Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας: Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και νομιμότητας στις κρίσεις διευθυντών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας στις κρίσεις των διευθυντών, ομολόγησε ο Κ. Γαβρόγλου!

Aκάλυπτο άφησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Ν. Μουμούρη, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στο δημαρχείο της Νίκαιας με θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τις αλλαγές στην Παιδεία.

----------------------------

Ο κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που γίνεται μετά τις καταγγελίες για αυθαιρεσίες από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά στις κρίσεις διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποκλειστικό στόχο να «κοπούν» οι μη αρεστοί και να προωθηθούν μόνο οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με αντικειμενικά στοιχεία, προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα για την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των κρίσεων σε Πειραιά και Αρκαδία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Πειραιά υπάρχει τεράστια απόκλιση σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο, όπου μόνο το 10% βαθμολογήθηκε κάτω από 6, όταν στον Πειραιά το μέγεθος αυτό ήταν αυξημένο κατά 150%!.

Εμείς», κατέληξε ο υπουργός, «διορίσαμε τα μέλη των ΠΥΣΔΕ για να κάνουν το καθήκον τους με αντικειμενικά κριτήρια και όχι για να εξυπηρετούν προσωπικές πολιτικές!»

Ο υπουργός Παιδείας φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις «πρωτοβουλίες» αυτές του ΠΥΣΔΕ Πειραιά και, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην εκδήλωση, τα έχει… πάρει με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν εάν τις επόμενες μέρες τον… καρατομήσει!

Να σημειώσουμε ότι πάνω από 10 διευθυντές που έπεσαν θύματα των προβληματικών διαδικασιών, τις οποίες παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός, έχουν υποβάλλει μηνύσεις κατά των υπευθύνων και ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.

Πηγή: paron.gr, dictyo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "