Ευρωπαϊκή διάκριση για τις ερευνητικές δράσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Υπουργείο Παιδείας


Ευρωπαϊκή διάκριση για τις ερευνητικές δράσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεριέλαβε το ερευνητικό έργο RADIO ανάμεσα στα πιο πετυχημένα έργα του προγράμματος Ορίζοντας 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε πρόσφατα το ερευνητικό έργο RADIO ανάμεσα στα πιο πετυχημένα έργα (success story) του προγράμματος χρηματοδότησης Ορίζοντας 2020 (http://ec.europa.eu/research/infocentre/article_en.cfm?&artid=45657&caller=SuccessStories)

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση καθώς στα πλαίσια του συγκεκριμένου πλαισίου χρηματοδότησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, το ερευνητικό έργο RADIO έχει επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες προγράμματα που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ορίζοντα 2020 (2014 - 2020) από ευρωπαϊκές εταιρίες και πανεπιστήμια.

Το RADIO (http://www.radio-project.eu) αποτελείται από μια κοινοπραξία εννέα ευρωπαϊκών εταιριών και πανεπιστημίων και συντονίζεται από το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡIΤΟΣ. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει μέσω του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών (http://esda-lab.cied.teiwest.gr) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και είναι τεχνικός συντονιστής του έργου.


Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει οικιακούς ρομποτικούς βοηθούς χαμηλού κόστους για την υποβοήθηση στο σπίτι ηλικιωμένων και ατόμων με χρόνιες παθήσεις. Η τεχνολογία που αναπτύσσεται από το RADIO χρησιμοποιείται ήδη πιλοτικά σε επιλεγμένα σπίτια ηλικιωμένων στην Πάτρα.

Στα πλαίσια του ερευνητικού έργου RADIO, το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών έχει σχεδιάσει και αναπτύξει δύο Πρότυπες Οικίες Αυτόνομης Διαβίωσης (http://aalhouse.esda-lab.cied.teiwest.gr), μια στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και μια στην Παπαχαραλάμπειο Βιλιοθήκη στη Ναύπακτο, όπου επιδεικνύονται στους φοιτητές, στο κοινό, σε φορείς και σε εταιρίες οι τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "