κι αν αυτές έχουν περισσότερα μεταπτυχιακά και διδακτορικά, πιστέψτε δε ότι υπάρχουν και τέτοιες πολύ άξιες προσωπικότητες.

Δεν θα αναφερθούμε άλλο για τις δύο Κυρίες, απλώς παραθέτουμε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από σχετικό άρθρο του κ. Γιάννη Σιδέρη, στο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στο liberal.gr, για τον τρόπο αντιμετώπισης της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι –Μητσοτάκη, από την Κυβέρνηση και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της και ένα άρθρο του κ. Άνδρέα Στασινού, στο protagon.gr, την 1η Αυγούστου 2016 για την κα Μπαζιάνα.

Ο αναγνώστης, ας βγάλει τα συμπεράσματά του, πολιτικά και άλλα με βάση την λαϊκή αρχή «αν έχεις τύχη διάβαινε» και το αρχαιοελληνικό ρητό «συν Αθηνά και χείρα κείνει».

Είπαμαν και λάλαμαν και αμαρτίαν ουμία έχωμεν

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

----------------------

Γιάννης Σιδέρης για Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

(για να δείτε όλο το άρθρο κάνε κλικ εδώ)

Φυσικά είναι ένα ερώτημα που με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απαντηθεί. Η Μαρέβα Μητσοτάκη λειτουργεί ως εύκολος αντιπερισπασμός, και «εργαλείο» για κάθε χρήση. Όπως τότε που πήγε κρυφίως ο πρωθυπουργός στο Παρίσι, και για αντιπερισπασμό  μάθαμε για το – αποκτημένο με δάνειο - διαμέρισμα της κας Μητσοτάκη.    

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω πολιτικής κουλτούρας, όπως και το στενό κοινό που ταυτίζεται μαζί του (δεν εννοούμε τους ψηφοφόρους του), δεν δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε πανανθρώπινες αξίες καθολικής (και αταξικής) εφαρμογής. Τα ανθρώπινα δικαιώματα τα εργαλειοποιεί, τα χρησιμοποιεί ως ασπίδα όταν πρόκειται για άτομα του ευρύτερου πολιτικού του χώρου, και τα κονιορτοποιεί όταν πρόκειται για αντιπάλους.

Το πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα είναι πως η ευρύτερη «μάζα», που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός, εύκολα πείθεται ότι το ερώτημα είναι αθώο, δεν είναι ατεκμηρίωτο και σκόπιμο. Συμπεραίνει ότι «κάτι ξέρουν για να το ρωτάνε»! Σε όσους τυχόν αντιδράσουν, ποινικοποιείται χυδαία ακόμη και η στοιχειώδης υπεράσπιση των αρχών Δικαίου και των Δικαιωμάτων του ανθρώπου: «Δηλαδή έγινες υπερασπιστής του Μητσοτάκη;».

(Να υπενθυμίσουμε ότι ουδείς από την αντιπολίτευση, και από τα σοβαρά αντιπολιτευτικά ΜΜΕ, δεν άφησε αιχμές για την ραγδαία επαγγελματική άνοδο της κας Περιστέρας Μπαζιάνα. Και το παρόν κείμενο δεν την αναφέρει ως «πρωθυπουργική σύζυγο», καθώς  οφείλουμε στην εποχή μας να αναγνωρίζουμε την αυτόνομη επαγγελματική πορεία των ατόμων και να τα εκλαμβάνουμε ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες. Πρωθυπουργική σύζυγος είναι μόνο όταν συνοδεύει, με αυτή την ιδιότητα, τον πρωθυπουργό σε επίσημες συναντήσεις, εξωτερικού και εσωτερικού).

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι η άγνωστή μας κα Μαρέβα. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι κυβέρνηση, συνεχίζει την τακτική του περιθωριακού, και γι αυτό ανεύθυνου,  γκρουπούσκουλου του 3%. Στοχοποιεί άκριτα και ατεκμηρίωτα κάθε αντίπαλο – ή φανταστικό αντίπαλο. Είτε αυτός  είναι η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε είναι Μέσο Ενημέρωσης, είτε απλός δημοσιογράφος που ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα. Ακόμη και οι απλοί χρήστες στα social media  δέχονται ευτελείς χαρακτηρισμούς, αν πουν κάτι για την λαοπρόβλητο κυβέρνηση.   

Εκείνο που δεν έχουν κατανοήσει είναι πως αυτή η τακτική, τους δημιούργησε πολλούς εχθρούς, ενώ τρία χρόνια πριν είχαν μόνο πολιτικούς αντιπάλους.

---------------------

Ανδρέας Στασινός: Εκαναν ρουσφέτι στην Περιστέρα; (protagon.gr)


Η κυρία Μπαζιάνα είναι μία ικανή επιστήμονας που είχε την τύχη να βρίσκει ανοιχτές πόρτες και φιλικό θεσμικό πλαίσιο

Η οργανική θέση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι δασκάλα πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο. Μάλλον περιορισμένης εμβέλειας για τα προσόντα της, είναι η αλήθεια. Η κυρία Μπαζιάνα έχει διδακτορικό στο ΕΜΠ και αξιοπρεπή αριθμό δημοσιεύσεων. Αντίστοιχο βιογραφικό έχουν και άλλοι πολλοί. Όμως είναι η κυρία Μπαζιάνα που βρίσκεται στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου.

Η σύντροφος του Πρωθυπουργού αποσπάστηκε και φέτος (για τρίτη χρόνια) ως ερευνήτρια. Για πρώτη φορά είχε αποσπαστεί το 2014, όταν ο σύζυγος της δεν ήταν, φυσικά, Πρωθυπουργός, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθησε η απόσπαση στην Κοζάνη και εν συνεχεία η επιστροφή στην πρωτεύουσα. «Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας» είχε πει η ίδια όταν σηκώθηκαν μερικοί ψίθυροι κριτικής. Και πράγματι, η αλήθεια είναι πως με το γράμμα του νόμου τίποτα δεν χαρίστηκε στην κυρία Μπαζιάνα.

Να πώς έχουν τα πράγματα:

Τι σπούδασε η Περιστέρα Μπαζιάνα;

Η Περιστέρα Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί μάλιστα βρέθηκε στα δικαστήρια με έναν καθηγητή της τον οποίο κατηγόρησε για κλοπή ακαδημαϊκού της έργου. Δικαιώθηκε, έλαβε αποζημίωση αν και σε μεταγενέστερη δίκη ήταν η σειρά του καθηγητή για να κερδίσει. Τέλος πάντων, η κυρία Μπαζιάνα ήρθε στο Μετσόβιο, στο εργαστήριο του αειμνήστου καθηγητή Μπαντουβάκη, όπου και εργάστηκε ως ερευνήτρια, συνεχίζοντας παράλληλα και τη διδακτορική της διατριβή. «Εχει ένα καλό διδακτορικό και ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις» παρατηρεί άνθρωπος που γνωρίζει τα ακαδημαϊκά του χώρου. «Ωστόσο αντίστοιχο βιογραφικό θα μπορούσες να βρεις και σε άλλους, δεν έχει δα κάτι το μοναδικό» συμπληρώνει.

Πρώτη απόσπαση: ερευνήτρια στο Μετσόβιο

Η κυρία Μπαζιάνα έκανε τα χαρτιά της για να διοριστεί ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή σε Γυμνάσιο ή Λύκειο. Όμως οι μνημονιακές περικοπές την υποχρέωσαν, όπως και πολλούς άλλους, να αιτηθεί τη μετάταξη της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2014 αποσπάστηκε ως ερευνήτρια στο Μετσόβιο. Η θέση αυτή προβλέπει ερευνητικό έργο, αλλά όχι διδακτικό. Πώς παίρνεις αυτή τη θέση; Πρέπει να εκδηλώσει ενδιαφέρον η Σχολή και να υπάρξει έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά ακολούθησε η Κοζάνη.Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Καθηγήτρια στην Κοζάνη

Πώς πήρε η κυρία Μπαζιάνα τη θέση; Ηταν μία «θέση 407», που λένε και στα Πανεπιστήμια. Δηλαδή η Σχολή έκανε χρήση του Προεδρικού Διατάγματος 407 που της επιτρέπει να κάνει έκτακτες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού. Εννοείται ότι Περιστέρα Μπαζιάνα είχε και εδώ τα τυπικά προσόντα. Δήλωσε τότε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: «Η κυρία Μπαζιάνα έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα.»

Η ρύθμιση Φίλη

Οσο η Περιστέρα Μπαζιάνα δίδασκε, μία φορά την εβδομάδα, στην Κοζάνη, στο υπουργείο Παιδείας προετοίμαζαν μία ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Απρίλιου του 2016. Ο Γιώργος Μαυρωτάς, του Ποταμιού, κατήγγειλε ότι επρόκειτο για μία ρύθμιση που γράφτηκε και κόπηκε στα μέτρα της πρωθυπουργικής συντρόφου. Η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς «ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων» να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Τότε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης δήλωνε ότι «δεν ξέρω αν αφορά και αυτήν την κοπέλα, υπάρχουν πάντως άλλα 100 άτομα που υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία…» Πάντως, ναι, την αφορούσε «την κοπέλα». Και κυρίως την αφορούσε η άρση περιορισμού στις μετατάξεις –με το προηγούμενο καθεστώς έπρεπε να μεσολαβούν πέντε χρόνια ανάμεσα στις μετατάξεις ενός εκπαιδευτικού. Κάνοντας χρήση αυτού του νόμου και, φυσικά, με ενεργό το ενδιαφέρον της Σχολής, η κυρία Μπαζιάνα θα διδάσκει στα εργαστήρια των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Αντίστοιχες αποσπάσεις έλαβαν άλλοι 79 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς δύο την ακολουθούν στο Πολυτεχνείο, ένας στο ίδιο εργαστήριο και άλλος ένας στους Αρχιτέκτονες.

Και τώρα φτάνουμε σε αυτό που μουρμουρίζετε από την αρχή. Είναι ρουσφέτι όλο αυτό; Εκανε ο Πρωθυπουργός της Αριστεράς, ο άνθρωπος που κατήγγειλε την οικογενειοκρατία, αυτό το ρουσφέτι στη σύντροφο του; Λοιπόν η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει πάρει καμία θέση που απαιτούσε προσόντα περισσότερα από αυτά που η ίδια διαθέτει. Και διαθέτει καλά προσόντα. Που, είπαμε, διαθέτουν και πολλοί άλλοι. Όμως είναι λες και όλο το σύστημα «συνωμότησε» και πήγε και «κούμπωσε» πάνω στις ακαδημαϊκές και υπαλληλικές της ιδιαιτερότητες. Για να το θέσουμε αλλιώς, η κυρία Μπαζιάνα είναι μία ικανή επιστήμονας που είχε την τύχη να βρίσκει ανοιχτές πόρτες και φιλικό θεσμικό πλαίσιο. Και, στην τελική, δεν πήγε να κάνει και εγχειρήσεις. Και εδώ βρίσκεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και η διαφορά της από όλους τους προηγούμενους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "